Tuomaan markkinat

Sarjassamme uusia kokemuksia: Tuomaan markkinat. Juu, en ole koskaan käynyt eikä hajuakaan, että miksi. Ei varmaan vaan ole saanut aikaiseksi. Nyt kuitenkin päätimme ottaa suunnaksi Senaatintorin ja käydä kurkistelemassa tunnelmaa.Tunnelma oli hyvä, mutta olisi varmasti ollut vieläkin parempi, jos oltaisiin oltu liikkeellä hämärän aikaan.

Odotukset markkinoilta: Suomalaisen joulun tunnelmaa ripauksella keskieurooppalaista makua.

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh7685.jpg

whiteandfresh2.jpg

Ei voinut olla ihastelematta tuota vanhaa 1800-luvun lopulta peräisin olevaa hollantilaista karusellia. Tosin hieman kävi sääliksi vanhempia, jotka joutuivat hytisemään pitkässä jonossa, jotta lapsukaiset pääsivät kyytiin. 😉

whiteandfresh3.jpg

whiteandfresh7719.jpg

Iittalallakin oli oma pieni pop-up kioskinsa torin laidalla. 🙂

whiteandfresh4.jpg

Lämmikkeeksi piti välillä käydä ostamassa kuumaa makkaraa ja glögiä. Itse tosin tyydyin vain vaniljalla, pomeranssilla, kanelilla ja neilikalla maustettuun omenaglögiin.

whiteandfresh5.jpg

Pettymys oli hienoinen, kun odotukset markkinoilta eivät ihan täyttyneet. Jouluista suomalaista tunnelmaa oli kyllä ja kivat markkinat, mutta keskieurooppalainen twisti loisti poissaolollaan. Jostain syystä olin saanut päähäni, että minun pitää ehdottomasti saada suklaalla kuorrutettu jouluomena. 😀 Kotiin päin suunnatessa kävelin Aleksanterinkadun toiseen päähän ja Vanhan Ylioppilastalon liepeiltä löysin kojun, jossa myytiin jouluomenoita. Niinpä sain kuin sainkin himoitsemani jouluomenan. <3

Markkinoilta ostimme vielä yhden puuttuvan joululahjan, ja itselleni ostin Design Pylsyn bambuisen keittiöliinan. Olen halunnut kokeilla musta5101-sarjan liinaa, mutta nämä ovat kuulema täsmälleen samaa tavaraa, vain eri merkkiset. En malta odottaa, että pääsen pesemään liinan ja korkkaamaan sen. Niin paljon kehuja ovat saaneet. 🙂

Markkinat oli mukava kokemus vaikka odotukset ja totuus eivät kohdanneetkaan ja ehdottomasti aion vierailla näillä markkinoilla jatkossakin.

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Tuomaan markkinat

  1. Mä en ihan ymmärrä, mitä keskieurooppalainen twisti mahtaa tarkoittaa? Musta Tuomaan markkinat on joulumarkkinoina tosi kivat ja kyllä joku matkailulehti ne myös rankkasi yhdeksi Euroopan idyllisimmistä markkinoista, Salzburgin ja olikohan Köpiksen ohella. Mä asun itse Keski-Euroopassa, eikä ne siellä sen kummallisempia ole. Toki jotkin kaupungit on vaan aivan sairaan kauniita ja markkinamiljöö siksi upea, mutta ei Helsingin markkinoitaan missään nimessä kannata hävetä. Tavaratkin on ihania Helsingissä. Olin joulukuun alussa Sveitsissä yksillä markkinoilla, jotka ovat oikein kuuluisat ja ne pidetään upeassa historiallisessa kaupungissa. Lapset söi ranskalaisia, kojuissa myytiin mm. tehdasvalmisteisia sukkia. Toki tarjolla oli käsitöitä ja Glühweinia, kuten Helsingissäkin. Ollaan ylpeitä ihanasta kaupungistamme!

    1. Suisse: Hämmentävä puolustuspuhe, kun en missään kohtaan sanonut etteivät markkinat olisi olleet kivat, päinvastoin. Niissä ei vain ollut sitä twistiä ja tunnelmaa, mitä olen aistinut kuvien ja television välityksellä ja mitä olin odottanut. Minä kun en juurikaan markkinoilla ole vieraillut. 🙂

    2. Hämmentävä? Puolustuspuhe? Ihan tuota sinun omaa blogitekstiä kommentoin enkä mitenkään asian vierestä. Toivoi aistivasi keskieurooppalaista tunnelmaa ja koit että keskieurooppalainen twisti jäi uupumaan minkä ymmärsin olennaiseksi miinukseksi. Tuo mun kommenttini tuo esille sen seikan, että ei ne markkinat Keski-Euroopassakaan niin kovin ihmeellisiä ole.

    3. Suisse: Kommenttisi tuntui vain kovin vahvalta. Keskieurooppalaisen twistin puuttuminen ei ollut niin olennainen miinus, että se olisi tehnyt markkinoista huonot. Odotukseni olivat vai erilaiset. Ei tässä Helsingin markkinoita sentään hävetä ja tietenkin olen ylpeä omasta kotikaupungistani. Ehkä olisi pitänyt jättää odotuksista mainisematta, niin ei olisi postauksen pointti jäänyt vähemmälle huomiolle. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *