Valkoisen nahkasohvan puhdistus

Viime viikonloppuna energiapiikin voimin puhdistin sohvani. Niin sanottuihin harvemmin siivottaviin kohteisiin on hiukan huonosti pystynyt tarttumaan, kun ihan jokapäiväisetkin asiat ovat vieneet paljon energiaa. Tämä tietenkin sitten kostautuu ja hyvänä esimerkkinä on juurikin sohvani. Valkoinen nahkasohva sopii tosi hyvin kaikenlaisiin koteihin, niin lapsi- kuin eläinperheisiin. Juju onkin sohvan siisteyden ylläpidossa. Kun pyyhkii kostealla liinalla tahrat tuoreeltaan, niin mitään älyttömiä suurpuhdistuksia ei tarvitse tehdä. Hieman perusteellisempi puhdistus pari kertaa vuodessa riittää. Helpompi ne tahrat on pyyhkiä yksittäin pois kuin laittaa kokonainen (kangas)päällinen pesuun. Näin toimien valkoinen nahkasohva on mielestäni ihan turvallinen valinta.

Tärkeä pointti tässä postauksessa on se, että kannattaa tehdä niin kuin minä sanon. EI niin kuin minä olen tehnyt. 😉

whiteandfresh7080.jpg

whiteandfresh7084.jpg

Puhdistuksessa käytin Softcaren nahanpuhdistusainetta ja puhdistusaineen pyyhkimiseen kosteaa valkoista (värin irtoamisen pelossa) mikrokuituliinaa.

Minä en siis ollut simppeleistä huoltokeinoista huolimatta sohvaani juuri huoltanut. Niinpä likaa oli ehtinyt kertyä ja istuintyynyt olivat jo varsin likaiset normaalien kulumajälkien lisäksi. Puhdistusainetta kuluikin runsaasti ja hommaan sain kulutettua pari tuntia.

whiteandfresh3.jpg

whiteandfresh7088.jpg

Pesin istuin- ja selkätyynyt sekä sohvan rungon sentti sentiltä. Lisäksi näytin tuolle huopaiselle kangasosalle mattoteippiharjaa, sillä imuria en valitettavasti omista. Sain onneksi varsinkin toisesta istuintyynystä pahimmat liat pois. Uuden veroisen valkoiseksihan sohvaa ei enää saa, ei vaikka olisi säännöllisesti sohvaa huoltanutkin. Valkoinen on aina valkoinen ja sohva on kuitenkin aktiivisesti käytössä eli väkisinkin näkyy elämisen jälkiä. Alla muutama kuva tilanteesta ennen ja jälkeen (vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen).

whiteandfresh2.jpg

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh7139.jpg

Tuolla sohvatyynyn ja torkkupeiton puolella on jäljellä vielä hieman tummentumaa, joka on peräisin vaatteista. Ajattelin nyt parin viikon välein puhdistella tuota istuinosaa, josko tummentuma ajan kanssa haalenisi. 

whiteandfresh7138.jpg

Nyt sitten on puhdasta ja aion todellakin oppia virheistäni ja huoltaa sohvaani tästä eteenpäin paljon huolellisemmin. Painotan vielä kerran, että valkoinen nahkasohva on ihan turvallinen ja jopa käytännöllinenkin valinta kunhan vain siitä jaksaa pitää huolta. Ja aina parempi, jos nahan pinta on sileää. Röpelöiseen pintaan lika jää ikävästi kiinni.

Mukavaa sunnuntaita!

Irina / White & Fresh - -

16 kommenttia “Valkoisen nahkasohvan puhdistus

 1. Ootko kokeillut tummentumiin ihmesientä (tai taikasientä, ihan miksi sitä haluaa kutsua)? 🙂 itse käytän sitä valkoisten keinonahkaisten ruokapöydän tuoliemme putsaukseen. Ensin kostealla ihmesienellä ja lopuksi nihkeällä rätillä niin tulee erittäin hyvä ja jopa farkkujen tummentamat kohdat puhdistuvat. Ps. Hangata ei saa.. nimimerkillä kokemusta on 😀

  1. Lisli: En ole uskaltanut ajatellakaan ihme-/taikasientä, olen käsittänyt ettei se sovi kaikille pinnoille. Seuraavaksi ajattelin puhdistaa sohvaa mikrokuituliinalla ja Universal Stonella. Ovat taatusti hellävaraisia nahalle. Sohvani istuin- ja selkäosat ovat siis aitoa nahkaa. 🙂

 2. Itse omistan valkoisen täysnahkaisen sohvan ja olen käyttänyt sen puhdistukseen vain marketin taikasientä. Tosi hyvin hoitaa puhdistuksen, myös nahkaan kertyvät pienet pintarypyt saa hinkattua puhtaiksi. Neljän lapsen kanssa kun sohvat likaantuu nopeasti, suosittelen kyllä! 🙂

  1. Mari: Hyvä kuulla, että taika-/ihmesieni ei pilaa nahkapintaa. Ehkä joskus testaan sellaistakin sitten sohvan puhdistuksessa. 🙂

  1. sanna: Selkeä ero entiseen kyllä vaikka ei kuvista yhtä hyvin näy kuin luonnossa. Vielä kun saisi noita ajan saatossa tulleita tummentumia vielä hieman vaaleammaksi, niin voilà! 🙂

 3. Hei, vaaleniko istuintyynyt yhtään puhdistuskertojen jälkeen? Olin jo ostamassa valkoista nahkasohvaa, mutta jäin puhtaana pitoa miettimään, varsinkin kun haaveilemani sohva oli kohtuullisen kallis… En haluaisi maksaa kallista hintaa, jos istuintyynyt kohta ovat harmahtavat…

  1. Nebula: Valkoinen nahkasohva on mielestäni ihan helppo pitää puhtaana, kunhan vain tosiaan pyyhkii tuoreeltaan tahrat ja puhdistaa isommin säännöllisin väliajoin. Myös uusilla tummilla vaatteilla – erityisesti farkuilla – istumista kannattaa välttää. Valkoisen nahkasohvan puhtaus on siis ihan itsestä kiinni. Jos ei suorita puhdistusta tarpeeksi säännöllisesti niin silloin tietenkin sohva ei ole enää valkoinen. 🙂

 4. Wauw! On ihan pakko laittaa tähän kommentti tuosta taikasienestä, kun kokeilin sitä ja jälkihän on ihan mahtava ja vähällä vaivalla. Minulla on 5 vuotta vanhat nahkasohvat. Olen putsanneet niitä muutaman kerran nahanpuhdistusaineilla. Ja melkein raapinut pinnan pilalle yhdestä kohdasta, koira lempipaikasta. Sittemmin olen tyytynyt pyyhkimään nihkeällä fairyveteen kastelulla liinalla. Ja aina vaan olen ollut tyytymätön.

  1. Mirjami Hakala: Ehkä on tosiaan parempi jättää taikasienet käyttämättä nahkasohvan putsauksessa. Universal Stone on vaan niin hellävarainen ja tehokas aine. 🙂

  2. Tässä vielä täsmennys kommenttini : Taikasieni toimi, siitä sanoin wauw! Kaikkiin muihin yritksiini olin tyytymätön.

  3. Mirjami Hakala: Ah, käsitin että taikasienellä olit melkein saanut sohvan pilalle, mutta käsitinpä väärin. Hups! No, nahkasohvaa en taikasienillä siltikään lähde puhdistelemaan vaan käytän turvallista ja tehokasta Universal Stonea tai vaihtoehtoisesti nahanpuhdistusainetta. US ei ainakaan tuhoa sohvaa! 🙂

 5. Hei,<br />
  Meillä samanlainen sohva, en suosittele Universal Stonea käyttämään, lähtee pinta irti. Tuo nahkasohva on pinnoitettua nahkaa, eli siinä on ohut pvc kalvo, joka sitten rikkoontuu ja lähtee &quot;hilseilemään&quot;. <br />
  <br />
  -Late-

  1. Late: Hui, aika hurjaa? Universal Stonen pitäisi kyllä olla hellävarainen ja sopia pinnalle kuin pinnalle.

  2. Näin minäkin olin siinä uskossa, pikkuisen katsoin epäuskoisena kyynel silmäkulmassa kun tajusin tilanteen. No ei näille voi mitään, voihan nuo istuintyynyt vaikka verhoilla uudelleen :D<br />
   <br />
   -Late-

  3. Late: Pitääkin olla sitten jatkossa varovainen. Olen joitain kertoja US:lla sohvan puhdistanut enkä ainakaan vielä ole huomannut pinnan rikkoontumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *