Vintage kynttilälyhty

Löysin lapsuudenkodistani vintage kynttilälyhdyn, jota en ollut sillä silmällä vissiin aiemmin osannut katsoa. Nyt se kuitenkin tarttui verkkokalvoilleni ja tutkin sitä tarkemmin.

1.jpg

2.jpg

Kaunis kullanvärinen ja painava jalka on messinkiä.

3.jpg

Tuolla sisällä on (ollut) vissiinkin steariinia ja lanka. Voisi kuvitella, että sinne voisi laittaa itse steariinia sulatetuista kynttilöistä ja sujauttaa langan mukaan? Olisi kiva saada tuo käyttöön sitten, kun sen kannan kotiin, mutta toisaalta meneehän se myös koristeena noinkin.

4.jpg

7.jpg

Kynttilä on Föhlin valmistama 80-luvulla (oletettavasti) ja pohjassa on myös leima Made in W. Germany. 

 

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Vintage kynttilälyhty

 1. Tuollaisten löytöjen tekeminen on aina mahtavaa! Voisihan tuota käyttää tuikkujenkin kanssa? Itse laittaisin/liimaisin ehkä jonkun pyöreän pienen levyn tuon aukon päälle, niin tuikku on paremmin tasapainossa. Kulta on myös itselle melko vieras väri sisustuksessa, niin todennäköisesti suhauttaisin sen spray-maalilla jonkun toisen väriseksi 🙂

  1. Blondi: Ei pöllömpi idea. Tuon nähdessäni itse asiassa mietinkin, miten siihen voisi saada tuikun. Täytyy paneutua asiaan tarkemmin sitten, kun kotiutan tuon. Nyt se on vielä lapsuudenkodissani. 🙂

 2. Minkä kokoinen tuo aukko on? Mahtuisiko siihen mitenkään ihan tavallinen pitkä kynttilä, joka sitten tulisi ulos tuosta lasikuvussa olevasta reiästä? On meinaan niin viimeisen päälle hieno lyhty, että olishan se hienoo, jos edes jollain tavalla voisit sitä käyttääkin 🙂

  1. Dara: Aukko on juuri sen verran liian pieni, ettei siihen mahdu pitkää kynttilää. :/ Täytyy ehkä kokeilla Blondin ehdotusta väkertää tuohon joku alusta tuikkukynttilälle, jos en jaksa alkaa steariinin ja langan kanssa taiteilemaan. 🙂

  2. Tai sitten koklaat vuolla puukolla pitkän kynttilän kantaa sen verran kapoisemmaksi, että mahtuisi reikään… 😀 Mä oon joskus tunkenut pullon suuhun pitkän kyntilän silleen.

 3. Hei, löysin itse tuollaisen juuri kirppikseltä. Ostin pois, kun jotenkin oli niin kiva! Ostamassani kynttilänjalassa oli alkuperäinen valuttamaton kynttilä mukana ja se nousi polttaessa vieterillä ylöspäin. Eli liekki pysyi koko ajan samalla tasolla, vaikka pitkänomainen kynttilä paloi loppuun..

  1. Tanja: Oliko se sun löytämä siis aivan samanlainen? Mä voisin fikkarilla vaikka kurkistella tuosta rei'ästä sisään, olisiko siellä mitään lankaa enää. Pitkän kynttilän jos siihen vuolemalla saisi, niin saattaisi ehkä kuitenkin näyttää vähän hölmöltä, kun tulisi tuosta lasikuvusta yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *