Kesäkurpitsaviipaleet uunissa

Nyt on se aika vuodesta, kun voi (ja kannattaa jos tykkää) hamstrata kesäkurpitsaa halvalla ja pistää talveksi säilöön. Talvella kesäkurpitsa on hinnakkaampaa. Ainoastaan kerran viime talvena huomasin Lidlissä halpoja kesäkurpitsoja ellen sitten missannut niitä muita tarjouksia. 😉

Keksin tänään kokeilla viipaloituja kesäkurpitsoja uunissa valmistettuna, kun pähkäilin, mitä kasviksia päivälliseeni laittaisin.

1.jpg

2.jpg

4.jpg

Tähän hommaan ei juuri neropattia vaadita vaan niinkin simppelillä ohjeella mennään kuin ”Pese, viipaloi, lado uunipellille, mausta ja sujauta uuniin.” 🙂 Uunin laitoin 200 asteeseen ja viipaleet viihtyivät uunissa noin 20 minuuttia. Tässä vaiheessa huomasin yhdessä viipaleessa hieman palanutta, joten otin viipaleet pois uunista. 

7.jpg

Rapeita en näistä saanut – kuten en bataattiranskalaisistakaan – mutta kyllä vaan olivat hyviä! Mausteina käytin vain suolaa ja pippurista yrttiseosta sekä öljyä. Nyt ripottelin öljyä viipaleiden pinnalle, mutta kaloreita laskeville suosittelen öljyn siveltämistä vaikkapa pullasudilla viipaleille. Näin öljyä kuluu vähemmän. Noin muutenhan kesäkurpitsa on painonpudottajalle varsinainen aarre; annoksessani oli kesäkurpitsaa noin 350 grammaa ja kaloreita vajaa 60. 🙂

5.jpg

Ja niin, sinne pakkaseenkin sain muutaman annoksen kesäkurpitsaa. Lisää tosin täytyy vielä käydä ostamassa, nuohan ei kauaa kestä. 🙂

 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

 

 

10 kommenttia “Kesäkurpitsaviipaleet uunissa

 1. Ai tätä voi siis pakastaa!? 🙂 Ite oon alkanu käyttää pizzassa, juuston tilalla, kun oon maidoton…

  1. Roosa: Joo mä oon pakastanut ja käyttänyt pitkin talvea ruoanlaitossa. 🙂 Tokihan se vetistyy sulaessa sitten, mutta itse makuun se ei mun mielestä ole vaikuttanut. Kannattaa kokeilla. 🙂

 2. Mulla tulee kesäkurpitsaa tänä(kin) vuonna hurja sato. Pakastan siitä ison osan raasteena, jota käytän talven mittaan mehevöittämään jauheliharuokia (kastikkeet, lasagnet, makaronilaatikot jne) ja leipä/sämpylätaikinoita. Tuli helposti lisättyä kasviksia varsinkin pienempinä vähän ennakkoluuloisten lasten ruokavalioon.

  1. Heli: Mä kävin juuri ostamassa lisää kesäkurpitsoita ja voisinkin osan pakastaa raasteena. Kiitos vinkistä! 🙂

 3. Mä en ole tiennytkään, että kesäkurpitsaa voi pakastaa! Oppia ikä kaikki 🙂

  1. Dara: Joo voi sitä! 🙂 Viime talvena mulla oli kesäkurpitsaa pakastettuna kuutioina ja nyt oon pakastanut viipaleina. Aion vielä raasteena pakastaa ja sitä sitten voi tosiaan sujauttaa täytteeksi vaikkapa jauhelihakastikkeeseen!

 4. Luin yhdestä bataattiranskalaisten ohjeesta, että niistä tulisi rapeampia seuraavalla vinkillä: huuhtele hyvin, että tärkkelys häviää pinnalta ja kuivata pyyhkeen päällä huolellisesti. En ole vielä ohjetta testannut, joten en tiedä toimiiko. 🙂

  1. -Siny-: Pitää yrittää muistaa huuhdella ja kuivata ens kerralla, kun tekee bataattiranskalaisia. 🙂

 5. Itse tein bataattiranskalaisia niin että huuhtelin ja kuivatin ne pyyhkeen päällä, mutta lötköjä niistä silti tuli 🙂

  1. Mirva: No voi höh. Mä olisin niin toivonut, että tuo toimisi, sillä juuri ostin bataatin, josta aion tehdä taas ranskalaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *