Lisätukea tomaateille

Kirsikkatomaatinkasvatuksessa päästiin viikko sitten siihen pisteeseen, että tomaatteja oli tuettava lisää. 

1.jpg

Noin kuukausi sitten huomasin ensimmäiset kukinnot ja nyt kukkaterttuja on jo useampia ja lisää kasvaa koko ajan.

2.jpg

3.jpg

Olen saanut vinkkejä, että tomaatit voisi tukea laittamalla ne naruun ja narun kattoon. No kiviporaa ei ollut käytettävissä enkä itekseni olisi parvekkeen kattoon saanut porattuakaan, joten tyydyin toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon eli tukemaan tomaatit parvekkeen seinään. 

4.jpg

Pienillä nauloilla ja juuttinarulla sai homman hyvin hoidettua. Aika onnekas tilanne, että parvekkeella on nuo puupaneelit ikkunaseinällä vaikka alussa hieman karsastin oranssin väristä laudoitusta.

12.jpg

10.jpg

7.jpg

9.jpg

5.jpg

Joutui jakamaan nuo eri kohtiin, kun paneelia ei ole pidemmällä matkalla vaan pätkittäin. Toisaalta näin on ehkä parempikin, niin tulee vähän laajemmalti vihreää parvekkeelle, joka on tosi iso.

Keskimmäisin tomaateista on ollut jonkin aikaa vähän heikommassa hapessa ja olen sitä pitkin viikkoa yrittänyt elvytellä. Ei se kuollut ole, mutta kovin kärsineen näköinen. Reunimmaiset tomaatit puolestaan oikein hehkuvat. 🙂

Lisää tomaattijuttuja pian!

 

 

 

4 kommenttia “Lisätukea tomaateille

  1. Wautsi,hyvältä näyttää.Kuinka korkeita nuo reunimmaiset on?Itsellä tomaatit odotuttavat kukinnan suhteen mutta josko nyt lämpimien ilmojen myötä innostuisivat kukkimaan.Mielenkiinnolla jään odottamaan lisäpostausta. 🙂

    1. TanjaP: Olisko noi arviolta puolitoistametrisiä? Noi kaikki siis, koska tuo keskimmäinenhän ei ole jakkaran päällä. Aika kokosia ovat kyllä. 🙂 Toivottavasti sun tomaatit alkaa pian kukkia, on meinaan jo aika, jotta ehtivät tehdä hedelmiä. 🙂

  2. Meillä tuli ikkunarempan yhteydessä myös partsille tuollaiset oranssit laudoitukset. Siis miksi niiden on pakko olla just sen väriset?? Mikä siinä on, että tuon värisiksi laudoitukset käsitellään? En tajua…

    1. Dara: Mä en tosiaan käsitä tuota oranssin laudan käyttämistä, mutta ehkä arkkitehdillä on joku ajatus, kun sitä tuntuvat suosivan näissä (vuokra)kerrostaloissa? Se tarttee vaan hyväksyä ja ottaa jotenkin se oranssi lauta mukaan sisustukseen. Mulla se toimii nyt hyötykäytössä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *