Juhannusateria

Juhannus näkyi minulla ainoastaan ruokapuolella. Söin aattona ja juhannuspäivänä molempina runsaan – lähes terveellisen – aterian ja sallin itseni herkutella jäätelöllä, suklaalla ja cokiksella.

kuva%204.jpg

Päivälliseksi valmistin uunissa lohta ja keitin uusia perunoita.

kuva%202.jpg

Tein perunoiden ja lohen kaveriksi kermaviilikastiketta, jota meillä usein lapsuudenkodissani syötiin halstrattujen silakoiden kanssa.

kuva%201.jpg

Heittäydyin ihan villiksi ja ostin Lidlistä Biotrendin suolatonta luomuvoita. Olen karttanut voita aika pitkälle sen kaloripitoisuuden vuoksi, mutta koska mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita kannattaa suosia (ja yritänkin!) niin koitan käyttää loputkin, mutta fiksusti. Ripaus voita päivässä tuo tarvittavaa rasvaa ruokavalioon ja vähän käytettynä ei kuitenkaan saa tyydyttyneiden rasvahappojen määrää liian korkealle.

kuva%203.jpg

Vähän kurkkua ja tomaattia vielä lautaselle ja voilà!

kuva%205-1.jpg

Kahden juhannusaterian jälkeen lohta jäi vielä reilusti valmiiksi annoksiksi pakattavaksi. Eikä ollut edes tyyristä lohta, kun S-marketeista ja Prismoista sai lohta juhannuksen alla 7,50 euroa / kilo. 

Nyt on taas herkut herkuteltu hetkeksi (? ;)) ja päivällisen koko palaa normaaliin. Huomaan heti isompia annoksia syötyäni, että nälkä alkaa vaivata paljon nopeammin kuin hillitysti syöden. Omituista, mutta totta.

Minä jatkan chillailua ja toivottelen teille muille mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! 🙂

 

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *