Ei enää ikinä lääkevoiteita akneen

Halusin sen vain teille kertoa ja näyttää. Kun kerran näitä iho-ongelmia täällä olen valoittanut. Ei mitään kaunista katseltavaa. Onneksi on kortisonitabletteja, antihistamiinia ja Aqualan L:ää.

10251955_10152215655922075_1255255073964

Suostuin kokeilemaan Basironin pesuainetta ja voidetta, kun lääkäri ehdotti. Kyllä se vaan nyt on niin, että mun ihoni ei kestä lääkevoiteita aknen hoidossa. Puolitoista vuotta sitten Epiduo-voide teki saman, joskaan silloin ihottuma ei levinnyt kaulasta alaspäin. Naama oli parempi jo tänään iltapäivästä, mutta äsken peilistä tuijotti tällainen näky.

En missään nimessä suosittele Basironin tai Epiduon käyttöä, jos on herkkä iho saati atopia. En tiedä, mikä aine nyt allergisen reaktion aiheuttaa, mutta vertailin molempien voiteiden ainesosaluetteloa. Molemmissa voiteissa bentsoyyliperoksidia. Lisäksi apuaineina molemmissa on propyleeniglykolia, dokusaattinatriumia, glyserolia ja poloksameeria. Muuta yhtenevää ei ollut oman ymmärrykseni mukaan.

Aion keskustella tästä jossain kohtaa lääkärin kanssa uudelleen. Oli omasta mielestäni kyllä hyvä ja asiallinen lääkäri. Ja ehdottomasti hyvä siinäkin mielessä, että istuin hänen vastaanotollaan 50 minuuttia. Keskusteltiin ja tutkittiin. Sitä harvoin tapahtuu tk-lääkäreiden vastaanotolla.

Mutta ei tässä mitään, tämäkin menee ohi. Palaan taas normaaliin arkeen ja käyttämään puhdistukseen pelkkää vettä ja Aqualan L:ää, kuten tein ennen tätä Basiron-kokeilua. 🙂

 

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Ei enää ikinä lääkevoiteita akneen

 1. Oletko kokeillut manteliöljyä ihon puhdistamiseen ja ihan esim yövoiteeksi? Minulla auttanut 🙂

  1. Elina: Joo olen. Hankin aikoinaan Born to Bion manteliöljyä, mutta jäi sellainen tunne, että se ei oikein aiheuttanut tykkäystä mun iholle. Se on pääosin jäänyt siis käyttämättä, satunnaisesti olen saattanut korvata sillä kosteusvoiteen. Voi olla, että kun saan ihon taas tasapainoon uskallan antaa sille vielä mahdollisuuden. 🙂

 2. Basiron on kyllä melkoista myrkkyä, jos on herkkä tai pintakuiva iho. Itse joskus aina koitan vain näppyjen päälle käyttää, niin hirveä turvotus ja punoitus.

  1. JonnaH.: Jep, myrkyllisyys todennettu oikein kunnolla ja nyt jo kahdesti! 😀

 3. Itsellä on käytössä tuo epiduo dekolteen ja käsivarsien akneen joka nyt koittaa levitä selkään.Lääkäri kehoitti nyt käyttämään koko ajan mutta onneksi itselle ei ole tuollaisen tyylistä reaktiota iholle tullut.Toivottavasti joku ratkaisu iho-ongelmiisi nyt löytyisi.

  1. TanjaP: Sekä Epiduossa että Basironissa vaikuttavana aineena oleva bentsoyyliperoksidi on varmaankin se minua allergisoiva. Nyt alkaa olla pahin allergia ohitse, jäljellä vain kuivuudesta kutiseva iho. Tutut finnitkin ovat palanneet enkä ole ihan varma, kumpi on pahempi – finnit vai allergia. 😀 Nyt ainakin hetken aion "nauttia" finneistä, kun koko aikaa ei enää kuumota.

 4. Oletko kokeillut puhdistukseen ihan apteekista saatavaa vichyn puhdistusmaitoa? Se on mielestäni hellävarainen, eikä iho ala kiristämään pesun jälkeen. Itse käytän Vichyn tuotteita puhdistukseen. Entäs oletko kokeillut ihon kosteutukseen etanaseerumia, jota saa luontaistuotekaupoista? Se on itselläni käytössä ja myös pari ystävääni, joilla on iho-ongelmia, ovat olleet tyytyväisiä etanaseerumiin 🙂

  1. Hanni: Vichyä olen joskus harkinnut tuotesarjaksi, jota voisi kokeilla. Päädyin ensin kokeilemaan Avenea, mutta nyt olen siitäkin vielä yksinkertaistanut rutiineja ja pesen sekä kosteutan Aqualan L:llä. Basironia en tosiaan enää käytä enkä taida olla kovin innoissani muidenkaan lääkevoiteiden kokeilemisesta. A-vitamiinivoide Avitcid voi vielä mennä, kun ei aiheuta allergiaa. Toistaiseksi menen kuitenkin pelkällä perusvoiteella ja katselen tilannetta. Tuon etanavoiteen voisin pistää kyllä tutkimuslistalle, olen siitä joskus jotain lukenut mutten muista enää tarkemmin. Kiitos vinkeistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *