Kirsikkatomaatit isompiin astioihin

Sain vihdoin aikaiseksi siirrettyä kirsikkatomaatit isompiin astioihin. Ostin halpoja vateja Prismasta, ruukkusoraa salaojan virkaa toimittamaan ja vielä yhden pussin multaa. Kolmeen vatiin riitti neljä litraa soraa (1 pussi) ja puolitoista pussia multaa. Multana käytin Biolanin Kylvö- ja taimimultaa 12 litran säkissä. Lisäksi olin aiemmin lenkillä napannut metsästä pidempiä keppejä tukemaan tomaatin varsia.

1.jpg

Vadin pohjalle muutaman sentin paksuinen kerros soraa.

2.jpg

Hieman multaa soran päälle ja sitten vaan kippasin tomaatit ruukuista ja istutin vatiin. Multaa vati täyteen, tukikeppi paikoilleen ja kiinni tomaatin varteen juuttinarulla. Lopuksi kastelu.

3.jpg

Siellä ne nyt nököttävät parvekkeella. Ovat hurjasti kasvaneet. Voi olla, että tukikeppejä pitää vielä lisätä, en tiedä. Täytyy ehkä lueskella vielä lisää aiheesta. Varkaita olen poistellut näistä, vaikka en tiedä mikä lajike on kyseessä. Sain kuitenkin tämän ohjeen taimien antajalta ja hän on omiensa suhteen toiminut samoin. Kovin paljon varkaita ei ole ilmestynyt ja jos on, niin aika snadina niitä olen napsinut. Nyt vain odotellaan kukintaa, että pääsee pölyttämään.

5.jpg

Tässä vielä muistutukseksi kuva taimista vasta viisi viikkoa sitten. 😀

kuva.jpg

Tämä on näin ensikertalaiselle aika jännittävä projekti, saa nähdä mitä tapahtuu, saako satoa vai ei. 🙂

Onko teillä minkäänlaisia kasvatusprojekteja meneillään ja onko mahdollisesti siellä lukijoiden joukossa muitakin ensikertalaisia?

8 kommenttia “Kirsikkatomaatit isompiin astioihin

 1. Nuo vadithan ovat hyvä idea. Täällä on myös yksi ensikertalainen. Sain työkaveriltani tomaatin ja paprikan taimet ja nyt pitäisi yrittää saada pidettyä ne hengissä 🙂

  1. JohannaL: Mitenkäs sun tomaatti jaksaa, onko kovasti kasvanut? 🙂

 2. Tomaatintaimissa on ihana tuoksu. <br />
  Kiva projekti sulla, täällä kans pihamaan ja kasvimaan möyhintää. Mukavaa viikonloppua &hearts;

  1. Soili: Mä olenkin tuoksun huomannut aina taimia käsitellessäni, tarttuu käsiin ja nenään mukavasti tuoksu. 🙂

 3. Taidan ihan suosiolla luovuttaa viherpeukaloyrityksissäni.<br />
  <br />
  Keskustelu tältä viikolta:<br />
  <br />
  &quot;Mamma, vad betyder rutten?&quot;<br />
  &quot;No, on man till exempel låter brådet stå många veckor på bordet så far den illa och man kan inte äta den mera, den möglar.&quot;<br />
  <br />
  – hiljaisuus -<br />
  <br />
  &quot;Aaah! Nu vet jag! Helt som dina alla blommor!&quot;

 4. Hyvin on taimet kasvaneet jo isoiksi! Mä olen nuoruudessasi työskennellyt monta kesää puutarhalla, niin tuli siitä mieleen, että jos tuosta vielä kovasti kasvavat ja tukikepit tulevat voimattomiksi, niin kannattaa miettiä narulla tukemista. Siis siten, että parvekkeen katon rajassa on kiinnitettynä oma naru jokaiselle taimelle, jonka sitten kiedot varovasti tomaatin rungon ympärille ja kiristät solmuun. Näin siis puutarhoilla tomaatit yleensä tuettu, eli sidotaan lankoihin, <br />
  <br />
  Tuo tomaatin lehtivihreä on myös muuten tosi voimasta tavaraa, eli useita taimia käsitellessä tarttuu aika tiukasti käsiin ja saattaa sotata vaaleita pintoja.<br />
  <br />
  Ja muista lannoitus, että taimet jaksaa tehdä satoa. Itse olen käyttänyt Kekkilän kastelulannoitetta, sitä saa pienessäkin koossa ja sopii parvekeviljelijöille siksi hyvin. 🙂 Nyt on itsellä vain kesäkukkia, tosin omasta viljelypalstasta haaveilen!

  1. Pöppis: Kiitosta vaan vinkeistä! :)<br />
   <br />
   Mä vähän luulen, että mulla ei ole mahdollisuutta saada naruja kiinni kattoon, mutta pitää keksiä jokin toinen keino lisätä tukea, jos on tarpeen. Ajattelin myös yrittää saada satoa ilman lannoitusta. Ainakin toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Ei se ole niin justiinsa, kun on kuitenkin eka kerta vasta parvekeviljelijänä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *