Banaaniletut (jauhottomat)

kuva%205.jpg

Innostuin taannoin kokeilemaan paljon kehuttuja jauhottomia ja viljattomia banaanilettuja. Taikina on niinkin monimutkainen, että sisältää vain banaania ja kananmunia. En muista, montako banaania ja munaa ekalla kerralla käytin, mutta nyt pistin taikinan kasaan yhdellä banaanilla ja kahdella kananmunalla. Netti on pullollaan hieman erilaisia variaatioita. Hienosti kuohkean taikinan sain laittamalla ainekset blenderiin, mutta taikinan saa tehtyä myös sauvasekoittimella. Käsin vispattuna saattaa taikina jäädä hieman kokkareiseksi.

kuva%201.jpg

Sekaan heitin hieman kanelia. Vaniljasokeria olisi voinut myös lisätä, mutta banaani tuo kyllä mielestäni tarpeeksi makeutta taikinaan. Viimeksi paistoin lettuja oliiviöljyllä, nyt päätin käyttää kookosöljyä. 

kuva%202.jpg

Ekalla kerralla tein sen virheen, että yritin paistaa isoja lettuja. Juuei!

Pienellä kauhalla laitoin paistumaan pieniä lettuja. Normaalikokoiselle (isolle?) pannulle mahtui kerrallaan kolme länttiä. Paistosatseja oli neljä eli siis taikinasta tuli 12 minilettua.

kuva%203.jpg

kuva%204.jpg

Lettujen kanssa mustikoita ja näin sai kivaa vaihtelua lounaaseen. Koko satsissa kaloreita oli noin 250 + paistoöljyt ja mustikat päälle. Ei paha. 🙂

4 kommenttia “Banaaniletut (jauhottomat)

  1. Mä oon kanssa ihan hurahtanut banaanilettuihin. Kerrankin helppoa, yksinkertaista ja jopa ihan terveellistä. Jos teen pienen satsin, niin muussaan banaanit vaan haarukalla ja lisään sit munat. Pienet klimpit ei haittaa ollenkaan lopputulosta. Kanelia ripottelen valmiisiin lettuihin, sopii kyllä aivan ihanasti banaanin maun kanssa. Lisämakeutta ei kyllä kaipaa, isäni jopa valitti, että oli vähän liian makeaa. Sanoin, sorry, ei ole mitään sokeria, vain banaanin makeus 😉 Tosi hienot pikkuletut sait paistettua isolla pannulla. Täytyy kokeilla myös tota systeemiä. Mä olen paistaut vähän isompia lettuja sellaisella munakaspannulla.

    1. Annika: Nää todellakin on terveellisiä. 🙂 Mun ongelma ekalla kerralla oli se juuri, että yritin tehdä isoja lettuja ja niiden kääntäminen ehjänä oli mahdotonta. Pienet paistuu ja hyytyy paremmin ja kääntö onnistuu.

  2. Minunki piti näitä kokeilla hyviä ovat. Puolessavälissä paistamista piti tietty maistaa, Joten lisäsin hivenen suolaa taikinaan, minun mielestä suola antoi pikantin maun. Samallatavalla kun suolaisissa ruuissa sanotaan laita hiven sokeria.

    1. liisa lindström: Ripaus suolaa on varmasti tosi hyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *