Eksyssissä urheiluvaateviidakossa

Tarvitseeko lenkkeilyyn kunnon urheiluvaatteet? Riittääkö kesällä caprileggingssit/shortsit ja t-paita/toppi? Helpottaisiko hikoilua helteessä, jos vaate olisi jonkinlaista teknistä materiaalia? Riittääkö reippaille kävelylenkeille tavalliset rintaliivit vai kannattaako hankkia urheilurintsikat? Täytyykö niiden olla ihan urheilumalliset isolla U:lla vai riittääkö semmoinen rinnan alle jäävä urheilutoppi? Ostaako urheiluliivit, -paitoja ja -housuja vai hamstraisiko kaupan alelaarista kasan tavallisia t-paitoja ja trikooleggingssejä?

Siinä on kysymystä kerrakseen eikä mulla ole hajuakaan mitä tekisin. Piipahdin kuitenkin parissa verkkokaupassa ja tässä muutama poiminta Bubbleroomilta*.

Bubbleroom%20treenitoppi.jpgBubbleroom%20Only%20urheilutoppi.jpg

Treenitoppi* ja Printed Training Top* 

Bubbleroom%20urheilutrikoot.jpgBubbleroom%20verryttelyhousut.jpg

Urheilutrikoot* ja Verryttelyhousut*

Lieneekö syy materiaaleissa vai missä, mutta mielestäni treenivaatteet ovat aika hintavia. Löytyy joukosta toki edullisempiakin – kuten nämä poimintani – mutta monesti hinnat kieppuvat 40-80 euron hujakoilla.

Mihin kannattaa satsata ensin, jos tosiaan päätyisin ostamaan itselleni treenivaatteet? Nyt tosiaan joudun käymään lenkillä joko arkileggingsseilläni tai vaihtoehtoisesti collegehousuilla, joita käytän kotona. Mitä mä teen, auttakee urheiluvaateviidakkoon eksynyttä! 😀

 

* Postaus sisältää mainoslinkkejä

Irina / White & Fresh - -

9 kommenttia “Eksyssissä urheiluvaateviidakossa

 1. Ihan päteviä urheiluvaatteita saa H&M:ltä tai Gina Tricotista, ei niihin tarvitse koko omaisuutta tuhlata 😉 Suosittelen teknistä materiaalia, jos meinaa urheilla niin että tulee kunnolla hiki. Tavalliset trikoovaatteet liimaantuu ihoon kiinni hikilenkillä ja sen jälkeen lenkki tuntuu todella inhottavalta :/ Tekninen materiaali kuivuu nopeesti eikä kerää sitä hikeä itseensä, niinkuin tavalliset trikoovaatteet, ja täten se ei liimaannu ihoon inhottavasti kiinni vaan lenkki tuntuu miellyttävältä ihan alusta loppuun saakka. Jos juoksee tai reippaasti kävellessäkin tuntuu että tissit heiluu, niin kannattaa hankkia ihan urheilurintsikat, mutta pienille rinnoille riittää mielestäni hyvin juuri H&M:N tai GT:n tukevammat liivit. Mulla on useamman vuoden ollut H&M:stä urheiluvaatteita ja ovat pysyneet hyvinä lukuisista pesukerroista huolimatta 🙂 mitä nyt saumat saattaa vähä heittää… 😀

  1. Alina: Kiitos vinkeistä! Tuoreimmassa postauksessa juuri kerroinkin tehneeni pari vaatetilausta. Tilasin Budget Sportista capri-malliset trikoot ja teknistä materiaalia olevan treenitopin, lähinnä hellekelejä ajatellen. En viihdy kovin hyvin hihattomissa paidoissa (siis pelkästään), koska arastelen rumia käsivarsiani, mutta yritän ajatella, että lenkillä saa näyttää ihan millaiselta vaan, koska lenkkeily on niin hyvä juttu. 😉 Lisäksi tilasin XXL.fi:stä pitkät urheilutrikoot viileämpiä kelejä varten. Vielä jossain vaiheessa on kai pakko ne urheilurintsikat/-toppi hankkia, koska onhan ne mukavammat kuin kaarituelliset rintsikat. Ja vaikka vaan reippaasti kävelen, niin mukavuus ennen kaikkea. Varsinkin kun tuota rintavarustusta hieman on. Mutta alennustuotteita bongailen kuitenkin tai sitten muuten vain halpoja! 🙂

 2. Mä olen melko tavallinen sunnuntailiikkuja. En siis mikään vaatteilla koreilija lenkkipoluilla tai kuntosalilla. Olen panostanut yhteen hyvään lenkkipukuun. Mulla on Haltin ulkoilupuku jota käytän juostessa tai lämpimämmällä ilmalla ihan niin että alla on t-paita eikä muuta. Kovilla pakkasilla sitten kerrostan sään mukaan alle ihan arkikäytössäkin olevia villapaitoja, sukkahousuja ja muita kamppeita mitä kaapista jo valmiiksi löytyy. Kovilla pakkasilla lenkkikin on usein rauhallista köpöttelyä ja silloin minulle on tärkeintä ettei palele. <br />
  <br />
  Sisäliikuntaa ja kesälenkkejä varten mulla on yhdet capri-mittaiset trikoot ja kaksi Adidaksen treenipaitaa. Lisäksi mulla on tuohon settiin sopiva huppari ja pidemmät Röhnischin &quot;lökärit&quot;. Noista voi sitten yhdistellä tarpeen mukaan t-paita pitkät housut tai caprit huppari. Lenkkeilen ihan tavallisilla rintsikoilla koska olen niin pienirintainen että tuntuu hassulta ostaa jotain mitä ei koe tarvitsevansa. Joillekin isorintaisille kunnon liivit taas ovat varmaan elinehto. Itse voin hyvin juosta vaikka ilman liivejä.<br />
  <br />
  Lisäksi mulla on kahdet sisäkengät joista toisia käytän ulkona ja ne ovat pysyneet vuosia tosi hyvinä. Voisin siis kuvitella että jos liikkuu sekä sisällä että ulkona niin alkuun pärjää yksillä sisäkengillä joita voi sitten ulkolenkkien jälkeen suihkutella pohjista puhtaaksi. <br />
  <br />
  Itse olen pärjännyt tällä pienellä setillä kauan. Vaatteet ovat kestäneet erittäin hyvinä pitkään. Käytän urheiluvaatteita vain urheillessa ja pesen ne aina käytön jälkeen ohjeiden mukaan. Olen haalinut muistaakseni jokaisen vaatteen jostain aika hyvästä alesta. Esimerkiksi Haltin ulkoilupuvun löysin -50 % alennuksella. Kannattaa kierrellä urheiluliikkeitä. Niissä on monesti alennusrekkejä ja itse en ainakaan urheiluvaatteiden kohdalla ole esimerkiski värin suhteen niin tarkka. Kunhan koko on oikea ja vaate tuntuu kivalta päällä. Noita Hennesin urheiluvaatteita en ole kokeillut mutta ne taitavat ainakin olla tosi edullisia joten sielläkin kannattaa ehkä käydä katselemassa! <br />
  <br />
  Itse siis suosittelen että suunnittelet ensiksi tarpeitasi vastaavan monikäyttöisen urheiluvaatekokoelman ja ryhdyt sitten kyttäämään alennuksia sun muita! 😀

  1. Eveliina: Kaunis kiitos kattavasta kommentista. 🙂 Tuossa tuli esille hyvin, miten tosiaan hyvin suunniteltu toimii pienemmässäkin mittakaavassa. <br />
   <br />
   Mulla on jotkut vanhat tuulihousut ja pari tuulitakkia syys- ja kevätlenkeille, mutta tosiaan kaipaisin enemmän trikootyyppisiä ratkaisuja alkukeväälle ja alkusyksylle, sillä jotenkin rasittaa halpistuulihousujeni kahina. 😀 Nyt tietenkin akuuteinta on saada kesäksi sopivat vaatteet lenkeille ja veikkaan kyllä, että ihan perus H&amp;M-caprit ja -leggingssit kelpaavat hyvin. <br />
   <br />
   Päädyin kuitenkin tekemään pieniä kokeiluja ja tilasin yhdet caprit, pitkät treenitrikoot ja treenitopin. Katson vähän millaisia ovat ja pidän, jos ovat ehdottomasti pitämisen arvoisia.<br />
   <br />
   En pysty päivittäin pesemään vaatteita (menee vaikeaksi kun pitää vuoroa varata pesutuvasta), joten useammat housut ja paidat pitää olla. Täytyy sitten tuuletella ja hätätapauksessa pestä nyrkkipyykkiä. Jos nyt tulee tilanne, että en pysty lenkkeilyä varten hankkimaan t-paitoja tarpeeksi, niin nappaan vaikka muutaman kotikäyttöä varten hankkimani t-paidan lenkkeilyyn. <br />
   <br />
   Eiköhän tässä ihan hyvin asiat järjesty. Pitää tutkailla tilannetta ja mennä sitten sen mukaan. 🙂

 3. Minun urheiluvaatteet ovat pääasiassa HM:stä. Yllättävä urheiluvaatteiden hankkimispaikka on Lidl. Siellä on halpoja ja ihan hyviä urheiluvaatteita. Tosin Lidlin vaatteita on myynnissä silloin tällöin. Seuraa mainoskuvastoa ja mene ajoissa paikalle!

  1. Kävin Lidlissä. Juoksucaprit oli 7, 99 ja juoksupaita 6, 99. Ostin housut, mies osti kahdet. Me ollaan tosiaan tykätty näistä Lidlin tuotteista. Suosittelen!

  2. Sanna: Mä olenkin Lidlin mainoksissa nähnyt urheiluvaatteita, eivät vaan aiemmin ole olleet ajankohtaisia. Nyt aion haukkana seurailla tarjouksia jatkossa. 🙂 Reilu viikko sitten ostin Lidlistä kyllä sellaisen lenkille sopivan käsivarsikotelon, jotta saa puhelimen, avaimet ja sairausvakuutuskortin matkaan mukaan. En ole vielä testannut tosin, kun on ollut toistaiseksi takkikelit. Ja H&amp;M:n urheiluvaatteita pitää myös kurkistella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *