Viimeinen tupakka

Poltin juuri viimeisen tupakkani.

healthmeup.jpg

Tästä se alkaa: savuton elämä.

En malta odottaa, millainen olo on, kun elimistössä ei ole enää tervaa, häkää ja muuta sontaa.

Parhaani aion yrittää ja toivottavasti parhaani riittää. <3

 

Eilisestä iltapäivästä lähtien olotila alkoi muuttua aavistuksen hermostuneeksi. Viimeisen tupakan läheneminen lisäsi henkistä ja fyysistä levottomuutta. Yö meni levottomasti ja heräsinkin pariin otteeseen kesken unien. Ja se tunne, kun herättyäni huomasin, että tupakoita on kolme jäljellä, juuri sopivasti yksi jokaisen kahvikupillisen jälkeen… Lopettaminen on aina lopettamista teki sen sitten millä keinolla tahansa. Pakko siis tunnustaa, että kyllä mua hermostuttaa ja jännittää, miten tämä lähtee liikkeelle. Tahto on kuitenkin suuri!

46 kommenttia “Viimeinen tupakka

  1. Minna: Kiitos! Toivottavasti vaan pysyn tiukasti ruodussa. 🙂

  1. tTaina: Kiitos! 🙂 Aika monen vuoden kypsyttelyn tämä vaati itsellänikin enkä varmasti pystyisi, jos ei olisi ns. apuvälineitä mukana. Toivottavasti sinäkin löydät keinon ja uskallat kokeilla!

 1. Kyllä sä pystyt siihen! Sä oot VAHVA NAINEN &hearts; Pelon tunteet on sallittuja ja tarpeellisia, ne kertoo siitä, että sä olet luopumassa jostain, jolla on ollu iso rooli sun elämässä. Mut nyt sä luovut siitä, ja saat jotain mahtavaa tilalle! GO IRINA!!!

  1. Ihana Teija &hearts; Mä tajusin tuon pelkohomman eilen kun se levottomuus ja hermostuneisuus iski. Sillon tajusin, että vaikka en lopeta ihan perinteisellä tavalla niin kyllähän mä silti lopetan sauhuttelun ja miksei se jossain tuntuisikin, kun tupruttelua on takana about 21 vuotta. 🙂

 2. Kokemuksesta voin kertoa, että jo kolmen päivän kuluttua olosi on niin &quot;puhdistunut&quot;, että sen jälkeen ei millään haluaisi pilata sitä polttamalla. Itse lopetin 10 vuotta sitten ilman apuvälineitä, kun olin kypsytellyt ajatusta ainakin vuoden verran. Helppoa se ei parina ekana päivänä ollut, mutta sitten helpotti. Yritin keksiä kaikenlaista tekemistä, kun tupakanhimo yllätti ja parasta oli ulkoilu raittiissa ilmassa.<br />
  Pidän peukkuja, että onnistut ja huomaat miten paljon mukavampaa elämä on ilman tupakkaa!!!!! <br />
  Niin ja lopuksi vielä – miten paljon rahaa jää muihin ihaniin asioihin.<br />
  TSEMPPIÄ!

  1. Kiitos Sipi! 🙂 Mulla on &quot;onnekseni&quot; nikotiinin nauttiminen sallittua, joten se ehkä hieman helpottaa prosessia. Kyllä siitäkin huolimatta olo on tosi omituisen hermostunut ja levoton eli tietää lopettavansa. 😀

 3. Tsemppiä ♥ ♥ ♥ <br />
  Kaikki ihmiset on yksilöllisiä, joten jos joku on onnistunu ja sulla jostaki syystä vaikka ei, et oo yhtään sen huonompi ku se joka on onnistunu ♥ Uuelleen vaan sitte tsemppi päälle ♥ <br />
  Vähentäminenki on jo parempi ku ei mittään ♥<br />
  Sen takia vaan sanon, ettei tuu kauheita paineita, tupakanlopettaminen ku jos oikiasti on polttanu vuosikymmeniä eikä vetäny vaan poskareita niin oikiasti on hemmetin vaikiaa suurimmalle osalle….<br />
  <br />
  Toivon todella koko sydämestä, että onnistut ♥ Mutta et oo huono ihminen jos et onnistukkaan heti ♥ Muista se ♥

  1. Meän Satu: Kiitos, sinä ihana &hearts; Luovuttaminen ja epäonnistuminen ei ole tarkoituksena, mutta ihana, että joku sanoo noinkin! Ei se kaikilla aina ole niin itsestäänselvää, että onnistuu parhaansa yrittämällä. Mä olen tosi ylpeä itsestäni, että tein tämän päätöksen ja jopa laitoin sen toteutukseen. Mä olen aika vaativa persoonallisuus ja koska lopetan tässä kohtaa vain varsinaisen savuttelun eli tervan ja muun moskan imemisen keuhkoihin (eli siis siirryin sähkötupakkaan), niin muutaman kerran tänään olen tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, että &quot;en muka lopeta kunnolla&quot;. Ja katinmarjat! Tupakointiahan suositellaan lopetettavaksi juuri siksi, kun se on elimistölle epäterveellistä ja aina tupakoinnin yhteydessä painotetaan sitä sauhuttelua. Nikotiinikin on toki myrkkyä, muttei todistetusti samalla tasolla vaarallista terveydelle. Eiväthän ne muutoin möisi nikotiinikorvaustuotteitakaan &quot;lääkkeenä&quot;. <br />
   <br />
   Huh, olipa pauhaus, mutta piti vähän purkaa. 😉

  2. 🙂 Ihana sie ku teit tuommosen hienon päätöksen ♥ <br />
   Mie oon ylpeä sinusta ja sinun päätöksestä ♥ <br />
   En siis tarkota, että luovuttasit mutta tupakasta voi olla hankala päästä irti ja silloin jos epäonnistuu, ei kannate huonoa ommaatuntoa tuntea ♥ Uus yritys vaan sitte ♥ <br />
   Kuten ei sähkötupakastakkaan….Ihan vaan ennakoin, että jos käy niin että epäonnistuu…tupakka ku on huumeeseen verrattava nautintoaine…..ei oo mikkään pilipali-juttu lopettaminen varsinki jos on oikiasti polttanu esim. askin päiväsä ja 10-20v tai ylikki<br />
   <br />
   Ei oo pakko nykypäivänä lopettaa kerta heitolla, silloinhan sitä tulleeki kaikenlaisia oireita mm. räkä alkaa kurkusta/keuhkoista kertyyn, tai hienommin sanottuna lima jne :)<br />
   Tuo on yhtä hyvä tapa lopettaa tupakointi ku joku muuki lopettaminen ♥<br />
   Ite en etes suosittele kertarysäyksellä lopettamista hitokseen pitkään tupakoineelle ja askin kerrallaan vetäneille ♥ <br />
   Tsemppiä ♥

  3. Meän Satu: Ihanaa kuulla, että joku ymmärtää. &hearts; Se on iso tsemppi! Aattele, kun on kakskyt vuotta joka aamu sytyttänyt sen tupakan, imenyt siitä nikotiinin lisäksi elimistöönsä tervaa, häkää ja mitä kaikkea sontaa siinä onkaan (ammoniakkia, elohopeaa, syanidia yms.) ja nyt kun aamulla menee &quot;tupakalle&quot; ja imeekin vaan nikotiinia ja vesihöyryä. On siinä muutos ja varmasti positiivinen sellainen vaikka ihan tarkkoja pitkällä aikavälillä ei ollakaan sähkötupakan vesihöyryn vaikutuksista elimistölle. <br />
   <br />
   On vaan aateltava, että mikä on se pienempi paha… ja nyt olen jo yli vuorokauden ollut ilman terva-, häkä- yms. myrkkyjä. &hearts;

  4. ♥ Hienoa ♥<br />
   Erikoissairaanhoitajana ja omakohtasta kokemusta omaavana tiän näistä…kaikki ihmiset on yksilöllisiä…Toiselle riittää joku toinen lopettamiskeino ja toiselle joku toinen…..<br />
   Pääasia että ihminen ite on ihan omasta halusta päätöksen tehny :)<br />
   Enemmän ku mittään muuta, lopettaja tarvii tukea eikä syyllistämistä ♥<br />
   Tsemppiä vielä ♥ Hitokseen hienon jutun oot alottanu ♥<br />
   Ja mukavaa sisustamista ja kevättä 🙂

  5. Meän Satu: Sinä oot kyllä järjen nainen. Kovasti kiinnostaisi tietää, minkä suunnan erikoissairaanhoitaja olet? Kehtaatko julkisesti kertoa? :)<br />
   <br />
   Tässä on nyt muutama päivä tupakoimattomuutta takana ja kyllä välillä tekisi mieli sytyttää ja polttaa ihan oikea tupakka. Ja voi, miten hyvältä se tuoksuukaan (testasin tänään ja sain savut kasvoilleni ;)). Tuntuu aika hurjalta kun ajattelen etten koskaan enää sytyttäisi tupakkaa… Tupakoimattomuuden hyötyjä alkaa kuitenkin hiljalleen näkyä. Eilen illalla menin nukkumaan ja puolen vuoden hengityksen vinkuminen on loppunut. En meinannut saada unta, kun oli niin hiljaista. 😉 Samoin makuaistissa on jokin muutos tapahtunut, koska tupakan makuinen nikotiinineste sähkötupakassa maistui pahalta. Jouduin vaihtamaan toisen maun tupakan säiliöön. :D<br />
   <br />
   Kiitos kevättoivotuksista ja toivottavasti aina välillä piipahtelet täällä moikkailemassa! &hearts;

 4. Tsemppiä! &hearts; Toivottavasti pääset pian siitä sähkötupakastakin eroon. Miten se muuten toimii, saako sitä vetää yhtä paljon kuin röökiä?

  1. littleB: Kiitos, oot ihana tsemppari! Jossain vaiheessa otan kyllä asiakseni päästä sähkötupakastakin eroon. Se on kuitenkin tänään ollut mun pelastus ja ilman oikeaa tupakkaa oleminen on sujunut oikein hyvin vaikka välillä mielessä käykin tupakan hyvä tuoksu ja tupakan sytyttäminen. Sähkötupakkaa voi mainiosti tuprutella yhtä tiuhaan kuin analogista tupakkaa ( 😉 ). Jossain vaiheessa, jos tuntee kykenevänsä, voi vaihtaa sähkötupakan nikotiinipitoisen makunesteen sellaiseen, jossa ei ole ollenkaan nikotiinia, on vaan se maku. :)<br />
   <br />
   Nyt kuitenkin ensisijainen juttu mulle on lopettaa tervan ja häkän (hään?!! miten toi taipuu?) ahtaminen kehooni. Odotan innolla, vaikuttaako miten ihon kuntoon ja miten kauan kestää, että tää kamala tupakkayskä laimenee. Ja että en enää haise tupakalta!

 5. Tsemppiä! Kokemuksesta voin kertoa että loppujen lopuksi se tupakantuska on hyvin hetkellistä; juuri siihen minuuttiin kun keksii jotain muuta puuhaa ja ajateltavaa, niin kohta on pahin ohi. Toki niitä hetkiä tulee aluksi usein. Muutaman päivän päästä olo on jo niin paljon parempi että se palkitsee :)<br />
  Ja talouden kannaltahan savuttomuus on ihan huippujuttu.

  1. johanna: Kiitos tsempistä! Mä teen tämän lopettamisprosessin vähän helpomman kautta ja &quot;polttelen&quot; sähkötupakkaa. Positiivista kuitenkin, ettei tuu tervaa yms. palamisaineksia elimistöön. Nikotiinista luopumista pohdiskelen sitten myöhemmin, kunhan saan elimistöä hieman puhdistettua. 🙂 Ja sähkätupakka on paljon halvempaa kuin tavallinen! Yleensähän kaikki korvaavat keinot maksaa ihan hirveesti.

 6. Hieno päätös, tsemppiä tulevaan ja pysy lujana. Kyllä keho kiittää jonkun ajan kuluttua tuosta päätöksestä 🙂

 7. Tää oli ehdottomasti päivän paras uutinen. Loistavaa Irina !! En tiedä, mitä tupakka maksaa, mutta voisin kuvitella, että lopettamalla säästää terveytensä lisäksi aikamoisen kasan rahaa 🙂

  1. Annukka: Hihi, kiva kuulla, että onnistuin kertomallani olemaan päivän paras uutinen sulle 😀 Tämä oli myös mun elämän paras päätös &hearts;

  2. Lanttuleikkuri: Kiitos tsempistä, kommenttisi sai mut hymyilemään. 🙂 Ja tosiaan, mieluummin suklaata kuin tupakkaa vaikka ei mielellään toki hirveesti sitä suklaata!

 8. Miljoonasti tsemppiä! 🙂 Kyllä sä siihen pystyt. Vaatii varmasti järjetöntä tahdonvoimaa ja paljon muuta tekemistä ja ajateltavaa. Eli nyt vaan keskittymään kaikkeen kivaan! 🙂

  1. Heidi: Kiitos! &hearts; Kyllä tämä henkisesti on aika vaativaa, mutta apuvälineen kanssa todellakin paljon helpompaa kuin olisi ilman ollut.

  1. Laura: Mulla on tuo kirja ollut jo aika kauan ja on itse asiassa kesken 🙂

 9. Meillä mies onnistui lopettamaan, teki päätöksen, osti nikotiinisumutteen ja nyt on yli puol vuotta ollu polttamatta. Toi sumute, tässä sivussa seuraajan huomio, on ollut paras keino tohon avuksi. Se toimii hetkessä silloin kun tarvii, eli ei purkan tuskaisaa pureskelua, tai tablettien imeskelyä, ei tupakkataukoja ei mitään. Suihkeella suihkaus kielen alle, siinä se. Tsemppiä, näin jälkikäteen sivusta seuraajana voisin sanoa että helppoa se ei ole ollut koko ajan, mutta kyllä sen arvoista.

  1. Juulinen: Täytyy olla kyllä aina tyytyväinen, kun joku onnistuu lopettamaan, oli keino sitten mikä tahansa. 🙂 Mä haluan tupakoida, joten siksi tuo sähkötupakka tässä kohtaa on mulle sopiva. En kuitenkaan halua enää terveyttäni pilata joten siksi lopetin. Aion varmasti jotenkin jossain vaiheessa luopua sähkötupakastakin, mutta en ole vielä tässä vaiheessa päättänyt, kuinka sen teen. 🙂

 10. Minä lopetin tupakoinnin yli 10 vuotta sitten ja se kävi aika helposti, vaikka poltinkin tosi paljon(aski päivässä), ainut miinus oli että painoa pompsahti tosi reippaasti, mutta en ole hekeäkään katunut päätöstäni, aikomukseni oli ensin vain vähentää, mutta lopetinkin sitten kokonaan, enkä enää koskaan aio tupakkaan tarttua. tsempiä Sulle, olet tehnyt oikean päätöksen,vaikka se voikin tunutua vaikealle ajoittain. Sä pystyt siihen!!! Iso halaus Sulle Irina!

  1. t: Kiitos tsempistä! &hearts; Kyllä se tupakka käy aika ajoin mielessä ja tänään olen haaveillut tupakan sytyttämisestä ja polttamisesta. Olen kuitenkin vahvasti edelleen lopettamisessa kiinni ja jokaisen tupakka-ajatuksen jälkeen mieleen tulee jokin positiivinen lopettamiseen liittyvä ajatus. 🙂 On se silti kuitenkin aika hurja ajatus 20 vuoden polttamisen jälkeen ettei koskaan enää tupakkaa sytyttäisi.

 11. Paljon tsemppiä sulle muru &hearts; Oot kyllä ihailtava ja rohkea nainen &hearts;

  1. Dara: Voi kiitos ihana &hearts; Rohkeutta ja tahtoa tähän tarvitaankin, apukeinoista huolimatta. 🙂

 12. Tsemppiä tupakoimattomuuteen! <br />
  Olen itse ollut polttamatta 2,5viikkoa (tupakoin 20v ja röökiä meni 1-3 askia/vrk),suosituksista ja uteliaisuudesta menin ja otin 3kpl akuneuloja korvaan,edullinen vaihtoehto hinta 25e ja jos repsahtaa polttamaan 3kk aikana saa takuuseen uudet neulat.<br />
  Ennen toimenpidettä poltin vielä vikan röökin ja sen jälkeen en savun savua.<br />
  Tietysti mieli on tehnyt röökiä etenkin alussa,aamut oli ehdottomasti pahimmat,seisoin ulkona kahvikupin kanssa :D<br />
  Nyt en mieti läheskään koko ajan röökiä kun tilanteita tulee eteen vaan kädet keksii jo muuta tekemistä ja itse koen tuon olleen kaikkein paras lopetustapa.Ei purkkaa,sähkötupakkaa,suihkeita vaan lopetus kerralla ja kokonaan.Jostainhan lopetus on aina aloitettava joten <br />
  vaikka repsahtaisi niin maasta se pienikin ponnistaa. 🙂

  1. TanjaP: Kiitos tsempistä! Ehdottomasti upea päätös myös sulta lopettaa tupakointi ja olet tosi hyvällä mallilla! Jaksamista sinnekin! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *