Siskonmakkarasoppa

Perus kotiruokien valmistaminen jatkuu. Pitkästä aikaa päätin tehdä siskonmakkarasoppaa. Eihän se ihan edullisimmasta päästä ole, 500g siskonmakkaroita kun kustantaa vajaa neljä euroa. Mut voihan sitä silloin tällöin nautiskella. Ja nyt varsinkin, kun broileri tulee aavistuksen verran korvista ulos. Ostin kyllä pakkaseen pari kiloa broilerinkoipia, kun S-kaupasta niitä sai eurolla kilon. Hyvä sijoitus tulevaa ajatellen kuitenkin. 🙂

IMAG0094.jpg

Soppani koostui kuudesta reilun kokoisesta perunasta (käytän kaikkeen yleisperunaa, jauhoisesta en niin välitä), 500g:sta siskonmakkaroita, pussista keittojuureksia, lihaliemikuutiosta, maustepippureista ja litrasta vettä.

IMAG0096.jpg

IMAG0098.jpg

Maustepippureita laitoin noin 15 kpl. Se on aika hyvä määrä tuomaan keittoon makua. Ensin perunat ja keittojuurekset kiehumaan ja kun kiehuminen alkaa, lisätään lihaliemikuutio ja maustepippurit.

IMAG0100.jpg

IMAG0101.jpg

Siskonmakkarat pursottelin keittoon siinä vaiheessa, kun perunat olivat kypsiä. Sitten vielä noin 5-10 minuuttia annoin kiehua ja valmista tuli. Ei vaivalloista ollenkaan ja oikein maukasta.

IMAG0105.jpg

En yleensä osta kotiin leipää, mutta keittoruoan kanssa on ihan pakko olla ruisleipää. Pelkkä keitto ei jotenkaan tunnu täyttävän sellaisenaan.

IMAG0106.jpg

Seuraavaksi ruokalistalla on jauhelihakeittoa (ystäväni sanoin perunasoppaa). Kokeilen valmistusta hieman eri tavalla kuin olen aikoinaan tehnyt, sillä olen vältellyt jauhelihakeiton valmistusta itse. Olen joskus sitä tosiaan tehnyt ja aina jotenkin tuntuu, että jauhelihasta tulisi jotenkin ”natisevaa”. Nyt sain uuden ohjeen ja se menee testaukseen huomenna. 🙂

IMAG0174.jpg

Pitäisi alkaa selailemaan tuota paksua Hyvä Kokki Pikkujättiläistä, jonka sain ystävältäni lainaksi. Kirjassa on 3000 reseptiä ja varmasti paljon ihan perus ruokia, sillä kirja on 80-luvulta. 🙂

IMAG0175.jpg

Omakseni sain puolestaan Marttojen Penninvenyttäjän keittokirjan. Nimi ainakin sopii minulle oikein hyvin. 😉

Mitä painonhallintaan tulee, niin se on kyllä hallinnassa, ei nouse, mutta ei ainakaan nykyisellä ruokavaliolla laske. Pitäisi varmaan ruveta grammoja ja desejä mittailemaan ihan huolella, jotta lähtisi paino laskusuuntaan. Nyt vaan ei ole vielä oikea aika henkistä energiaa vaativalle ruokavaliolle, joten jatkan tätä ”normiruoan” syömistä. Olen aika yllättynyt itse asiassa, että olen saanut tehtyä ruokaa ja syötyä paria poikkeusta lukuunottamatta joka päivä lämpimän ruoan. Ehkä sitä on helpottanut se, ettei ruokaa tarvitse valmistaa kuin muutaman päivän välein. En usko, että minusta olisi joka päivä laittamaan erikseen sekä lounasta että päivällistä. Energiat ei toistaiseksi siihen riitä.

Että semmosia ruokakuulumisia tällä hetkellä. Jatketaan harjoituksia. 😉

 

Irina / White & Fresh - -

5 kommenttia “Siskonmakkarasoppa

 1. Nonni, nyt mun tekee mieli siskistä! Tarttee käydä ehdottaa P:lle jos laitettais sitä joku päivä 🙂

 2. Juu keiton kanssa on pakko olla leipää, mun maha huutaa ruokaa vajaan tunnin päästä, vaikka vetäisin kaksi lautasellista soppaa, ei saa kylläiseksi. Pari leipää siihen kylkeen niin johon pysyy nälkä pois. :p

 3. Olin ystäväni luona vähän aikaa kylässä ja teki sosekeittoa ja laittoi siihen kananmunaa. Itse olen niin kaavoihin kangistunut että miellän kananmunan vaan pinaattikeittoon.<br />
  Sopi täydellisesti ja piti paljon paremmin nälkään.<br />
  <br />
  Minä en huomaa eroa pitääkö keiton kanssa leipä paremmin nälkää vai ei, mutta yhteen ne sopii hyvin. Kuten pipari ja maito.

  1. lanttuleikkuri: Mulla ei riitä pelkkä keitto, leipä on pakollinen lisä. Kannattaa joskus kokeilla, pitääkö pelkkä keitto nälkää. .)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *