Kylpyhuone ennen ja jälkeen

Tässä olisi nyt yleiskuvia kylpyhuoneen pikamuutoksesta. Yritin sujauttaa mukaan yksityiskohtiakin, mutta kuvia olisi tullut yhteen postaukseen auttamatta liikaa. Yksityiskohdista sitten myöhemmin. 🙂 Mitään remppaahan en tietenkään tehnyt vaan paino oli säilytyksen järkeistämisessä.

kollaasi1.jpg

Seinässä oleva kuivaustanko sai suunnitelmien mukaisen uuden tarkoituksensa ja kiinnitin siihen s-koukuilla Sinin ison kylpyhuonetelineen. Kylppärinpuhdistusaineet pääsivät näin pois lattialta ja telineeseen sopi siivousliinatkin.

Ison kylpyhuonetelineen imukupit otin käyttöön jo olemassa olevan kulmahyllyn kanssa. Nyt pidetään peukkuja, että teline pysyy seinässä piiiiitkäääään. Suihkussa käytettävät pesuaineet ja tarvikkeet mahtuvat nyt paljon paremmin eikä niitä tarvitse yrittää sulloa hanan päälle. Inhottavaa jotenkin, jos lattialla on puteleita ja purnukoita.

kollaasi2.jpg

kollaasi3.jpg

Tässä toinen isommista muutoksista eli ennen oven vieressä (ja edellisessä kodissa eteisessä) ollut hyllykkö siirtyi toiseen nurkkaan. Huomattavasti kotoisamman näköistä näin. Surkealtahan tuo kannellinen kori pesuaineiden kanssa näytti. Projektin etenemistä hidastutti alimmalla hyllyllä olevat korit, joissa säilön käyttämätöntä kosmetiikkaa, sillä en ollut ihan varma haluanko niitä näkyviin. Tavaraa pursuilevat korit ja laatikot eivät ole kovin iso ilo silmälle. Päätin toistaiseksi kuitenkin nyt sijoittaa ne tuohon. Ne voi hyvin siirtää myöhemminkin, kun eivät sentään ole liimatut paikoilleen. 😉

kollaasi4.jpg

Toinen isompi muutos oli aiemmin makuuhuoneen yöpöytänä toimineen vesihyasinttirahin siirtyminen kylpyhuoneeseen. Rahin päälle laitoin Zoco Homelta voittamani marokkolaisen tarjoiluvadin ja siihen käyttämiäni kosmetiikkatuotteita. Parvekkeelta otin vyöllä sidotun risukimpun kylpyhuoneeseen tuomaan tunnelmaa.

kollaasi5.jpg

Lavuaarin alla lattialla on edelleen tuo valkoinen renkaan muotoinen läntti, joka ei vaan suostu pesussa lähtemään pois. Tiukasti on kiinni, lieneekö kalkkisaostuma?

En ole vielä päättänyt rahin sisällöstä. Vaihtoehtoina ovat noiden valkoisten hyllyköllä olevien laatikoiden sisällön kumoaminen rahin sisään tai vaihtoehtoisesti siirrän makuuhuoneen kaapista puhtaat pyyhkeet säilöön rahin sisään.

IMG_0396.jpg

Oven toisella puolella nurkassa on kiinteä pyykkikaappi, jossa on kahden pyykkikorin lisäksi tilaa kaapin lattialla sekä yläosassa olevalla hyllyllä. Hyllyllä on pyykinpesuaineet. Kaapin päällä on vati. Aika karua, mutta minkäs teet. 🙂

IMG_0395.jpg

Ikean Mammut-jakkaran hankin aikoinaan suihkuun, mutta nykyään se toimii puolipitoisten vaatteiden säilytyspaikkana.

IMG_0397.jpg

Pyrin pitämään suihkuverhon kiinni, jolloin näky olisi hieman siistimpi. Kokonaisuus on nyt kuitenkin käytännöllisempi ja jopa tasapainoisempi kuin aiemmin. Kodikas ehkä myös. Ajan kanssa kylppäriin saattaa keksiä muitakin ideoita, mutta tämä on nyt se muutos, jonka halusin toteuttaa asap. Harmi, kun vuokra-asunnoissa (ainakaan täällä) ei saa paljon mitään tehdä. Suihkunurkkaukseen haluaisin ainakin kauniit ja kunnolliset hyllyt pesuaineille, samoin lavuaarin yläpuolelle.

Jos jollakulla on vielä jotain ideoita mielessä, niin otan kyllä vastaan toteutukseen tai ainakin korvan taakse. 🙂

 

 

24 kommenttia “Kylpyhuone ennen ja jälkeen

 1. Mäkään en tykkää säilyttää kylppärin lattialla mitään pulloja, jotenkin yök-ajatus. 😀

  1. JonnaH.: Mulla kyse on pitkälti käytännöllisyydestä; inhottava kaivella lattiatasosta purnukoita ja puteleita. Kivampi, kun ovat käsien ulottuvilla. 🙂

 2. Pikkujutuista on tosiaan merkitystä, kuvista sen huomaa! Tuo vesihyasinttikori tuo tosi mukavasti lämpöä tilaan. Miten olisi lisäksi matto tuohon lavuaarin eteen?

  1. Mä mietin kans, et matto olis kiva! Itse voin suositella Ikean toftbo-mattoa, jota voi pestä koneessa eikä mene miksikään, lisäksi pysyy lattialla paikoillaan tosi hyvin! Niitä löyty valkosena, harmaana, turkoosina ym. <br />
   Pienillä muutoksilla on tosiaan iso vaikutus! Kiva toi hyllykkö tuolla nurkassa, eikä koreissa näkyvät purtilot haittaa yhtään kun ovat noin siististi. Kuuluuhan niitä kylppärissä ollakin 🙂

  2. jaana: Matto olisi ihana, mutta se on tuossa kohtaa hurjan epäkäytännöllinen, kun roiskin vettä menemään kasvoja pestessä. 😀

  3. Kiitos saparo! 🙂 Kuten Jaanalle juuri sanoin, niin tuo on aika epäkäytännöllinen kohta matolle vaikka matto olisi muutoin kiva. Peittäisi ikävän näköisen ritilän. Ehkä ovensuuhun voisi jossain kohtaa hankkia maton. Haluaisin ison maton, mutta sitten sitä pitäisi rullailla edestakas, kun käy suihkussa ja pieni matto puolestaan olisi vaan yksinkertaisesti liian pieni ja kenties jopa hölmön näköinen. 🙂

 3. Ei se paljon vaadi, kun ilme muuttuu jo urakalla! 🙂 Tosi paljon kivemman näköistä nyt. Meillä ei ole koskaan pysynyt noi imukuppihyllyt, toivottavasti sulla on parempi tuuri niiden kanssa. <br />
  <br />
  Mulla on sama wc/kylppäri-murheenkryyni. Oikeastaan molemmat wc-tilat. Pitäis vaan löytää aikaa jostain niiden tuunaamiseen. Nooo….kesälomalla sitten? 🙂

  1. Blondi: Edelliset imukupit pysyivät mielestäni kauan paikoillaan, mutta luovuttivat lopulta. Ei auttanut, vaikka kuinka yritin niitä hellävaraisesti puhdistaa, pyyhkiä ja kuivata ja vaikka mitä. Eivät vain pysyneet.

 4. Paljon kivempi nyt! 🙂 Kaikilla näyttää olevan oma, harkittu paikkansa! Kyllä pienilläkin jutuilla on merkitystä! Kivaa maanantaita &hearts;

 5. Aina ei tarvita isoja muutoksia toiminnallisuuden ja kodikkuuden lisäämiseksi. 🙂 Kaunis tuo hyasinttikori ja se sopisi loistavasti myös tuohon nurkkaukseen josta näkyisi heti ovelta. Reilun kokoinen matto sopisi tilaan hyvin kuten joku jo yllä ehdottikin. 🙂

  1. Jessica: Mä niin tykkäisin isosta valkoisesta matosta kylppärissä, mutta käytännöllisyyden osalta se on vaan hankala kun pitää sitten rullailla ja siirrellä suihkussa käydessä. Ovelle voisi laittaa pikkuisen maton, mutta olisiko se sitten vähän hölmön näköinen pikkuisena plänttinä ovensuussa. 😀

 6. Kyllä vaan pienet muutokset vaikuttaa paljon 🙂 Kylppärissä näyttää nyt tosi kivalta etenkin tuo vesihyasinttikori!

 7. Ihan ehdottomasti matto lavuaarin eteen ja kylpypyyhkeelle kaveriksi toinen samanmoinen tai kylpytakki. Rahi ja risukimppu näyttävät tosi kivoilta ja kodikkailta. Pienillä jutuilla sait aikaiseksi kivan muutoksen!

  1. Minna: Kylpytakki pyyhkeen kaveriksi olisi ihana, harmi ettei vaan ole mahdollisuutta nyt sitä siihen saada. :/ Toista pyyhettä en oikeastaan tarvi, joten tuntuisi vähän hölmöltä vain sisustuksen vuoksi sitä siihen laittaa, mutta tietystihän se toisi hieman runsautta eikä yksi pyyhe näyttäisi niin yksinäiseltä. 🙂

 8. Juurikin oivallista sisustamista, olemassa olevien tavaroiden uudelleen organisointi ja uudet käyttöideat ovat aina hyviä – ei aina tarvitse hankkia uutta uudistamiseen. Ja kivalta näyttää 🙂 Itse en laittaisi puhtaita pyyhkeitä tai liinavaatteita kylppäriin, sen verran kosteutta on tilassa, että ovat varmasti freesimpänä makkarissa.

  1. Johkis: Hyvä pointti tuo pyyhkeiden säilytys ja niihin mahdollisesti kerääntyvä kosteus. Annetaan siis rahin olla tovi tyhjillään, ehkä siihen ajan kanssa löytyy jotain säilöttävää. 🙂

 9. Hieno muutos jo olemassa olevilla asioilla. Aina ei kaikkea tarvitse uusia, kotoa voi löytyä sopivaa, kun vaan vaihtelee paikkoja. Kiitos tällaisesta muutoksesta! 🙂 <br />
  Mattoa minäkin kaipailen. Ikean tofbo on hyvä tai sitten niiden niitä pyyhemäisiä mattoja. Molempia voi pestä koneessa! <br />
  Yksi mikä tuli myös mieleen, kaakelitarrat. Niilläkin saisi jotain kivaa aikaiseksi. Ihan joko niitä varsinaisia, tai sitten leikkaa itse sopivia kuvioita. Eikä tarvitse olla kovin montaa/koukeroa/värikästä, kun jo antaa ilmettä. Ja ne saisi pois kun kyllästyy/muuttaa.

  1. Tuunaaja: Kiitos vinkeistä. 🙂 Kaakeleihin en itse kaipaa nyt mitään, mitä yksinkertaisempaa sen parempi. Matto kyllä on nyt aika kovasti mielessä – kuten yllä olevista kommenteistakin voi päätellä – mutta sekin on aavistuksen monimutkainen juttu, varsinkin kun haluaisin kylppärin sisustuksen aiheuttavan mahdollisimman vähän vaivaa käytännöllisyyden osalta. Mulla on kaapissa kyllä kiva valkoinen lattiapyyhe, mutta en vielä ole sitä korkannut. Täytyy ehkä kokeilla jossain vaiheessa näyttääkö hyvältä vaiko onnettomalta pikkuiselta läntiltä oven suussa. 🙂

 10. Minulla on tällainen teleskooppitangolla oleva pesuainehylly kylppärissä ja on oikein kätevä. Ei tarvitse porailla eikä jännittää imukuppien pitävyyttä 🙂 <a rel="external nofollow" href="http://prisma.s-verkkokauppa.fi/fi/prisma/primanova-n11-valkoinen-kulmahylly&quot; target="_blank">http://prisma.s-verkkokauppa.fi/fi/prisma/primanova-n11-valkoinen-kulmahylly</a&gt; <a rel="external nofollow" href="http://www.otto-suomi.fi/shop/pesuaineteline_994846277&quot; target="_blank">http://www.otto-suomi.fi/shop/pesuaineteline_994846277</a&gt;

  1. Vierailija: Toi pesuaineteline on joskus ollut itsellä vakavassa mietinnässä ja en ihmettelisi, vaikka sellaisen joskus päätyisin hankkimaan, sillä se varmasti pysyy pingotettuna paremmin kuin minkäänlainen imukuppijärjestelmä. 🙂

 11. Tuli vaan mieleen, että mitä jos laittaisit vesihyasinttikoriin vessapaperirullia ja siirtäisit tuon valkoisen korin hyllykön vierestä toisaalle? Minusta hyllykkö olisi kaunis yksinäänkin tuossa pytyn vieressä.<br />
  Vai olisko ne vessapaperirullat sitten epäkäytännöllisen kaukana sieltä, missä sitä veskipaprua istunnon jälkeen kaipaa…? 😉

  1. Dara: Tykkään kovasti tuosta ajatuksesta, että saisin kannellisen korin tuosta muualle ja vaikkapa täysin toiseen tarkoitukseen. Tai ainakin pois lattialta. Jossain vaiheessa ajattelin, josko käyttämättömät kosmetiikat laittaisin rahin sisälle ja tuon korin vessapaperirullineen hyllykön alahyllylle. Tämän vinkin kuitenkin pistän ajatusmyssyyni ja sitä kautta tavalla tai toisella toteutukseen. Kiitos Dara &hearts; 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *