Keittiössä

Keittiö on kokenut siistiytymisen, sillä otin itselleni vapaavuorokauden. Ei menoja eikä puheluita. Heti helpotti, kun sai jotain tehtyä kotonakin ja siisti keittiö on yksi miellyttävimmistä asioista kotona.

IMAG9394.jpg

Laitoin itsenäisyyspäivän kukkakimpusta jääneet harsokukat tyhjään oliiviöljypulloon. Siniset krysanteemitkin ovat vielä hengissä ja ne vein kylpyhuoneeseen. Kestävät siellä sen minkä kestävät.

IMAG9398.jpg

Methodin Frosted fir -astianpesuaine on käytössä ja mukavan raikas tuoksultaan. Tulee mieleen joku eucalyptuksen (?) tuoksuinen löylytuoksu. Lisäksi Buzzador-kampanjan yhteydessä saamani Viledan Microfibre Universal yleisliina on päässyt vahvasti perus mikrokuituliinojen rinnalle keittiön puhtaanapidossa. Liina, joka ei pyyhkimisen jälkeen jätä rantuja tiskipöytään ansaitsee ehdottomasti paikan keittiössäni. Väri tosin voisi olla jokin muu kuin sininen. 😉

IMAG9406.jpg

IMAG9400.jpg

Joulukuussa laitan melkein joka kerta kahvia keittäessäni kardemummaa kahvinporojen mukaan.

IMAG9402.jpg

Päätin kokeilla Marlin Mustikkaista glögiä, saa nähdä miten hyvää on. 🙂 Tuossa onkin kaikenmoinen kasa kaikenlaista tarviketta: hunajaa, teetä, glögiä, torttuhilloa, saksia… varsinainen sekatavarakulma. 😀

IMAG9401.jpg

Otin Kotilan Riikan hyasinttivinkistä vaarin ja nappasin saksilla kukan kuivuttua varren mahdollisimman alhaalta poikki niin, että jäljelle jäi vain lehdet. Melkein kuin uusi taas, ainoastaan kukkaa siihen ei tule enää. Melkein tältähän ne tosin näyttää ennen puhkeamistaankin, joten pretty close. 🙂

IMAG9405.jpg

IMAG9403.jpg

Tässähän tämä keittiö kaikessa yksinkertaisuudessaan joskaan ei kovin minimalistisena on. Tässä vaiheessa uunissa oli vielä riisipuuro ja siksi tuo lieden yläpuoli on höyrystynyt ja näyttää vähän hölmöltä. Pitäisi myöskin pyyhkiä uuninluukun lasi. No, pieniä juttuja, joten ei saisi stressata 🙂

IMAG9407.jpg

IMAG9408.jpg

Vapaapäivä, siisti keittiö, hyvää riisipuuroa, kuvaushommia ja päikkärit. Niistä on tämä päivä tehty. Tarvitsisin ehdottomasti toisen samanlaisen päivän (itse asiassa useamman) tähän perään, mutta valitettavasti se ei ole mahdollista. Ehkä lauantaina? Tapaninpäivänä? 😉

Jääkö teiltä aikaa lepoonkin keskellä jouluvalmisteluja?

 

10 kommenttia “Keittiössä

 1. Jaahas, taas löyty yhteinen tekijä… sininen ei taida olla kummankaan meidän suosikkiväri. 😉 Mähän aikoinaan tykkäsin sinisestä, silloin, kun muutin kotoa pois, silloin sitä oli matoissa, sängynpeitossa, verhoissa… Taisi tulla totaalinen yliannostus. 😀

  1. JonnaH.: Siitä se sinisen karttaminen varmaan johtuu, on meinaan ihan sama buumi ollut mullakin vuosituhannen alussa. 😀 Kyllä sininen kaunis väri on ja sitä ihastelee, mutta ei oikein omaan kotiin enää. Pieniä poikkeuksia lukuunottamatta tietenkin, kuten mun itsenäisyyspäiväkimpun osalta.

  1. LittleB: Riisipuuro on niin hyvää. ♥ Glögiä en ole ehtinyt vielä maistella, mutta josko viikonloppuna ehtisi. 🙂

 2. Riisipuuro on sitten niin herkkua nam nam ♥ Itse olen niin laiska tekemään höh, mutta isomummulla on monasti kattila kuumana 🙂

  1. Marit: Olisi joskus kiva hauduttaa riisipuuro, mutta ensin pitäisi hankkia sopiva kattila. Keittämään musta ei ole, varmasti polttaisin pohjaan. Uunipuuro on helppo, senkus pistää ainekset vuokaan ja uuniin. 🙂

 3. Tulin nyt neljännen kerran tänään tuijottamaan näitä kuvia… Nyt taas jaksaa hetken siivota tota omaakin kaaosta, jota keittiöksi myös kutsutaan. Kiitos ihanista inspiskuvista 🙂

  1. Dara: Saitko siivottua? 🙂 Mullakin ehtinyt taas jotain kertymään tiskipöydälle ja tasoille, mutta äkkiäkös ne siitä siirtää. Jos jaksaisi 😀

  2. Sain siivottua! Pakkohan se oli, kun halusin kuvata mun joulukoristeluita, eikä se oikein kivaa ole, jos ympäriltä heijastuu karsee kaaos ;D

  3. Dara: Hyvä homma! Tuutko siivoo nyt munkin keittiön? 😉 Ei ole paljon siivottavaa, mut ei millään jaksaisi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *