Pellavahaaveita

Mistä hankkia pellavalakanat? Saako laatua halvemmalla vai pitääkö maksaa enemmän saadakseen hyvät pellavapussilakanat? Piipahdin virtuaalisesti H&M:lla, Finlaysonilla, Hobby Hallissa, Kodin1:ssä ja Stockmannilla.

Anno%20Kodin1%2049%2C90.jpg

Anno 49,90 €

Pellavapussilakanasetti%20H%26M%2049%2C9

H&M 49,95 €

Koodi%20Lina%20pellavapussilakanasetti%2

Hobby Hall 59 €

finlaysonemilie.jpg

Finlayson 120 €

Balmuir%20Stockmann%20179%20%E2%82%AC.jp

Balmuir 179 €

Halvimmat ovat siis H&M:n ja Annon lakanat, mutta miten on laadun kanssa? Hobbarissa mennään kympin kalliimmalla. Finlayson on tunnettu, luotettava ja kotimainen, mutta toisaalta se näkyy jo enemmän hinnassa. Jotenkin kuitenkin Finlayson herättää minussa luottamusta. Entä teissä?

Viimeisenä sitten on Balmuir, joka on sekin kotimainen ja maineeltaan ainakin laadukas.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee hinta-laatusuhteeltaan parhaita lakanoita? Kuinka paljon hinta kertoo laadusta, vai kertooko ollenkaan? Miten pellavalakanoiden hinta määräytyy? Miksi on halvempia ja kalliimpia lakanoita?

 

Kuvat: Kodin1, H&M, Hobby Hall, Finlayson, Stockmann

 

23 kommenttia “Pellavahaaveita

 1. Meiltä löytyy Annon pellavavuodevaatteeita ja ollaan tykätty. Ainakaan tässä vaiheessa kun en paremmasta tiedä niin en lähtis vaihtamaan Balmuiriin. Annot toimii loistavasti ja ne on ollu käytössä reilu puol vuotta (ja meiltähän löytyy vain kahdet pussarit, neljä tyynyliinaa ja kaksi aluslakanaa, kaikki tuota Annon pellavaa eli kovassa käytössä olleet!) 🙂

  1. Rebecca R: Balmuir on kyllä tosi kallis ja vaikka kuinka tahtoisin laatua, niin ei ihan tuollaisia summia ole varaa laittaa lakanoihin. 🙂 Hyvä kuitenkin tietää, että Annon pellavat ovat ihan kelpolaatua.

 2. Täältä löytyy HenkkaMaukan pellavaa, ja tyytyväinen käyttäjä myös! Kun ei tiedä paremmasta, vaikka Balmuirista haaveilen, niin nämä pellavalakanat ovat hinta-laatu-suhteeltaan mainiot. 🙂

  1. Jutta: Moni ei tyydy H&M:n laatuun, mutta itse en ole niin tarkka. Olen tykännyt omista puuvillaisista H&M:n lakanoista ja ne on pysyneet käytöstä ja pesuista huolimatta hyväkuntoisina ja ryhdikkäinä. Siltä osin siis voisi kuvitella olevansa tyytyväinen myös H&M:n pellavaan. 🙂

  2. Meilläkin H&M:n pellavalakanat ja ei valituksen sijaa 🙂 Muutkin omistamamme H&M -lakanat ovat tosi hyviä, pehmeitä ja kestäviä. Mm. valkoiset muotoonommellut (kuminauhat kulmissa) parivuoteen aluslakanat ihan ehdottomia. Eli edullisestikin voi saada hyvää 🙂

  3. Emppu: Mä en enää käytäkään muita kuin H&M:n muotoonommeltuja kumpparilakanoita. Ei ole kertaakaan joutunut lakanoita oikomaan otettuani ne käyttöön. 🙂 Ja ovat muuten tosi simppelit laittaa sänkyyn!

 3. Itse ostin vasta nuo Annon lakanat ja olen ollu tyytyväinen. Eivät ainakaan kuivausrummun jälkeen ole karheat eivätkä pölyä. Balmuireja katselin, mutta kahden hengen lakanoihin olisi mennyt 500E, niin en raskinut.

  1. Johanna: 500 euroa kahden hengen lakanoista on kyllä hurja summa. Eri asia sitten, jos talous on siinä kunnossa, että sijoittaminen kalliisiin lakanoihin ei kirpaise. 🙂 <br />
   <br />
   Kuivausrumpukäsittelyä itse asiassa pellavalle suositellaankin, juuri siksi, että pellava pehmentyy. Ja jos lakana kestää käytön, pesun ja kuivauksen ilman isompia kärsimyksiä, niin kuulostaisi ainakin ihan ok:lta laadun suhteen. 🙂

 4. Hintatekijöitä ovat mm valmistusmaa/valmistusolosuhteet, tuotannon volyymi, kudonnan tiheys, viimeistely (käsiaukot, saumat yms) brändi, hintasegmentointi ja katetavoitteet jne. Halvin ei ole missään nimessä kalleimman veroinen laatunsa puolesta ja takana voi olla arveluttaviakin tekijöitä. Hinta ei kuitenkaan kerro kaikkea sillä myös kalleimmilla voi olla omat kompastuskivensä, mutta silloin kun molempien ääripäiden välillä hintaero on esim tämä 130€ tai enemmänkin on ylhäällä kyse pitkälti hintamielikuvasta eli siitä miten brändin laatumielikuva on hinnalla ohjattu tiettyyn suuntaan. Kenties kultainen keskitie on tässäkin paras 🙂 Olisi tärkeää että yrityset tai jonkin muu taho avaisivat tällaisia asioita kuluttajille enemmän, samoin kun ruoan kanssa on käynyt. Mahdotontahan näitä ekologisuus ja eettisyys tekijöitä on arvioida kuluttajana 🙂

  1. Anonyymi: Kiitos todella hyvästä kommentista! 🙂 Itselläkin kävi mielessä tämä kultainen keskitie ja siltä osin ehkä Hobby Hallin ja Finlaysonin pellavat voisivat olla aika hyvä vaihtoehto. Puuvillalakanoissa olen ollut todella tyytyväinen kyllä H&amp;M:n laatuun, ovat lakanat pysyneet ryhdissä käytön, pesun ja kuivauksrumpukäsittelyn jälkeenkin.

 5. Minä suosittelen Finlaysonin Emilietä. Itse olen ainakin ollut niihin tyytyväinen. Mullahan kävi kotona myös nuo H&amp;M:n. En tosin avannut niitä edes paketista vaan lähtivät palautukseen, kun tajusin, etten sentään useita pellavasettejä tarvitse 😀

  1. R: Finlayson kyllä houkuttelee aika paljon. 🙂 Tällä hetkellä tosin ei ole varaa siihen sijoittaa, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa.

 6. Justiin omista ostoistani (HobbyHallin pellavalakanat) makuuhuoneen muutosjutussani kirjoittelin.<br />
  Kahden yön suhteen perusteella voin sanoa, että kyseessä on kunnon tukevat lakanat, eikä mitkään rimpulat. Pesin ennen käyttöä, eivätkä menneet yhtään kieroon.<br />
  En muista milloin olisin nukkunut näin hyvin kuin näitten pellavien välissä. Jotenkin tasaavat lämpötilan vaihteluita, jotka mulla ainakin ovat öisin joko kuumaa tai kylmää tai jotain siltä väliltä.<br />
  (Vanha mikä vanha :))

  1. Annukka: Jee, piste Hobbarin pellavalakanoille! 🙂 Mä olen myös kuullut, että ihmiset kokevat nukkuvansa jotenkin paremmin pellavalakanoissa. Kenties syynä juuri tuo pellavan ominaisuus muuntautua lämpötilojen mukaan.

 7. Meillä Annon lakanat, ja familonin vaal.siniset täkit näkyvät niistä hyvin ikävästi läpi…

  1. Jolli: Läpikuultavuus on ikävää. Siksi minulla on valkoinen peitto. Jotkut kankaat vaan ovat sen verran ohuita, että kaikki värillinen näkyy läpi. Ja koska itse käytän pääosin valkoisia pussilakanoita, on peiton pakkokin olla valkoinen. <br />
   <br />
   Oletko muuten ollut Annon pellavalakanoihin tyytyväinen? 🙂

 8. Anonyymi tuolla aikaisemmin olikin kertonut todella hyvin, mistä tuotteen hinta koostuu. Itse tekstiilikoulutuksen omaavana ja tekstiilialalla isossa kotimaisessa vaatetusalan yrityksessä ollessani töissä hinnoittelu, valmistusmaat/-olot, käytettävissä olevat laitteet ja imago ovat tulleet tutuiksi. Yllättävää minulle oli aikoinaan tieto, että mm. Lidlin ja Calvin Kleinin alushousuja tehdään tuolla idässä samoilla tehtailla. Totta kai materiaali on hiukan eri, mutta ei ehkä kuitenkaan niin paljon kuin hinta antaa ymmärtää. Mutta selveentääkseni ei kaikki Lidlin ja CK:n alushousut ole samalta tehtaalta ja tiedostani on jo aikaa joten muutoksia on varmasti tapahtunut.<br />
  Itse olen myös haaveillut pellavalakanoista ja pohtinut mitkä olisivat hinta/laatu suhteeltaan parhaat, joten kiitos Irina tästä postauksesta.<br />
  Oli minullekkin kovasti hyötyä kun luin saamiasi kommentteja käyttökokemuksista 🙂

  1. Tsinnia: Toi onkin hurjan kuulosta, että halpismyymälän ja kuuluisan brändin tekstiilit olisi samassa tehtaassa tehty. Vaikka toisaalta mä en ole ihan mielettömän yllättynyt kuitenkaan. Toki siis varmasti kankaan laadulla on merkitystä ja eroakin. Eikä se varmaankaan ole ihan niin mustavalkoista kuitenkaan. :)<br />
   <br />
   Tosi hieno homma, että tää postaus ja kommentit antoivat sullekin vinkkiä! Mihin hintaluokkaan ajattelit päätyä? 🙂

  2. Kyllä mä varmaan tuohon H&amp;M:n taivun 🙂 Niitä on niin monessa blogissa kehuttu, että aloitetaan ainakin niillä ja kokeillaan tykätäänkö olleskaan 🙂

  3. Tsinnia: Ehkä H&amp;M:sta on hyvä aloittaa, tosi monet ovat kuitenkin olleet laatuun tyytyväisiä. 🙂

 9. Meillä on HM:n ja Tallinnasta ostetut Zizin pellavalakanat. Molemmat ovat hinnaltaan samaa luokkaa. Zizin lakanat on laadultaan ehkä hieman paremmat.

  1. Minna: Mä en olekaan tuosta Zizistä kuullutkaan, onko se joku eestiläinen H&amp;M? 🙂

 10. Mulla on H&amp;M:n , niin kuin tiedätkin, ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen 🙂 Voin suositella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *