Kamerapohdintaa

Olen ollut onnekas saadessani useampaan kertaan lainata Canonilta järjestelmäkameraa. Kuten tiedättekin, omaa minulla ei ole eikä vielä rahaa/varaa hankkiakaan. Suunnitelmat kyllä jylläävät täysillä ja erilaisia ajatuksia ja ratkaisuja pohdin aktiivisesti.

IMG_9719.jpg

Nyt minulla oli lainassa Canonin EOS 600D ja olen ollut tyytyväinen sen tarjoamaan tekniikkaan. Onnekas olen myös siksi, että tällä kertaa laina-aika normaalia pidempi. Tuntui niin hyvältä ja stressittömältä, kun tuli kuvaustarve ja saatoin vain napata kameran käsiini ja räpsiä menemään. Kännykällä kuvaaminen vaatii aivan eri tavalla keskittymistä ja ennen kaikkea valoa.

IMG_9722.jpg

Tänä sateisena maananaina jouduin kuitenkin kokemaan luopumisen tuskaa, kun laina-aika päättyi ja kamera lähti seuraavalle lainaajalle. Jonkin verran olen kuvannut juttuja varastoon, mutta pian on tartuttava kännykkään.

IMG_9716.jpg

En ole vielä päättänyt, minkä mallin haluan omakseni sitten, kun hankinta on edessä. Olen pohtinut vakavasti EOS 650D:n ostamista, se malli vaan pyörii mielessä aina vaan. Pienempi versio on myös houkutteleva ja silloin kyseeseen voisi tulla EOS 100D. Myös EOS M oli kiva kosketusnäyttöineen, joskin pelkällä näytöllä toimien aiheutti hankaluuksia aurinkoisella kelillä. Ei tuo lainassa ollut 600D:kään ole hullumpi vaihtoehto. Sitä vanhempaan tosin en ole varmasti kallistumassa, siis tästä sarjasta.

IMG_9717.jpg

Lähinnä mietin, miten 700D eroaa esimerkiksi 650D:stä? Tai millä tavalla tästä sarjasta eroaa 60D ja 70D? Onko ne parempia kuin nämä ”sataset”? Osaisiko joku kertoa sarjojen eroja? Siis niin kuin tekniikasta ymmärtämättömälle naiselle kerrotaan. 😀

Ammattilaiskameraa en tarvitse, mutta mielellään aika ajattoman mallin kuitenkin. Olisi upeaa saada hyvä kamera 500-700 eurolla (eli esim. juurikin EOS 600D/650D), mutta ehdottomaksi kipurajaksi varmaan muodostuu noin 1000 euroa.

IMG_9721.jpg

Nyt saa siis ladata neuvoja ja vinkkejä! Ja huom! muistakaa vääntää rautalangasta, jotta varmasti ymmärrän. 😉

Kivaa iltaa kaikille ja vielä kerran kiitos Canonille! <3

 

Postauksen kuvat otettu Canon EOS 600D -järjestelmäkameralla

 

Irina / White & Fresh - -

11 kommenttia “Kamerapohdintaa

 1. itselläni ei myöskään järkkäriä ole, onneksi sisko lainaa välillä omaansa ja oma pokkarini on kyllä aika hyvä, jos vaan jaksan keskittyä ottamaan hyviä kuvia 🙂 nytkin katselin sopivia järkkäreitä, mutta toistaiseksi on niin paljon muutakin ostettavaa, pakollistakin, että jotkut haaveet vaan jäävät haaveiksi..

  1. Ruut: On kyllä onnekasta, jos kokee kameransa riittäväksi. 🙂 Kyllä tuolla kännykälläkin kuvia saa, joskus jopa ihan hyviäkin, mutta tosi vaikeaa se on. Välillä tärisee kädet niin, ettei meinaa onnistua ja niin edelleen. Mutta kyllä mä pärjään, äkkiä siihen kännykkäkuvaamiseen taas tottuu.

  1. Silja Maaria: Voi kiitos tuosta linkistä! Täytyykin tutustua, josko sieltä saisi jotain vinkkiä ja vielä ymmärtäisi jotain. 🙂

 2. Tuota ylläolevaa linkkiä meinasin itsekin vinkata sinulle, ja vaihtoehtoisesti, taitaa olla jopa samalta kirjoittajalta <a rel="external nofollow" href="http://www.jarjestelmakamera.fi/&quot; target="_blank">http://www.jarjestelmakamera.fi/</a><br />
  <br />
  Itse kallistuin viime kuussa parin vuoden harkinnan jälkeen järkkäriin, ja ostin tuon Canonin 600D-mallin. 650D taitaa olla parempi videokuvaajalle, muuta olennaista eroa on huomannut (hinnan lisäksi). Ja nämä satasarjat ovat omasta mielestäni riittäviä tasoiselleni harrastajalle, jolla se valokuvauskurssikin siintää vasta ensi vuoden haaveissa. ;)<br />
  <br />
  Mutta tsemppiä pohdintoihin! Kyllähän nämä kertainvestointeina ovat todella isoja hankintoja. 🙂

  1. Jolindha: Kiitos kommentistasi ja tuosta linkistä! Tutustun siihen pian. 🙂 Mä oon niin paljon jo miettinyt EOS 650D:tä että kyllä se hyvin vahvasti mun mielessä on. Eikä se 600D ole huono sekään, juuri se mulla oli lainassa. Enkä mä kyllä videoita kuvaile tai en ainakaan vielä, mistäs sitä toisaalta tietää vaikka joskus innostuisi. 🙂

 3. Tulipas hyvään saumaan tämä pohdinta ja muiden vinkit! 🙂 Itse myös järkkäriä hankkimassa, ajattelin odotella joulualeja ja sitten käydä kaupassa. En ole vielä oikein jaksanut perehtyä teknisiin yksityiskohtiin, enkä päättänyt minkä kameran hankin, mutta odottelen, jos tänne tulee hyviä vinkkejä! 🙂

 4. moippi,<br />
  <br />
  mä voin sen verran sanoa koosta, että minijärkkäri niin paljon helpompi ottaa mukaan..itselläni kun oli iso järkkäri niin en vaan jaksanut ottaa sitä minnekään mukaan. Nyt kun on tuo pikkuinen niin se lähtee joka paikkaan mukaan 🙂

  1. Love: Toi on totta, että pienempää kameraa olisi kivampi kantaa mukana. Siinä mielessä EOS 100D olisi hyvä vaihtoehto. Tosin mä en kameraa kanna mukana kuin erikoistapauksissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä vaikka sellaisetkin yleistyisi tässä vielä. 🙂

 5. Mulla on muistaakseni tuo Canon 600 ja kameran mukana tulleessa putkessa on kuvanvakain, mä oon tykännyt tästä, tosin tuo Loven kamerakin kyllä aika paljon himotti, mutta päädyin tähän, olen opetellut kuvia muokkaamaan ja olen myös tutustunut Pinterestiin, lisäksi olen hoitanut läheistäni joka oli onnettomuudessa, niin eipä meinaa enää ehtiä näitä ihania blogeja ollenkaan lukemaan 🙂 Ihania kuvia olet jälleen napsinut. Mitkä juhlat sulla on tulossa? Huomasin tuon kenkä-postauksen, luulen että nuo kengät ovat nahkaa ja siksi narisevat??

  1. t: EOS 600D on kyllä oiva malli sekin. Oikein hyvä ja riittävä näihin blogitouhuihin ja peruskuvaamiseen muutoinkin. :)<br />
   <br />
   Mulla on tulossa ensi viikonloppuna yhdet avajaisjuhlat ja sinne on pukeuduttava juhlavasti. Nahka voi olla syy narinaan tai sitten nahan kova (muovi)pinta, nuo kun ovat kiiltonahkaa. Tai sitten sisäpohjan pehmusteessa on jossain jotain ilmaa tms. Onneksi sukan kanssa narina hieman helpotti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *