Minun matkakarttani

Sain Blondilta Checklist -blogista Minun matkakarttani -haasteen, jossa sijoitetaan kartalle maat, joissa on käynyt.

1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa on käynyt 
ja paljonko se on prosentteina.
2. Kerro mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista 
ovat olleet suosikkejasi.
3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, 
mutta johon pääsystä haaveilet.
4. Kiitä sitä bloggaaja, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartastasi, jotta voin käydä siihen tutustumassa.   
5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.
Varoitus: saattaa aiheuttaa matkakuumetta!

Kuvankaappaus%202013-10-28%20kello%209.0

Prosentuaalisesti määrä on aika pieni, mutta yllättävän moni on matkustanu yhtä vähän kuin minäkin. Omalla kohdallani matkustuksen vähyys johtuu puhtaasti rahasta. 

Olen siis käynyt yhdeksässä maassa: Ruotsissa, Eestissä, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Bulgariassa ja Marokossa ja tietenkin Suomessa. Ja koska tämä on vähän niin kuin matkapostaus, niin kuviahan riittää. 

HPIM0118.jpg

Agadir, Marokko

HPIM0226.jpg

Marrakech, Marokko

HPIM0326.jpg

Jemaa el Fna, Marrakech, Marokko

HPIM0510.jpg

Mantes la Jolie, Pariisi, Ranska

HPIM0558.jpg

Eiffel, Pariisi, Ranska

HPIM0644.jpg

Saint-Lazare, Pariisi, Ranska

Suosikeiksi voisin sanoa Pariisin ja Marokon. Molempiin matkustaisin mielelläni uudelleen, niin paljon jäi vielä näkemättä.

Picture%2520069.jpg

Kaupungintalo, Weimar, Saksa

Picture%2520090.jpg

Picture%2520093.jpg

Picture%2520094.jpg

Picture%2520111.jpg

Buchenwald (keskitysleiri), Weimar, Saksa

Picture%2520138.jpg

Brandenburgin portti, Berliini, Saksa

Picture%2520132.jpg

Siegessäule (Voitonpylväs), Berliini, Saksa

HPIM1317.jpg

HPIM1290.jpg

HPIM1198.jpg

Tukholma, Ruotsi

Picture%20010.jpg

Picture%20014.jpg

Kuninkaallinen linna, Oslo, Norja

Picture%20016.jpg

Näkymä Oslon kuninkaallisen linnan pihalta

Berliini, Kööpenhamina, Oslo ja Pariisin ydinkeskusta jäivät kaikki vain piipahduksen tasolle. Berliinissä ja Kööpenhaminassa käytiin vain ohikulkumatkalla ja Kööpenhaminastakin näki hieman keskustan aluetta autosta käsin sekä Tivolin portin.

Sen lisäksi, että haluaisin toki käydä noissa kaikissa paikoissa uudelleen paremmalla ajalla, haluaisin matkustaa myös Espanjaan ja Yhdysvaltoihin.

Ehkä joskus. 🙂

Sen verran olen jotenkin jumissa, etten nyt saa millään laitettua tätä eteenpäin, mutta toivon, että kaikki halukkaat ottavat tämän tästä näi yleisellä tasolla vastaan. 🙂

6 kommenttia “Minun matkakarttani

  1. Jenna: Kiitos haasteesta, mä jo pelkäsinkin, että koska tää tupsahtaa mulle. 😀

 1. Mielenkiintoisiin kohteisiin olet päässyt käymään. Mä en ole koskaan ollut Pariisissa, kovasti haluaisin sinne mennä! Tuo keskitysleiri näyttää muuten ihan samanlaiselta kuin Sachsenhausenin leiri, jossa kävimme taannoisen Berliinin matkan yhteydessä. Karmeeta ajatella, että kaikkea tota hirveyttä on johdettu Berliinistä käsin. Eikä siitä ole edes niin pitkä aika…

  1. Kristiina: Vaikka tuolla Buchenwaldissa ei ollut enää jäljellä juuri mitään, niin painostava ilmapiiri sinne oli jäänyt. Ihmeteltiinkin siellä hetken oltuamme, että miten jotenkin mentiin ihan hiljaisiksi. Ei heti tajuttu, mutta tunnelmahan se oli, joka siellä oli tyhjyydestä huolimatta. Vielä haluaisin käydä Auschwitzissa.

 2. Minäkin tein nyt tämän. Pihtasin vain viimeisimpään reissuuni asti niin sain senkin kohteen matkakartalle :D<br />
  <br />
  Muuten, olen käynyt Auschwitzissä ja vaikka oli aurinkoinen kuuma kesäpäivä niin se painostava tunne tuntui leijuvan koko paikan yllä. Historian kamaluuksia ei pääse pakoon. Sain sen vierailun jälkeen kamalan migreenikohtauksen ja luin myöhemmin, että herkät, yliluonnollisia asioita aistivat ihmiset kokevatkin tuon noin. <br />
  <br />
  Matkajutut on kyllä ihania ja on hauska lukea, missä muut ovat käyneet ja mitä kokeneet. Ja oi, sinä olet saanut Pariisin nähdä 🙂 Minulta se ihanuus puuttuu vielä.

 3. R: Mä haluaisin myös käydä joskus Pietarissa. 🙂 Ja sä pääset taatusti sinne Pariisiin, vaikka sitten viikonloppureissulle!<br />
  <br />
  Ja toi on jännä, säkin koit sen painostavan kalsean fiiliksen kaikesta siitä tyhjyydestä huolimatta… vaikka tosiaan mitään todellista siellä ei ole ollut pitkään aikaan. Omituinen juttu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *