Olohuone ennen ja jälkeen

Pidemmän aikaa takaraivossa kytenyt ja nyt jo tietoisesti roihunut ajatus oli pakko toteuttaa tänään. Pyöräytin huonekaluja olohuoneessa uusille paikoille. Pidin entisen järjestyksen luomasta tilasta ja avaruudesta, mutta eihän se kokonaisuuden osalta kovin järkevä järjestys ollut.

Ennen

Olohuone%20ennen%20ja%20j%C3%A4lkeen.jpg

Huonekalujärjestyksen muutoksen myötä perusrunko on nyt about kunnossa ja tällä mennään jonkin aikaa. Yksityiskohtia täytynee vielä hioa, mutta ajan kanssa varmasti kokonaisuus tarkentuu.

Jälkeen

IMG_9928.jpg

IMG_9932.jpg

IMG_9919.jpg

IMG_9917.jpg

IMG_9933.jpg

IMG_9935.jpg

IMG_9937.jpg

IMG_9936.jpg

Muutoksen myötä Acapulco-tuoli siirtyi makuuhuoneeseen. Muutoin olohuoneessa olleet tavarat pysyivät siellä, ainoastaan paikka muuttui.

Ja vaikka kokonaisuus on vielä tätä perustaa lukuunottamatta keskeneräinen niin jos teillä on jotain mielipiteitä suuntaan tai toiseen tai vinkkejä, niin heittäkäähän kommentilla. Jospa saisin jotain inspiraatiota?! Tai vaikka mitään erikoista ei kielen päällä olisikaan, niin kertokaahan silti, mitä tykkäätte. 🙂

Nyt ruoanlaittoon, suihkuun ja myöhemmin lemppariohjelmani Sillan pariin. Kivaa iltaa kaikille! <3

34 kommenttia “Olohuone ennen ja jälkeen

 1. Paljon parempi noin. Mä lisäisin vain tekstiilejä tuomaan lämpöä. Perusrunko näyttää hyvältä.

 2. Tykkään! 🙂 Parempi näin. Mitäs olet ajatellut tuohon tyhjälle seinälle? Ehkä vaatisi jotain, mutta en nyt keksi mitä. Ja taas iski kateus valkoisesta telkkarista. ;))

  1. Jemina: Tuolle seinälle en juuri nyt ole ajatellut vielä mitään. Olisihan se toki kiva, että siihen jotain saisi, mutta olen huono tekemään asialle mitään koska karsastan seinien rei'ittämistä jos en ole 100% varma, että jokin taulu tai vastaava siihen sopii pidemmällä tähtäimellä. Ja sen jonkin on sovittava siihen niin, että huonekalujen järjestystä voi muuttaa ilman, että seinä näyttää hölmöltä. Hankalaa tämä seinien sisustelu. 😀

 3. Komppaan LOVEA, paljon parempi!!! Tuli jotenkin enemmän ryhtiä koko huoneeseen ja selkeyttä samalla. HYVÄ IRINA!! 🙂

 4. Minusta tämä nykyinen järjestys on siis todella paljon parempi… Perinteinen suomalainen tapa on kalustaa pitkin seiniä, ja vaikka se jättää keskelle enemmän tilaa, niin se ei silti välttämättä ole paras mahdollinen ratkaisu.<br />
  Hyvä Irina &hearts;

  1. Frida: Mä inhoan sisustaa pitkin seiniä! 🙂 Mun piti vaan antaa ideoiden muhia mielessä ennen kuin tein siirtoliikkeen. Miettiä asiaa monelta eri kantilta ja yrittää hahmottaa kokonaisuutta. Ja kokonaisuuksien hahmottaminen on mulle vaikeaa. Nyt se sitten vaan napsahti tuolla aivoissa ja voilà!

 5. Parempi näin. Mun mielestä vois kanssa toimia, jos siirrät tolle tyhjälle seinälle tason ja sohvan sen eteen. Siten että parvekkeen ovelle vähän niin kuin käytävä. Sitten pieni pöytä ja kaksi tuolia tuohon keittiön jälkeisellle pikku seinän pätkälle. Sulla ei tainnut olla keittiönpöytää?

  1. Leena: Kiitos vinkeistä. Toistaiseksi menen näin, mutta olen miettinyt, että joskus voisin kokeilla tasoa pitkälle seinälle ja sohvaa sitä vasten. :)<br />
   <br />
   Keittiönpöydälle ei ole toistaiseksi tarvetta, mutta ehkä joskus voisi pienen hankkia. Juuri viime keväänä möin keittiönpöytäni pois, kun sille ei edellisessä kodissani ollut tilaa.

 6. Parempi järjestys muuten, mutta yksi epic fail ja amatöörimoka: tv ikkunan edessä.

  1. hupsista: Mun mielestä tuo taso toimii ihan kivasti ikkunan edessä, mutta en olekaan ammattilainen 🙂

 7. Matto. Mulla on aina sellainen tunne, jos ei ole mattoa, niin on siivouspäivä menossa.

  1. anonyymi: Mä olen pitkään asunut matottomissa kodeissa, joten mua matottomuus ei häiritse. Välillä tulee mieleen, että matto voisi olla kiva, mutta siivouksen yhteydessä muistaa taas, miten kiva se on kun ei tarvitse matosta huolehtia. 🙂

 8. Avaralta näyttää nyt. Itse koen, että sohvan ja tv:n tuleekin olla vastakkain. Harkitsitko niille tosin paikkaa pitkittäin olohuonetta, että sohva olisi selin makkariin päin? Riippuen tietenkin olohuoneen leveydestä, että jää sitten kulkutilaakin. Matto tosiaankin toisi kodikkuutta ja ehkä jotain isoa taulua seinälle niin ei olisi niin &quot;kaikuvan&quot;oloista 🙂 Ymmärsitköhän nyt mitään tästä selityksestä? 😀

  1. R: Olen miettinyt myös tuota vaihtoehtoa, että sohva olisi selin makuuhuoneeseen, mutta koska toistaiseksi tykkään tasosta ikkunan edessä oli sohvan sijoittaminen selkä keittiöön päin parhain ratkaisu nyt. 🙂 <br />
   <br />
   Maton voisin jossain vaiheessa hankkia, mutta en koe sille ehdotonta pakkoa. Olen tottunut olemaan ilman mattoa jo vuosia ja siivous on aina helpompaa kun ei tarvitse imuroida mattoa tai rullailla sitä pois tieltä. Taulut on vähän hankalampi juttu, sillä olen tarkka siitä, mitä seinilleni haluan. Sen pitäisi olla jotain, mitä jaksaa katsoa pidempään ja sen pitäisi sopia seinälle vaikka huonekalujärjestys huoneessa muuttuisi toisenlaiseksi. Näin ollen kaikki seinäsisustelut vievät oman aikansa. 🙂

 9. Mä niin tykkään! PAREMPI, PALJON PAREMPI! &hearts; :)<br />
  <br />
  Tekstiilejä laittaisin enemmän koristetyynyt, matto jne :)<br />
  <br />
  Tuli myös idea tuohon tyhjään seinäkohtaan, jokin kehyskollaasi tai ihan vain hylly ja siihen kaikkea pientä kivasti esille 😉 Niin avot! 🙂

  1. Live&amp;Home: Koristetyynyjä on tulossa! :)<br />
   <br />
   Maton saatan jossain vaiheessa hankkia, mutta sillä ei ole kiire. Villasukat lämmittää ja matottomuus luo avaruutta sekä helpottaa siivoamista varsinkin nyt, kun mulla ei ole edes imuria. Seinälle ei toistaiseksi ole tulossa mitään. Olen tarkka seinäsisustuksen osalta ja jos siihen tulee jotain, sen pitää sopia siihen oli huonekalujärjestys mikä tahansa. Meinaan, että jos jossain vaiheessa siirrän tason isolle seinälle niin en halua siitä sitten kovin täyteen tupattua jos yläpuolella on vielä jotain hyllyjä/tauluja tms. :)<br />
   <br />
   Mutta kiitos vinkeistä, pistetään korvan taakse! 🙂

 10. Lattia kaipaisi kovasti mattoa ja samalla komppaan Leenaa, että tasoa voisi kokeilla tyhjälle seinälle ja sohva sen eteen. Tv-tason taakse, isolle seinälle tauluhyllyä ja tauluja. Tyynyjä sohvalle!!

  1. Miimu: Kiitos vinkeistä! 🙂 Maton saatan hankkia, jos jossain vaiheessa sopiva tulee vastaan, mutta en koe mattoa prioriteeteissa kovin tärkeäksi, koska olen jo vuosia ollut ilman mattoa. Matottomuus tuo hieman avaruutta sekä helpottaa siivousta. Lisäksi mulla ei juuri nyt ole imuria, joten sen siivoaminen tällä hetkellä olisi aika hankalaa. <br />
   <br />
   Tv-tasoa voin jossain vaiheessa mahdollisesti kokeilla isolle seinälle ja sohvaa sen vastapäätä. Toistaiseksi nykyinen järjestys kuitenkin miellyttää, joten ainakin jonkin aikaa meen näin. Ja tyynyjä on kyllä tulossa sohvalle, odottavat muutama toimenpidettä vielä kaapissa! 🙂

 11. Tää nykyinen on fiksumman näköinen järjestys kuin entinen. Ootko ajatellu laittavasi jotain tauluja tms. tuohon tyhjälle seinälle?

  1. Dara: Kiitos! 🙂 <br />
   <br />
   Isolle seinälle en nyt toistaiseksi ole laittamassa mitään vaikka toki vaihtoehtoja aina miettii. Seinäsisustelu on sieltä vaikeammasta päästä, kun sen seinälle sijoitettavan jutun – hylly tai tauluja – on sitten sovittava paikoilleen huonekalujärjestyksestä huolimatta. Mutta ehkä jossain vaiheessa! 🙂

 12. Paljon parempi näin! 🙂 Oletko ajatellut tauluja/mattoa? Ne voisivat tehdä täydellisen loppusilauksen!

  1. Kati: Olen toki ajatellut mattoa ja tauluja, mutta juuri nyt eivät ole ajankohtaisia. Maton voi hankkia, jos sopiva tulee vatsaan. Varsinaisesti en kuitenkaan mattoa ole etsimässä. Taulujen kanssa olen tosi varovainen ja ronkeli. Mitä tahansa (isolle) seinälle tulisikaan, olisi sen sovittava paikoilleen huonekalujärjestyksestä riippumatta. 🙂

 13. Kivalta näyttää,huomattavasti paremman näköinen tämä uusi järjestys! 🙂

  1. Kiitos Katja. 🙂 Itseänikin miellyttää huomattavasti enemmän tämä. Edellinen versio olikin hieman hankala, mutta piti vaan ensin miettiä uusi kokonaisuus ennen kuin pääsi kokeilemaan.

 14. Hei, olen uusi blogisi seuraaja, kiitos mukavahenkisistä jutuista ja kauniista kuvista.<br />
  Nykyinen järjestys mielestäni parempi, kun huonekalut eivät ole seinänvieriä pitkin. Jos et halua seinälle esim. tauluhyllyä tai kevytrakenteista metallilankahyllyä, miten olisi katon rajaan taulujen ripustuskisko, johon voi ripustaa tauluja näkymättömällä langalla, taulujen paikkoja voi vaihdella mielensä mukaan.

 15. Liisa: Tervetuloa seuraamaan blogiani ja kiitos kommentistasi. 🙂 Ripustuskisko on kyllä näppärä keksintö ja isolle seinälle olisi toki periaatteessa kiva saada jotain täytettä. Ongelmaksi muodostuu vain se, että jos/kun joskus siirrän Bestå-tason tuolle isolle seinälle, niin haluan välttää tilanteen, jossa seinälle tulee sitten liikaa täytettä. Jonkinlaisia hyllyjä voisin harkita kyllä muille seinäpinnoille, pitää ihan mietiskellä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *