Pakuriteetä ja sinkkiä

Vastustuskyky on näin syksyisin kovilla. Tilasin Hyvinvoinnin Tavaratalosta hieman apua omalle vastustuskyvylleni. Kotiin on matkalla sinkkiä joka jo jokin aika sitten multa loppui ja paljon kehuttua pakuriteetä. Viimeisimmän niitin tälle ostopäätökselleni pakurista löi Cherry tuossa taannoin kirjoittamalla aiheesta blogissaan. Nyt tämä pakurijauhe on vielä tarjouksessakin.

X190.jpgX190%20%281%29.jpg

Kuvat: Hyvinvoinnin Tavaratalo

Sinkistä sanotaan Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuilla seuraavaa

Sinkki on tärkeä antioksidantti ja välttämätön kivennäisaineaine mm. kasvulle, immuunijärjestelmän toiminnalle ja ihon hyvinvoinnille. Sinkki myös edistää haavojen paranemista. Sinkki osallistuu hormonitoiminnan säätelyyn vaikuttaen mm. sukupuoli- ja kilpirauhashormoneihin sekä insuliinin tuotantoon. Sitä tarvitaan mm. testosteronin tuotantoon ja piilevä sinkin puute onkin hyvin yleistä yli 40-vuotiailla miehillä. Sinkki säätelee yli 300 entsyymin toimintaa ihmisen elimistössä ja sillä on lukuisia elintärkeitä vaikutuksia mm. aivoissa. Sinkki ohjaa lihaksen supistumiskykyä ja on välttämätön rasva-, hiilihydraatti- ja proteiiniaineenvaihdunnalle.

Sinkin puutetta voi aiheuttaa mm. imeytymishäiriöt (esim. vanhuksilla), runsas hikoilu, alkoholin käyttö, lääkitys sekä diabetes. Rauta, kalkki, magnesium ja kasvisten fytaatit vähentävät ravinnon sinkin imeytymistä ja biologista hyväksikäyttöä. Sinkin vajaus voi ilmetä monin tavoin: huono iho (akne), heikot kynnet ja hiukset, makuaistin häiriöt, infektioalttius, allergiataipumus, huono yleiskunto, ja sairastelualttius. Sinkin puutos voi hidastaa kasvua sekä aiheuttaa ruokahaluttomuutta.
Sinkkiä on eniten eläinkunnan tuotteissa, kuten lihassa, kalassa ja muissa meriruuissa, sisäelimissä (maksa, munuainen) sekä täysjyväviljassa. Aikuisen sinkin päivittäinen tarve on vähintään 15 mg.
Olen syönyt sinkkiä jo useita kuukausia ja sen käyttöä jatkan edelleen. Alun perin aloitin sinkin käytön silloin, kun etsin parannusta hiustenlähtöön. Nyt olen oppinut myös sen, että sinkki auttaa vahvistamaan vastustuskykyäkin. Jostain kuulin, että flunssan aikaan sinkkiä kannattaa käyttää ja olemassa olevan annoksen voi vaikka tuplata. Tosin säännöllisessä käytössä en suosittele ylittämään suositusmääriä.
Ja sitten siitä pakuriteestä, jonka tilasin. Kyseessä on siis tuo Puhdistamon Instant Pakurijauhe, joka sekoitetaan kuumaan veteen. Yhdestä purkista saa noin 60 kupillista pakuriteetä.

Puhdistamo Instant Pakurijauhe on käyttövalmis kuumavesiuute. Kun sekoitat uutejauhetta kuumaan veteen, saat heti miellyttävän makuisen pakuriteen. Valmis juoma vastaa 3 tuntia keitettyä pakuriteetä ja se sisältää runsaasti pakurin vaikuttavia ainesosia.

Valmistettu suomalaisesta pakurikäävästä.

Sekoita 1/2 tl pakurijauhetta kahviin, teehen tai kylmään / kuumaan veteen. Lisää hunajaa niin halutessasi.

Lisäksi pistin tilaukseen vielä CosMeryasta Kasvojen iholle talveksi -postauksessani miettimäni puhdistussienen kasvoille ja manteliöljyn. Vaikka kalliiksi nämä ei tulleet, niin onneksi alekoodilla sai vielä hieman helpotusta loppusummaan. 

Nyt kelpaa ehkä syksyä viettää eikä talven tuloakaan tarvitse stressata, kun on ihonhoitoon ja hyvinvointiin liittyviä tarvikevarastoja taas päivitetty. Muutoinhan taidan aika hyvin pärjätä jo olemassa olevilla kosmetiikkavarastoillani, vai mitä veikkaatte?! 😉 

 

Miten te varaudutte syksyyn ja talveen kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin osalta? Vai varaudutteko sen kummemmin?

7 kommenttia “Pakuriteetä ja sinkkiä

 1. Kerro sitten heti kokemuksia tuosta pakurista! Mua houkuttais mut pelkään että se maistuu niin pahalta etten voi juoda sitä :D<br />
  <br />
  Valmistaudun talveen ekstraisolla annoksella d-vitamiinia (purkista), mustaherukoilla (pakaste) ja lämmittävillä ruuilla, kuten mausteisilla padoilla ja kasvissosekeitoilla 🙂

  1. Rebecca R: Kerron kyllä kokemuksistani! 🙂 Cherry ainakin oli sitä mieltä, että kuumaan veteen sekoitettuna maistuisi ihan hyvältä. Pitää kokeilla vaikka stevian kanssa, jos meinaa olla kitkerää tms. Toivottavasti kuitenkin on juotavaa, varsinkin kun pakurin terveysvaikutteita niin kehutaan. <br />
   <br />
   Mä olen myös uskaltautunut nyt rahkan kanssa syömään mustaherukoita. Pelkäsin rahkaan yhdistettynä liiallista happamuutta, mutta auttaa kun marjojen päälle ripottelee steviaa. On itse asiassa oikein hyvää. 🙂 Ja D-vitamiinia menee täälläkin. 100 mikrogrammaa pimeään aikaan ja kesälläkin söin 25 mikrogrammaa. D-vitamiini siis käytössä vuoden ympäri. Samoin jokaiseen päivään kuuluu omega-3 ja kohta taas se sinkki, kunhan saan paketin kotiin asti. 🙂

   1. JonnaH.: Mä aloitin sinkin syömisen hiustenlähdön vuoksi ja olen jatkanut sitä edelleen. Tosin lähtee niitä hiuksiakin 😉 Flunssan iskiessä aion kokeilla sinkkiannoksen tuplausta. D-vitamiinia syön syksyllä, talvella ja keväällä 100 mikrogrammaa ja kesällä 25. Ympäri vuoden siis. 🙂

 2. Sinkki on kyllä hyväksi 🙂 tai ainakin uskon niin ja onhan siitä ihan lupaavia tutkimuksia tehty. Itse tykkään käyttää imeskelyversioita. Luin jostain, että silloin imeytyisi vielä paremmin. Juurikin flunssakaudella olen väliaikasesti ottanut todella isoja määriä!

  1. suvi tuuli: Mulle sinkin vaikutus vastustuskykyyn oli uusi juttu, mutta mikäs siinä. 🙂 Voi olla, että kokeilen tupla-annosta, jos ja kun syksyn ja talven aikana iskee flunssa. 🙂

 3. En ole koskaan ihmeemmin varautunut syksyn/talven tuloon, paitsi syömällä D-vitamiinia. Sen kanssa olen vähän jo myöhässä, aurinko kun ei ole pitkään aikaan enää lämmittänyt niin, että t-paita päällä voisi olla. (Kuulin siis kerran lääkäriltä, että niillä keleillä, kun pärjää t-paita päällä hyvin, niin aurinko antaa tarvittavan määrän D-vitamiinia.) <br />
  <br />
  Blogissani on muuten sulle haaste! 🙂 Käypä kurkkaamassa ja toivottavasti lähdet mukaan!<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/10/minun-matkakarttani.html&quot; target="_blank">http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/10/minun-matkakarttani.html</a&gt;

  1. Blondi: Mä syön D-vitamiinia ympäri vuoden. 🙂 Isompia määriä pimeinä vuodenaikoina ja kesällä vähemmän. Normaalisti kyllä vartti auringossa niin, että aurinko pääsee paistamaan iholle riittää nostamaan D-vitamiinitasot. <br />
   <br />
   Kiitoksia haasteesta, tulenpa heti kurkkaamaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *