Kesäkurpitsasta

Olen käyttänyt kasviksia ruoanlaitossa tähän mennessä hyvin kapea-alaisesti. Nyt tämän dieetin myötä joutuu hieman enemmän miettimään kasviksia ja sitä, mitä niistä tekisi, jotta ei joka päivä söisi yhtä ja samaa.

Kesäkurpitsaa olen toki syönyt aiemmin, mutta koskaan en ole sitä ostanut. Uskomatonta, mutta totta. Viikko sitten ostin elämäni ensimmäisen kesäkurpitsan, koska se on nyt hyvi edullista ja kuulema monipuolinen raaka-aine. Muutama päivä myöhemmin ostin vielä toisenkin. Pesin ja paloittelin kesäkurpitsat ja jaoin ne annospusseihin ja sujautin pakastimeen. Sieltä on hyvä napsia sitten täytettä ruokaan. 🙂

IMG_20130818_161938.jpg

Lopulta hetken mietittyäni keksin, miten käytän kesäkurpitsaa ruoassani. Ei siis mitään Nobel-palkinnon arvoisia keksintöjä mutta itse olen tyytyväinen kun miettii yleisellä tasolla ruoanlaittoani ja siihen käyttämiäni aineksia.

IMAG6809.jpg

100 g maustamattomia broilerinsuikaleita, 100 g kesäkurpitsaa, 40 g proteiinipastaa, noin 100 g painoinen tomaatti, 10 5 g oliiviöljyä sekä mausteeksi mangocurrya ja pippurista yrttiseosta

IMAG6811.jpg

IMAG6813.jpg

IMAG6814.jpg

Valmistus oli helppoa kuin heinänteko. Öljy pannulle ja mukaan mausteet. Broilerinsuikaleet sekaan ja ne saavatkin kivasti väriä ja maustetta. Kun broiskusuikaleet olivat lähes valmiit, heivasin sekaan vaan kesäkurpitsat ja viimeisenä paloitellun tomaatin. Pastahan toki oli jo kiehumassa tässä kohtaa. Sitten vaan lautaselle. Sopii hyvin laiskalle, kiireiselle sekä tällaiselle hieman uusavuttomalle kuten minä. 😉

IMAG6817.jpg

Ja mikä tärkeintä: ruoka oli hyvää ja terveellistä sekä myöskin istui dieettiohjeisiin. Tänään kun vielä on loput broilerista jäljellä, teen vähän samalla taktiikalla kuin tämän eilisen ruoankin, mutta kasviksiksi kesäkurpitsaa ja kukkakaalia.

 

18 kommenttia “Kesäkurpitsasta

 1. Kesäkurpitsasta tulee ihanaa lasangea, juustohöylällä vaan suikaleiksi levyjen tilalle 🙂

  1. Niina: Mä en yleensä syö lasagnea, mutta voisin joskus korvata kesäkurpitsalla pastan 🙂

 2. Vaikuttaa hyvältä ja herkulliselta! Olen lukenut blogiasi puolisen vuotta, tykkään kovasti. Ihanan avoin olet myös. Keep up the good work!

  1. Sanna2: Hei kiva kuulla ja kiitos kivoista sanoistasi, tällainen aina piristää mieltä. 🙂 Kiva, että jätit kommenttia!

 3. Herkullisen näköistä ainakin 🙂 <br />
  Itse käyttelen kesäkurpitsaa yhteen jos toiseenkin ruokaan näin sesonkiaikaan, sämpylöistä lähtien…<br />
  Tsemppiä dieettiin, omakin elämäntapadieetti odottaa lähtölaskentaa…(toivotaan ettei jää siihen) 😉

  1. Siru: Oli vielä hyvääkin! Mä olen aika ennakkoluuloinen kasvisten suhteen ja pelkään etten tykkää niistä, varsinkin kun tiedän, että ne on terveellisiä ja saatan voida paljon paremmin niitä syötyäni. Onneksi kesäkurpitsa ei pettänyt odotuksiani. :)<br />
   <br />
   Ja nyt vaan säkin alat hakemaan buustia ja inspiraatiota sun elämäntapadieettiin ja aloitat. Täältä blogimaailmasta saa tosi hyvin inspiraatiota, tsemppiä ja tukea 🙂

  1. Love: Suurimmaksi osaksi olen mennyt ohjeiden mukaan, pieniä sovelluksia olen tehnyt ja semmosta mutta pääosin kaikki menny kivasti. 🙂

 4. Tässä olisi sulle yks hyvä ohje kasviksien syöntiin (sopii myös loistavasti lisukkeeksi lihalle/kanalle…)<br />
  <br />
  Porkkanaa, sipulia, kukka parsakaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa yms<br />
  Kuori porkkana ja leikka ohuehkoiksi kiekoiksi, sipuli lohkoiksi, kaalit pieniksi kukkasiksi, paprika sopiviksi paloiksi ja kesäkurpitsa myös. Laita pannulle rasvaa suht reilusti (ei ole tarkoitus ruskistaa!)ja ekana kauiten kypsyvät, vähitellen lisäilet muitakin. Lisää reilusti vettä ja hauduta. Lopuksi sweet chili-kastiketta maun mukaan. <br />
  <br />
  Tulee tosi hyvää!<br />
  <br />
  Kesäkurpitsaraaste on tosi hyvää mm. lihamurekkeessa ja lihapullissa. Antaa mehukkuutta, mutta ei rasvaisuutta…

  1. Herkuttelija: Kiitos paljon kesäkurpitsa-vinkistä, tai no muistakin kasvisvinkeistä. 🙂

 5. Näyttää tosi hyvältä! Siitä tulee muuten hyvä lisuke ihan niinkin, että paistaa viipaleita tomaatin ja sipulin kanssa, sopii vaikka kalan kaveriksi. :)<br />
  <br />
  Kivaa tiistaita! &hearts;

  1. Jenni: Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla joskus. 🙂 Ja voi vitsi miten herkulliselta näytti sun omenat, namnam! Dieetin jälkeen sit voi herkutella omenoillakin. Mun suosikkeja ovat Pink Ladyt ja Golden Delicious -omenat.

 6. Todella herkullisen näköistä:) Resepti tuli tarpeeseen, sillä minä taas ostin ensimmäisen kesäkurpitsani tuossa kesällä, ja kun en ihan oikeasti tiennyt, mitä sillä voisi tehdä, niin se jäi jääkaappiin, kunnes jouduin heittämään sen pilantuneena pois… Et silleen:)

  1. Frida: Eeeeeiiiiih, wow! Siis oikeastiko on joku muukin tämän ikäinen, joka ei ole eläissään ostanut kesäkurpitsaa! Ihanaa! 🙂 Tai siis ehkä aavistuksen noloa, mutta eikö olekin kiva, kun voi tässäkin iässä vielä kokea elämyksiä, hihi. :D<br />
   <br />
   Nyt ostamaan uusi kesäkurpitsa, oliskohan Lidlissä vielä tarjous 0,79 € kilolta ja valmistamaan namiruokaa. :)<br />
   <br />
   Ihana Frida, ihana ihana ihana &hearts;

 7. Hei, olen jonkin aikaa lukenut blogiasi.<br />
  <br />
  Kun näin postauksesi tästä ruokavaliosta, muistin taas itsekin, että ne oli minulla ylhäällä. Alettiin miehen kanssa taas molemmat noudattamaan ruokavaliota ja karistamaan vauvakiloja veks 😉

  1. SaraH: Hei kiitos kommentista! 🙂 Hienoa, että tekin aloititte tämän. Jännä nähdä miten pystyy ite nyt pysymään tällä ruokavaliolla kun arkeen on paljon touhua tulossa seuraavaksi viikoksi ainakin. Parhaani kuitenkin yritän ja onneksi tässä vaiheessa painonpudotus ei ole vielä se ensimmäinen tavoite. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *