Zoco Home – muistotulva Marokosta

Blogeissa on jonkin verran näkynyt juttua syyskuun alussa avattavasti Zoco Home -verkkokaupasta. Itseeni tämä vaikuttaa todella syvästi ja tuo muistoja kuuden vuoden takaisesta lomamatkastani Marokon Agadiriin ja upeasta päiväreissusta Marrakechiin.

Zoco%20Home.jpg

Inspiraation verkkokaupan perustaja Johanna on saanut Marokosta ja Espanjan Andaluciasta, joka on vahvasti arabialaisvaikutteinen. Yllä olevassa kuvassa näkyvät kauniit marokkolaiset kengät eli tossut. Marokosta toin tuollaiset mustat kotiini, joskin ne olivat pyöreäkärkiset ja olen niiden rikki menosta lähtien haaveillut uusista. Täältä Suomesta niitä ei vain ole oikein löytynyt eikä ole tullut pyydettyä tuttavilta Marokon tuliaisinakaan.

Zoco%20Home%201.jpg

Tässä esimerkki yksinkertaisesta suhteellisen modernista marokkolaisesta sisustuksesta. 

Zoco%20Home%202.jpg

Rakastan (isolla alkukirjaimella) marokkolaista minttuteetä. Tee on ihanan makuista, tehdäänhän se tuoreesta mintusta ja vihreästä teestä. Meidän kaupasta saatavat mintut eivät ole lähelläkään Marokon upeita isoja mintunlehtiä. Sekaan laitetaan paaaljon sokeria ja tee kaadetaan laseihin korkealta valuttaen. Korkealta kaataminen hieman jäähdyttää kuumaa teetä. Itselläni on vielä vanhan marokkolaisen tuttavani aikoinaan tuoma teekannu enkä siitä hevillä luovu, sillä vaikka laatu ei olekaan lähelläkään marokkolaista minttuteetä, tykkään kuitenkin talvisin fiilistellä ja tehdä kaupan mintusta ”minttuteetä”. Laseista jo luovuin niiden vähäisen käytön takia. Voin hyvin juoda teen mukista tai jos oikein pakottava tarve teelaseille tulee, niin Indiskasta saa ihan hyviä teelaseja.

Zoco%20Home%203.jpg

Todella, todella mielelläni kotiuttaisin tällaisen puffin, itse asiassa kaksikin. Valkoisena tietenkin, niin sopii parhaiten kotini värimaailmaan sekä modernimpaan sisustukseen tuoden kuitenkin rakastamaani marokkolaista tyyliä kotiin.

Alla vielä pari fiilistelykuvaa Marokosta.

Zoco%20Home%205.jpg

Djemaa El Fna eli satumainen Tuhannen ja yhden yön aukio. Torilla on päivisin kaikenlaista kivaa ohjelmaa; käärmeenlumoajia, myyntikojuja yms. Kaunista aukion maisemaa on upea ihastella torin laidalla sijaitsevan kahvilan yläkerran terassilta. Marokossa saa muuten aivan mielettömän hyvää kahvia! Kahvi on sinänsä erilaista, että pohjana käytetään tietenkin aitoa Arabica-kahvia ja kahvin sekaan laitettava maito on kuumaa. Marokon matkani jälkeen en pitkään aikaan muutoin kahviani juonutkaan kuin niin, että laitoin kahvimukin pohjalle kaksi sokeripalaa ja puoli kuppia maitoa. Sitten vaan mikroon niin, että maito on lämmintä ja sitten vasta kahvi joukkoon. HYVÄÄ! <3

Illalla noin viiden aikaan auringon alkaessa laskemaan tori täyttyy myyjistä, ruokakojuista ja tunnelma on mieletön. Oman päiväretkemme paluumatka valitettavasti alkoi juuri tuohon aikaan, joten sitä kaikkein upeinta hetkeä aukiolla emme livenä päässeet todistamaan. Harmi.

Zoco%20Home%204.jpg

Kuvat: Zoco Home / Facebook

Sitten yksi parhaista asioista: marokkolainen ruoka ja oma suosikkini kana-tagine. Sitä olen onneksi saanut myös ystäväni luona kyläillessäni (jossain päin täällä blogissakin pitäisi olla kuva kana-taginesta). Myös lampaasta saa todella hyvää taginea. Lihapulla-taginea maistoin Marokossa. Harmikseni luovuin myös omasta tagine-padastani, myöskin vähäisen käytön vuoksi. Uskoin kuitenkin vahvasti hankkivani vielä uuden. Joko modernin valkoisen (esim. Emile Henryltä) tai sitten koitan bongata jostain perinteisen marokkolaisen savi-taginen.

Näin ne muistot vaan valtaavat mielen, kun jotain tällaista (kuten Zoco Home) tupsahtaa nenän eteen. Vielä siis puolitoista kuukautta odoteltavaa, kunnes verkkokauppa avautuu. Mielelläni kyllä tuolta jotain nappaisin kotiini. <3

Koneeni uumenissa on kuvia Marokosta, reissustamme. Kiinnostaako ketään kuva-aiheinen postaus Marokosta, Agadirista ja Marrakechistä? 😉

16 kommenttia “Zoco Home – muistotulva Marokosta

  1. Frida: Enää puolitoista kuukautta, ei paha aika odottaa 🙂

 1. Tuotteet näyttävät ihan kivoilta, mutta meille tuskin tulee mitään noista päätymään. Käyn sit ihailemassa niitä muiden blogeissa, mut meille tuskin sopisivat 🙂

  1. Anna: Joo, ei nämä kaikkien sisustusmakuun varmasti iske. Itsekin pyrin mahdollisimman yksinkertaiseen sisustukseen, joten ihan mikä tahansa itämaisvaikutteinen tavara ei iske. Tuo nahkainen puffi tosin voisi olla kiva lisä omaan kotiin. 🙂

  1. H-EHHASL: Sitten vaan odotellaan verkkokaupan aukeamista. 🙂

 2. Tollanen valkoinen puffi vois kyllä olla kiva… Ja mua kyllä kiinnostaisi postaus Marokosta, itse kun en onnistu pääsemään Tallinnaa etemmäs ulkomaille koskaan 😀

  1. Love: Ei se haittaa vaikkei iskekään 🙂 Ei voi aina kaikki tykätä kaikesta. <br />
   <br />
   Mä en tiedä miten hyvin oon back… jotenkuten, mutta heikonlaisesti vielä. 😉

  1. Siru: Sinä sen sanoit! Pienissä määrissä todellakin. Ja vielä pitäisi mieluisista tuotteista valita semmoisia, jotka istuu hyvin modernimpaan ilmeeseen. 🙂

 3. Ehdottomasti kiinnostaa postaus Marokosta. Sitä ja kaupan aukeamista odotellessa 🙂

  1. Johanna: Yritän suhteellisen pian tehdä postauksen Marokosta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *