Kuivauskaappi ennen ja jälkeen

Kuivauskaappi, ehkä se yksi turhimmista kaappitiloista asunnossa, jossa on astianpesukone. Onko muita, joiden kuivauskaappeihin eksyy kaikenlaista ihmeellistä sälää säilöön? 🙂

Jotain on keksittävä, että kaapin saisi mahdollisimman hyvin hyötykäyttöön ja ennen kuin keksin jotain parempaa ja pysyvämpää tein kuivauskaapin suhteen pikaratkaisun.

Ennen

IMG_9652.jpg

IMG_9653.jpg

Kuivauskaapissa on ollut sekalaista keittiösälää (ja on vieläkin), mutta nyt laskin yhtä ritilähyllyä alas, jotta sain mahtumaan kaappiin säilytyslaatikon, jossa on pesu- ja puhdistusaineita. Tarvitsee ehkä säätää myöhemmin lisää, tämä oli nyt vain tällainen pikajärjestely.

Jälkeen

IMG_9669.jpg

Alahyllyllä on Ikean metallinen purkki, jossa on hedelmäpusseja, sitten on nuo pesuaineet ja ylähyllylle tungin noi aiemmin kaapissa sikin sokin olleet härpäkkeet.

Onko muita, joiden mielestä kuivauskaappi on kutakuinkin turha?!

 

Muutaman tunnin päästä se on sitten lomareissulle lompsis ja kotiin palaan sunnuntaina. Läppäri lähtee mukaan ja saatan ehtiessäni/kyetessäni/jaksaessani jotain postailla reissulta. Usein mulle käy niin, että sitten kun palaan lomalta on arkeen äärimmäisen vaikea konnektoitua ja se sitten voi aiheuttaa matalalentoa bloginkin puolelle. Eli tiedoksi, jos satun ensi viikolla olemaan hieman nihkeä. 😉

Kivaa keskiviikkoa ja loppuviikkoa! <3

 

30 kommenttia “Kuivauskaappi ennen ja jälkeen

 1. Ihanaa lomaa Irina! Meillä on kuivauskaappi ja se on kyllä ahkerassa käytössä. Aina on jotain käsin tiskattavaa ja säilytän siellä myös sakset ja kaikki veitset, ettei lapset pääse niihin käsiksi.

  1. Kiitos J! :)<br />
   <br />
   Mullakin on käsin tiskattavaa välillä, mutta laitan mieluummin ne kuivumaan paperin päälle tiskipöydälle, koska tuppaan unohtamaan ne muuten aina tonne kuivauskaappiin ja olen varsin saamaton astioiden siirtämisessä sieltä omille paikoilleen 😀 Saapi nähdä, miten tuo kuivauskaappi tulee vielä kehittymään, kunhan saan enempi ideoita päähäni.

 2. Samaa mieltä – kuivauskaappiin kertyy aina jos jonkinmoista ja nykypäivänä niin vähän käsin tiskataan, että varsinaiseen tarkoitukseensa se ei juurikaan päädy. Keittiörempan yhteydessähän se meiltä lopulta poistettiin kokonaan, enkä ole sitä sen koommin kaivannut. Sulla on kyllä niin vitsin siistiä, että auts, tuli omantunnon tuskia epäjärjestyksestä meillä kotona 😉

  1. JuttaEmilia: Älä stressaa ollenkaan, mulla on kodissa siistiä vain paikka paikoin, ei todellakaan ole yleisilme kokonaisuudessaan siisti. 🙂 Ja kuivauskaappiin olen tarkoituksella yrittänyt olla laittamatta tavaraa. Nyt pitää yrittää kehittää tuota kaappia muutoinkin parempaan suuntaan, tämä oli vasta ensimmäinen askel. 🙂

 3. Siis miten voi olla noin tyhjä kuivauskaappi? :)<br />
  Meilläkin on tiskikone, mutta silti ladon lautaset ja kupit kuivauskaappiin. Ja kaappi on muuten aina täynnä, vaikka on tuplasti suurempi 😀 Mutta säilöö tosiaan kaikki jokapäiväisessä käytössä olevat astiat.

  1. Anna: Mä olen tietoisesti välttänyt tavaroiden sijoittamista kuivauskaappiin, siksi siellä on niin vähän tavaraa. Itseäni kuitenkin ärsyttää tuo vähäinenkin määrä ja siksi ajattelin yrittää saada kuivauskaapin yleiseen säilytykseen justeeraamalla hyllyjen paikkoja jne. 🙂

 4. Kuivauskaappi on kieltämättä vähän turha, joskus me sitä käytetään joskus ei. Yleensä laitan käsinpestävät astiat pyyheliinan päälle tiskipöydän pöytätasolle, ja meillä noita astioita kyllä tulee päivittäin iso kasa (kuten juomapulloja, puukapustoja, eväsretkilaatikoita, teflonpannuja ja kattiloita ym ym…)<br />
  <br />
  Kivaa ja rentouttavaa lomaa siulle!!! 🙂

  1. Kiitos Soili! &hearts;<br />
   <br />
   Minäkin kuivaan käsin tiskattavat astiat mieluiten pyyhkeen tai talouspaperin päällä tiskipöydällä. Kuivauskaappiin ne vain jäisivät hengailemaan ja sitten vasta se romuvarasto olisikin! 🙂

 5. Kyllä meillä kuivauskaappi on ja siellä säilytetään osa astioista. Ritilän tilalla olisi sama olla pelkkä hylly. Alimmalle tasolle laitetaan kuivumaan käsin tiskattavat astiat.

  1. Marru: Mä ajattelin myös muuttaa tuon kuivauskaapin ihan vakituiseksi astioiden ym. keittiötarvikkeiden säilytyspaikaksi. Pitää vaan hieman lisää justeerata noiden hyllyjen paikkoja. Yleensä käsin tiskattavat jutut kuivatan pyyhkeen tai talouspaperin päällä tiskipöydällä. 🙂

 6. Kuivauskaappi on mitä turhin ja ainakin pienessä keittiössä se vie suhteettoman paljon tilaa. Itse olen poistanut kuivauskaapista nuo ritilähyllyt kokonaan ja teettänyt sinne hyllylevyt. Nyt kaapissa on pääasiassa astioita ja niitä mahtuu sinne paljon 🙂

  1. Tiia: Mä en taida vuokra-asunnossa uskaltaa poistamaan hyllyjä ja korvaamaan niitä toisenlaisilla, mutta ideana kyllä varsin passeli! 🙂

 7. Jokapäiväiset astiat on meilläkin kuivauskaapissa, nostetaan sinne suoraan astianpesukoneesta käyttöön. Kattilankannet säilytetään myös kuivauskaapissa. Jokapäivä on jotain käsintiskattavaa, märät astiat on kätevä nostaa kuivauskaappiin, kun en pidä siitä että tiskipöydällä on turhaa tavaraa. Kuivauskaapin ylähyllyllä säilytän tavaroita joita tarvitsen harvemmin, kuten tyhjiä lasipurkkeja jne.

  1. Vieras: Tuo on tietysti yksi vaihtoehto. Mä siirrän astiat koneesta erilliseen astioille tarkoitettuun kaappiin. Tosiaan jos käyttäisi säilytykseen kuivauskaappia, saisi siihen toiseen enemmän tilaa muille jutuille. Mut jotenkin on kivampi laittaa astiat tavalliselle hyllylle. Laitan tuon teidän taktiikan kuitenkin mieleen, ei meinaan paha juttu 🙂

 8. Ihanaa lomaa :):) Meillä ei ole astianpesukonetta, joten tiskikaappi on elämääkin tärkeämpi!! :))

  1. Kiitos Love! &hearts; Täällä minä teltassa kukun. :)<br />
   <br />
   Tosiaan teillä kuivauskaappi on varmasti tosi tärkeä, sille on todellinen tarve kun käsin tiskaat 🙂

 9. Meillä on kahden oven levyinen kuivauskaappi. Pienempikin riittäisi. Oikeestaan, sellanen yhden oven levyinen olis hyvä. Tykköön, että se on olemassa, koska aina on jotain käsin pestävää ja kuivattavaa. Kapeana sen voisi pyhittää siihen käyttöön. Nyt kun meillä on noin iso tuo, niin se toimii ihan säilytyskaappina. Siellä meillä on ruokalautaset ja juomalasit ja -mukit. Helppo napata sieltä. Itse asiassa laitaset on kätevämpi ottaa sieltä kuin pinosta normihyllyltä (vaikka mieluummin säilyttäisin niitä kyllä pinossa normihyllyllä). <br />
  <br />
  Viinilasit joudun pesemään käsin, kun eivät mene hyvin koneeseen ja ne on hankala kuivata käsin, joten ne ovat pöydällä pyyhkeen päällä, mikä ärsyttää. Kuivauskaappiin nuo mahtuvat vain niin kovin harvoin (=silloin, jos melkein kaikki lautaset ovat pesussa.<br />
  <br />
  Meidän keittiössä on vaan niin huonosti kaappeja.

  1. Marie: Olisikin hyvä, jos kuivauskaappi olisi tosiaan kapeampi. Tietysti voisihan sitä miettiä, että laittaisi joskus arkiastiat kuivauskaappiin säilytykseen. Saisi nykyisen astiakaapin muuhun käyttöön. 🙂

 10. Pienellä muutoksella saa kyllä paljon aikaan! :)<br />
  Mulla on kuivauskaappi ahkerassa käytössä ja täytyy sanoa, etten antaisi pois sitä tällä hetkellä. Käytännöllisyyden takia säilytän kupit ja lautaset kuivauskaappien hyllyllä. Samalla kun tiskaan käsin astiat, saa ne nostettua kuivumaan omalle paikalle.

  1. Little White Home: Käsin tiskatessa kuivauskaappi onkin tarpeellinen. 🙂

 11. Meillä kuivauskaappi on tuikitärkeä. Tosin jos voisin tehdä miten itse haluan, pitäisin alimman hyllyn ritilähyllynä ja seuraavasta teettäisin sellaisen puoliksi ritilää ja puoliksi kiinteä version. Loput hyllyt saisi olla ihan kiinteitä 🙂 <br />
  <br />
  Meillä säilytetään päivittäin käytössä olevat kahvimukit aina kuivauskaapin toiseksi alimmalla hyllyllä ja alimmalla kuivaan kaiken käsitiskin ja koneesta tulevat kissojen ruokakupit. (ne on monet sen verran hankalan mallisia, että kone jättää johonkin koloon aina pikkuisen vettä.) Loput kuivauskaapista onkin sitten täynnä erilaista sälää ;D

  1. Dara: Mulle kelpaisi hyvin sellainen kaappi, jossa alin ritilä on kuivattaville astioille ja loput hyllyistä olisi sitten ihan tavallisia. Mä en tosiaan tarvitse kolmea ritilähyllyä 😀

 12. Aikaisemmin tietääkseni kuivauskaapissa säilytettiin kaikki arkiastiat, vaikka käsin ei tiskattukaan. Nyttemmin se on kyllä alkanut väistymään, koska aina vain useammassa taloudessa on tiskikone.<br />
  <br />
  Meidän rakentaessa taloa, jätettiin kuivauskaappi pois. Juurikin siksi, että tiskikoneen jälkeiset kosteudet voi ihan hyvin kuivattaa myös siellä tiskikoneen ritilöillä, kun pitää luukkua hetken aikaa auki.

  1. Heidi: Mä olen myös aiemmin säilyttänyt astiani kuivauskaapissa, mutta viime ajat erillisessä kaapissa. Astiat on jotenkin kivemman näköiset pinoissa kuin ritilähyllyllä vierekkäin. 🙂

 13. Mullakin on arkiastiat kuivauskaapissa vaikka astianpesukone ne peseekin.<br />
  Ihanaista lomaa! &hearts;

  1. LittleB: Ehkä mäkin joskus kokeilen vanhalla tyylillä ja pistän astiat säilöön kuivauskaappiin. Siten saisi tuon nykyisen astiakaapin muuhun käyttöön. 🙂

 14. Meillä kuivauskaapin oven avatessaan saa varautua siihen, että sieltä lentelee arsenaali erinäisiä muovikippoja- ja kuppoja kauhoja ja paistinlastoja niskaan.<br />
  Aina yhtä sekaisin, eikä varsinaisesti kuivaúksen kanssa mitään tekemistä.<br />
  <br />
  Ihanaa lomaa!!! Sen jälkeen kuuluukin nihkeillä, joten ei hätiä mitiä 🙂

  1. Annukka: Heh, niin se vaan on joillekin varsinainen säläkaappi se kuivauskaappi. 😀 Itse yritän sitä välttää, koska muutoin menisi hermot. :)<br />
   <br />
   Mä luulin, että oon niitä harvoja, jotka on ihan super passiivisia loman jälkeen. No, päivä kerrallaan ja eiköhän tähän arkeen pian totu taas. Valitettavasti 😉

 15. Voi, kun jostakin löytäisi kunnon ritilähyllyt keittiönkaappiin. Täällä niitä ei ole tarjolla edes Ikealla. Meillä ei ole tiskikonetta eikä sellaista hankita. Tiskipöydällä lojuva kuivausteline vie turhaa tilaa ja sitäpaitsi se on ruma.

  1. Leenukka: On ihan totta, että jos astioita pesee käsin eikä jaksa kaikkia kuivata pyyhkeellä, niin astiakaappi olisi hyvä. Saisi astiat kuivumaan pois silmien alta. Hieman käyttöä olen nyt saanut itsekin tuolle kaapille, mutta täytyy vielä vähän improvisoida, jotta saisi kokonaan käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *