Parvekkeella

Pitkästä aikaa parvekejuttua.

Sain vihdoin parvekkeelle yhtenäiset tyynynpäälliset ja eilen illalla huhkin kukkien parissa nyppien kuivuneita kukkia ja lehtiä. Oli aika fiksu ajankohta sille touhulle, kun oli aika trooppinen ilma. 😉 Ilokseni keväämmällä hankkimani ruukkuruusu on alkamassa uuden kukinnan, en ollut meinaan ihan varma jaksaako se ensimmäisen kukinnan jälkeen enää elää. Orvokit näyttivät niin karseilta ja hapsottavilta, että saksin ne ihan lyhyiksi. Katsotaan, ehtivätkö enää kasvaa ja kukkia vielä kerran. Itse asiassa Ikean Mammut-jakkaralla oleva orvokki on jo kukkinut kahdesti.

IMG_9261.jpg

IMG_9260.jpg

IMG_9262.jpg

IMG_9269.jpg

Toinen gerbera voi vielä hyvin, mutta toinen on jo lähenemässä loppuaan. Uusia varsia ei ole näkyvillä, joten voi olla, että tässä on tämän ruukkugerberan tarinan loppu.

IMG_9271.jpg

IMG_9263.jpg

IMG_9276.jpg

Voi olla, että en mahdollisesti jaksa katsella noita orvokeita tuollaisenaan ja hankkiudun niistä eroon. Saapi nähdä… tai sitten vaan jatkan kastelemista ja odottelen. 😉

IMG_9277.jpg

IMG_9280.jpg

Ainakin kolme nuppua, joissa vilaus keltaista kukkaa. <3

IMG_9286.jpg

Pelargonialla on nyt runsaan kukinnan jälkeinen kuihtumisvaihe meneillään ja rusehtuneita ja kuolleita kukkia saa nyppiä jatkuvasti. Nuppuja vielä onneksi on.

IMG_9259.jpg

Valkoinen ja keltainen krysanteemi ovat molemmat jo kuolleet ja kuopatut ja tässä on nyt jäljellä oma pieni kukkarepertuaarini. 🙂 Vielä kuitenkin ihan nättiä, joten kelpaa katsella.

Säkkituoli odottelee parvekkeen toisessa päässä uutta kotia, jotta saan yksinkertaistettua parvekkeen sisustusta. Yksi varaus sille on jo, mutta jos ostajasta ei kuulu pian, niin saa ilmoitella mahdollisesta kiinnostuksesta (sähköpostitse whiteandfresh@gmail.com). Säkkituoli on ollut viime kesästä asti suojassa lasitetulla parvekkeellani, mutta siihen on jo ehtinyt pinttyä hieman likaa. Pintapölyt ja muut olen pyyhkinyt mikrokuituliinalla ja Methodin yleispuhdistusaineella, mutta sen kummempia hinkkauksia ja hankauksia en ole vielä ainakaan tehnyt. Yleisilme on kuitenkin vielä valkoinen ja pintapölyjen pyyhinnän vuoksi ei lika tartu vaatteisiin, mutta silti tämän itse ainakin näkisin ennemmin terassilla/parvekkeella kuin sisätiloissa. Eihän tuota nyt sentään roskiin raaski laittaa, kun on muutoin täysin käyttökelpoinen. 😉

Kivaa torstai-iltaa!

15 kommenttia “Parvekkeella

 1. Toi sun parveke on NIIN KAUNIS! Ja mä oon hieman kade sun hortonomin taidoista 🙂 Mun ressukat ruusubegoniat etupihalla on ihan ruskeita, vaikka kastelen niitä joka päivä. Osaatko näin äkkiseltään antaa vinkkiä, mitä teen väärin? Vai eikö ne vain kestä näitä helteitä (vaikka ei oo kyllä yhtään paremman näkösiä ollut viileämmilläkään ilmoilla)…

  1. Jossu: Mäkin oon vaan kokeilemalla ja parhaalla mahdollisella huolellisuudella saanut noi kestämään, hortonomin taitoja ei tännekään ole kummemmin annettu. :D<br />
   <br />
   Lämmin keli ja auringonpaiste varmasti kellastuttavat lehtiä ja kastelu on tärkeää, ihan kuten teetkin. Kannattaa katsoa hieman sinne ruukkuun ettei sinne ole päässyt vettä lojumaan. Itselläni on parissa ruukussa löytynyt vettä lillumasta ja se voi homehduttaa kasvin. Oon välillä ottanut kukkia koristeruukusta hieman hengittelemään ja näin isoimmat vesimäärät on päässeet pois. Mulla on tosi paahteinen parveke ja ainoastaan ruukkuruusu ja pelargonia ovat kärsineet lehdistä. Ruukkuruusuhan ei toki paahdetta kestäkään, joten olen sijoittanut sen niin, että siihen aurinko lopettaa paistamisen ihan ensimmäisenä. <br />
   <br />
   Yksi vaihtoehto toki voi olla, että kukkaerässä on ollut jo alusta alkaen hieman heikkoutta ja siksi lehdet helposti kuumalla sitten ruskistuvat. Tämmösiä aika avuttomia neuvoja täältä puutarhalta. 😉

  2. Ei niissä ruusubegonioissa pitäisi ylimääräistä vettä olla, koska ostin tarkoituksella semmoiset ruukut, joissa on pohjassa reiät. Hankala olisi nostaakin niitä hengittelemään, sillä olen ihan istuttanut ne ruukkuihin ja latonut pinnalle vielä koristekiviä 🙂 Samassa ruukussa olevat muratit voi ihan hyvin, joten saattaahan se olla, että kukkaerä on ollut vähän heikompi.

  3. Jossu: Okei, ehkä se on sitten se paahde vain. Jotkut kukat on kai herkempiä kuumuudelle. Mä olen laiskasti vaan ostanut kaupasta kukan ja sujauttanut sen sellaisenaan suojaruukkuun. 😀

 2. Taas tulee todistettua se, että vaikkei muka tykkää jostain väristä (tässä tapauksessa keltaisesta), niin ai vitsit, miten kivalta se näyttää, kun sitä on käytetty just sopivassa määrin. Toi sun parveke on niin ihanan raikas, että ilokseen katselee. Oikein aurinkopaveke :). Siis ihan jo värinkin puolesta, vaikkei keleistä mitään tietäiskään.

  1. Annukka: Kiitos 🙂 Parveke on tavallisella aurinkoisella kelillä aivan yhtä kirkas ja paahteinen kuin kuvista saa vaikutelman. 😉 Ja itsellekin käy niin, että toisten kuvissa saattaa ihailla jotain kokonaisuutta vaikka se koostuisikin itselle ei niin miellyttävistä väreistä. 🙂 Joskus voi myös käydä niin, että se inspiraatio ja ihastus tarttuu kunnolla ja huomaa pian kotonansa jotain väriä mitä ei koskaan olisi uskonutkaan. 😀

 3. Kaunis terassi sinulla.tuo keltainen kangas tyynyissä on loistava.ennen keltainen ei niin ollut kun lemppari,nyt nyt tykkään tosi paljon.energinen väri ja aurinkoinen.

  1. aikku: Mullakin on keltainen jaksanut miellyttää jo reilun vuoden, saapi nähdä tuleeko joskus vielä kyllästyminen. 🙂

 4. Hei vielä on kesää jäljellä, aika paljonkin eli eiköhän ne orvokit kerkeä kukkimaan! :))

 5. On toi sun partsi vaan niin kutsuvan, viihtyisän ja kauniin näköinen!! Aivan ihastuttava! Mä niin muutan sinne vielä… ;D

 6. Heti lunastaisin sulta sen säkkituolin, jos olisi lähempänä 🙂 <br />
  Sun kukat kyl näyttää hyviltä. Mun rehuilla on takana vasta 9 pv meillä ja osan vois jo heittää kompostiin 😀

  1. Anna: Kukkien hoito ei ole kovin helppoa, varsinkaan jos ei ole sitä vihreää peukkua. ;D

 7. Onpa tosi ihana ja viihtyisä sisustus parvekkeella! Keltainen on niin piristävästi valkoisen kanssa, että voi ihanuus! &hearts;<br />
  <br />
  Aurinkoista päivää Irina! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *