Kodin kierrätyksestä

Huomenta! 🙂

Olen nyt vuoden asunut tässä uudessa kodissani. Tähän asti en ole kierrätysjuttuihin paljon huomiotani kiinnittänyt.

IMAG4732.jpg

Roskakaapissani on hyvät mahdollisuudet kierrätykselle, roska-astioita on meinaan neljä kappaletta. Kierrätyksen hoitaminen on siis kiinni vain omasta viitseliäisyydestä. Niinpä päätin saattaa kotini kierrätyksen ajantasalle ja yllä oleva kuva on otettu tilanteesta ennen projektia. Kahdessa etummaisessa olen pitänyt ihan sekajätepusseja. Takana olevissa sangoissa on ollut ajan saatossa vähän mitä sattuu; tyhjiä pulloja, pesuaineita, roskapusseja sun muuta. Laatikoiden sivuilla on samoin kaikenlaista kuten korkkaamattomia pesu- ja puhdistusaineita, talouspaperia, tyhjiä pulloja yms.

Sitten vaan kaappia tyhjentämään ja kuuraamaan.

IMAG4735.jpg

Ja tässä lopputulos. Takana vasemmalla on nyt paikka keräyskartongille. Sen vieressä on itse asiassa kuvasta poiketen lasinkeräykseen menevää tavaraa. Pesu- ja puhdistusaineille olen tässä suunnitellut muunlaista säilytyspaikkaa.

IMAG4738.jpg

Eturivissä vasemmalla biojätteet ja oikealla sekajäte.

IMAG4739.jpg

Näin yksinkertainen homma ja miten sen aikaansaamiseen menikin näin kauan… kuitenkin lajittelin biojätteet ja keräyskartongit vanhassakin kodissa. Roskakaapissa on nykyään myös edelleen talouspaperit, astianpesutabletit ja tyhjiä palautuspulloja.

Kierrättää voisi myös paljon intensiivisemminkin, mutta tällä tasolla toimitaan nyt täällä. Lisäksi kierrätän tietenkin myös lehdet, mainokset sun muut ja pahvit.

Kierrätetäänkö teillä?

***

Yöunet jäivät hieman vähäisiksi, sillä nukahdin varmaan jossain puoli yhden maissa yöllä, heräsin kesken unien puoli neljän aikaan (jyrisi muuten kivasti, saatiin vihdoin sitä ukkosta tänne eteläänkin! <3) ja sängystä ponkasin ylös hetki sitten. Vähän seitsemän jälkeen on lähtö sinne Silmätautien poliklinikalle verkkokalvopoliklinikalle. Tekevät vissiin mulle silmien verisuonten varjoainekuvauksen, aika jännittävää! 🙂

Onneksi on saattaja mukana, sillä sitä ei tiedä, miten näön käy tutkimusten johdosta. Helsingin Silmäsairaalasta tulin sokkona pois keväämmällä, sillä silmiin laitetut puudutetipat sumeuttivat (ja kipeyttivät) silmät tehokkaasti. Perinteiset pupillien laajennustipat eivät vaikuttaneet näköön sen kummemmin. Onneksi oli tuttu paikka ja metrolla pääsi kotiin, niin pystyi suunnistamaan. Meilahdesta joutuu tulemaan bussilla, niin on kivampi sitten tietää, mihin bussiin nousee 🙂

Palaillaan myöhemmin kommenttien parissa!

Kivaa tiistaita kaikille!

 

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Kodin kierrätyksestä

 1. Mä heräsin yöllä myös ukkoseen. Olikin aika järkyn kova pamaus muuten, mä luulin aluksi, että jossain lähellä räjähti pommi! Varsinkin kun sen pamauksen jälkijärinä kuulosti ihan kuin betonin sortumisen ääneltä tai jotain :O Ryntäsin ikkunaan puolikuoliaana pelosta ja helpotuin kun näin salamat ;D<br />
  <br />
  Meillä olisi taloyhtiön tarjoamien kierrätysmahdollisuuksien puolesta tosi hyvä kierrättää melkein mitä vaan. Taloyhtiön roskakatoksesta kun löytyy tietty seka- ja biojäteastiat, myös paperikeräys, kartonkikeräys ja pienmetallikeräys. Lähin lasinkeräyskin on vajaan kilsan päässä. Meillä kotona roskiskaapissa sitten onkin kokonaista kaksi sankoa, yksi sekajätteelle ja yksi bioille. That's it. Paperit mä kerään koriin lattialla ja kiikutan paperinkeräykseen kun kori täyttyy. Kartongit survon keittiön nurkassa olevan ison laatikoston alimmaiseen laatikkoon ja vien Ikean kassissa pois sitten kun laatikko ei mahdu enää kiinni ;D Metalleille ja laseille on roskiskaapin hyllyllä vaan omat muovipussit… Vois ottaa mittoja siitä kaapista ja yrittää keksiä vaikka jotain irtolaatikoita mihin niitä säilöis. Olisi vähän siistimmän näköistä meinaan ;D

  1. Dara: Kuulostaa teidän kierrätys ihan moitteettomalta. 🙂 Ja tosi hyvä idis toi mittojen otto ja laatikoiden hankkiminen metalleille ja lasille. Ajatuksesta toteuttamaan vaan!

  2. No mähän sain kuule sellasen inspiksen tästä postauksesta, että päätin ottaa mittoja ja miettii kätevät säilytyspaikat muillekin roskiskaapin tavaroille! Matkin sitten sua ja teen postauksen aikaansaannoksistani, kunhan saan suunnitelmat tehtyä ja pääsee toteuttamaan… ;D

 2. Meillä kyllä kierrätetään, vaikkakin Kajaanissa kierrätys ei ole läheskään samalla mallilla kuin Lahdessa (josta olen kotoisin). Kasvoin siis siihen, että on kolme laatikkoa: bio-, seka- ja palava jäte, sillä Lahdessa kierrätys on ollut aina todella hyvää. Me lajittelemme kotona palavan ja sekäjätteen omiinsa, jonka lisäksi meillä on komposti biojätteille. Itse olen vain ihmetellyt sitä, että Kajaanissa palava ja sekäjäte laitetaan ainakin omakotitaloissa samaan roskalaatikkoon, palava pussi auki ja sekäjäte suljettuna. Ilmeisesti ne lajittelussa erotetaan toisistaan…<br />
  <br />
  Lisäksi n. 400 metrin päässä meistä lähikaupan pihalla on jätteiden lajittelupiste, jonne tyhjennämme kertyneet lehdet, pahvit, lasipurkit, metallipurkit ja paristot omiin laatikoihinsa. Ja siellä on myös UFF:n laatikko vaatteiden kierrätystä varten 🙂

 3. Jossu: Onhan toi jo ihan hyvää kierrätystä mun mielestä! Meillä on taloyhtiön roskahuoneessa pahvinkeräys, biojäte, sekajäte, kartonki ja lehtikeräys. Lähikaupan autohallissa on käsittääkseni lasinkeräys. Paristoja voi viedä kauppoihin. Pitää joskus käydä tutkimassa tuon lähikaupan autohallia, että mitä kaikkea sieltä löytyy. 🙂

  1. Love: Voi ei! Ei siihen aikaa tarvita 🙂 Kerää biot erikseen ja vie ne vaan samalla kun muutkin roskat. Samoin lehdet, pahvit ja kartongit. Tärkeintä on vaan katsoa mihin minkäkin roskan tyrkkää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *