Raikas kesäpetaus

Sänkyni siirtyi tänään kesäaikaan. Tämä tarkoittaa siis peiton ja tyynyjen pesua ja sitä, että pesureissulta peitto ei enää sänkyyn päädy vaan sullon sen kesän ajaksi kaappiin. Nyt nukutaan sitten pelkällä pussilakanalla.

IMAG5210.jpg

IMAG5213.jpg

IMAG5212.jpg

IMAG5211.jpg

Tyynyt olivat kuvanottohetkellä pesussa, joten siksi petaus on hieman vajavainen. Laitoin sänkyyn toisen H&M:lta hankkimani helmalakanan sekä valkoisen kuminauhalakanan. En varmaan enää käytä muita kuin kumpparilakanoita, sillä ne ovat niin kätevät eivätkä edes näytä hölmöiltä. Tähän mennessä käyttämääni harmaata kumppalakanaa ei käytön aikana ole tarvinnut kertaakaan oikoa eikä asetella paremmin. Mitä helpompaa sen parempi!

Onko siellä muita pelkällä pussilakanalla nukkujia? 😉

15 kommenttia “Raikas kesäpetaus

 1. Pelkkä pussilakan kalikali hrrr. Et usko, mut mie nukun vielä thermopeiton alla :DDD meillä ilmalämpöpumppu viilentää taloa kivasti eikä helle ylety sisälle 😉 jepjep 🙂

 2. En osaa nukkua pelkällä pussilakanalla vaikka on kuinka kuuma tahansa, mulla on ohut kesäpeitto joka on ihana 🙂 Hyvää yötä, ai niin ihana peteaus/kauniit lakanat, minä käytän myös aluslakana ainoastaan kumpparilakanoita.

  1. t: Joo ei kaikki osaa nukkua pelkällä pussarilla. Onneksi toki on kevyempiäkin peittoja olemassa. 🙂 Hyvää yötä!

 3. Mä en osaa yhtään nukkua pelkällä pussilakanalla! 😀 Se on niin ohut, liru ja kaikkia :D<br />
  Vaikka ois kuin kuuma, niin sitä peittoa pitää aina pitää siinä vieressä, joko jalkojen välissä tai jalkoihin kierryttynä 😀

  1. Ilona: Mä taas harvoin osaan nukkua ilman peittoa ja koska peiton kanssa tulee kuuma (varsinkin jaloille) niin pussari on hyvä vaihtoehto. Syksyn tullen on sitten ihana kaivaa kaapista peitto ja sujauttaa se puhtaiden ihanien pussareiden sisään ja kömpiä alle. 🙂

 4. Kiva raikas petaus. Meillä on vielä untuvapeitto käytössä, mutta voisi ehkä jo siirtyä pelkkään pussilakanaan. Tosin nukutaan usein parvekkeen ovi auki ja silloin saattaa tulla pelkällä lakanalla vilu. 🙂

  1. Sanna: Mä olen päättänyt nukkua tänä kesänä yöni partsin ovi kiinni. Ainakin toistaiseksi on pysynyt kämppä hieman viileämpänä kuin viime kesänä jolloin partsin ovi oli auki yötä päivää. 🙂

 5. Täällä ilmoittautuu yksi pussilakanalla kesäisin nukkuva!<br />
  Ihana tuo ruusutyyny! 🙂

 6. Meillä siirryttiin jo viikko sitten pelkkään pussilakanaan, kun ei jaksettu enää lakanoita vaihtaessa alkaa äheltää niitä täkkeihin 😉 Hyvin ollaan tarettu ilman täkkiäkin!

  1. Dara: Mullakin tuo pussilakanaan siirtyminen kävi aika pitkälti samoin. Nukuin pöljä yli viikon pelkällä peitolla ja tyynyllä ilman lakanaa tai mitään. LAISKA! 😀 Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja tein homman niin kuin se kuuluu tehdä 😉

 7. Mä en osaa nukkua pelkällä pussilakanalla ! Peiton työnnän pois jossain vaiheessa yöllä, mutta täkki pysyy kuitenkin petauksessa! :))

  1. Love: Ei kaikki osaa, pelkkä pussilakana voi tuntua monen mielestä vähän samalta kuin ei olisi peittoa ollenkaan. 😉 Mulla on täällä niin lämmin, että tulee nukuttua ilman peittoa. Tarvitsen nukahtamiseen kuitenkin peiton, niin pussilakana toimii hyvin ja jos jostain syystä tulisi aavistuksen vilu niin on jotain mitä kietaista päälle. 🙂

 8. Pelkällä pussarilla nukkuminen on jotenkin oudon tuntuista, pakko jotenkin olla se peitto aina siinä 🙂 Nyt kun kesä on tullut uudessa kodissa olen ollut super yllättynyt että tämä kämppähän on toistaiseksi ollut tosi viileä!!! Olen tosin varautunut vieläkin pahempiin helteisiin ostamalla peitteen jossa on kosteudensiirto ja viilentävä ominaisuus, katsotaan miltä tuntuu kunhan saan ne vaihdettua 🙂

  1. Sofia: Monen mielestä pelkkä pussari onkin aika omituinen. Toki se alussa tuntui munkin mielestä oudolta, mutta loppujen lopuksi tarjoaa sitten paremmat yöunet kun ei ole niin kuuma. Ja nukahtamiseen tarvitsee sen peiton, vaikkakin sitten vaan hetkeksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *