Siivouspäivä – Nyt raivataan!

Meidän Kirpparikeiju innosti minuakin infoamaan todella mielenkiintoisesta ja eritoten hyödyllisestä tapahtumasta eli Siivouspäivästä.

siivouslogo_pysty.jpg

”Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Vuoden siistein festivaali muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.

Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Helsingissä Siivouspäiväksi järjestetään myös kaikkien käytettävissä olevia ilmaisia kierrätyspisteitä eri puolille kaupunkia.”

Nyt jos siellä jollakin on huomiselle vielä ohjelma keksimättä tai jos aikataulusta löytyy edes pieni rakonen ja jos nurkissa vilisee ylimääräistä tavaraa niin tässä on oiva mahdollisuus mennä kadulle ronskisti myymään. Tilaisuus on siis huomenna lauantaina 25.5. Suomen kaupungeissa ja lisätietoa tapahtumasta löytyy tuolta Siivouspäivä -sivustolta.

Kuvankaappaus%202013-5-24%20kello%2020.2

Kuvat: Siivouspäivä

Itseäni aavistuksen verran harmittaa, kun en ole aiemmin tätä tapahtumaa rekisteröinyt, mutta helpotuksekseni ja lohdutukseksi muille(kin) mattimyöhäisille voin kertoa, että tapahtuma järjestetään uudelleen elokuun viimeisenä lauantaina, joka näyttäisi olevan 31.8.2013. Näin ainakin tapahtuman info-sivulla lukee.

Nyt vaan hulluna raivaamaan ja huomenna vaikkapa kadunkulmaan myyntipuuhiin (lupaa ei tarvitse erikseen, kunhan on kaupungin tontilla ja rekisteröinyt tapahtumasivuille myyntpaikkansa) tai VÄHINTÄÄNKIN valmistautumaan elokuun rytinöihin!

Who’s in? Kuka on mukana?! 🙂

13 kommenttia “Siivouspäivä – Nyt raivataan!

 1. Loistava tapahtuma, mutten usko, että valitettavasti täällä suunnalla tästä on kukaan koskaan kuullutaan.

  1. Anna: Tiiätkö mitä? Sä olet aivan mieletön tehonainen. Siksi ehdotankin, että käyt tuolla Siivouspäivän sivuilla materiaalipankissa ja tulostelet noita julisteita (sitten lähempänä elokuuta kun uudet materiaalit tulevat) ja levittelet niitä teidän alueelle. Eiköhän sitten porukka kuule tapahtumasta ja saatte sinne teillekin oman Siivouspäivän. 🙂

  2. Tehonainen? Minä? -En tod. Mä oon vaan taas antanut projektien ajaa kotitöiden edelle 😀 <br />
   Ei kyllä ollenkaan huono ajatus. Täytyy harkita, jos vain ollaan silloin maisemissa. Mä nimittäin kesälomailen vasta elokuussa.

  3. Anna: Hih, no kyllä susta silti saa tehonaisen vaikutelman. 😀

  4. Sun pitäis tulla joskus meille kylään, niin karisis tuokin harhaluulo 😀 Meillä jää pyykitkin pesemättä, kun mulle iskee tuunausinspis. Aina on tekemättömiä töitä jonossa, eikä mun vuorokaudessa oo valitettavasti yhtään tuntia enempää 🙂

  5. Anna: Hihi, ehkä joskus pitää sitte tulla vaklailemaan. 😀

 2. Minä piiloudun jonnekin kannon nurkkaan huomiseksi 😀 (siis en oo valmistautunu ollenkaan tapahtumaan). Olisi kyllä ihan hirveän paljon raivattavaa, karsittavaa, poisheitettävää. Kevättakkejakin ;). <br />
  Ihanaa iltaa Irina &hearts;

  1. Hienoa Sofia! Susta olisin osannutkin ajatella, että osallistut. 🙂

 3. Moikka!:) Löysin blogisi vasta ja tää on ihan huippu!:) Pystyykö tätä alkaa seuraamaan bloggerin kautta?

  1. Moikka Maiju! Tervetuloa lämpimästi seuraamaan jutustelujani 🙂 Ehdottomasti pystyy blogiani seuramaan myös Bloggerin kautta. Alla linkki postaukseen, jossa kerron tähän ohjeet. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/03/blogini-seuraaminen-bloggerilla&quot; target="_blank">http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2013/03/blogini-seuraaminen-bloggerilla</a><br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *