Parvekkeelle pääsy kielletty

Mainitsinkin eilisessä postauksessani ohimennen siitä, kuinka parvekkeelleni pääsy on estynyt. Ovi ei yksinkertaisesti aukea. Kahva on auki-asennossa, mutta ovi pysyy visusti kiinni. Eilen aikani nytkytin ja työntelin ovea, mutta tiukasti on kiinni. Omituista! Ovessa on kolme salpaa, jotka siis menevät karmin sisään oven ollessa kiinni. Ylhäällä, keskellä ja alhaalla. Päädyin siihen, että ylin salpanipukka on jäänyt kiinni ja jumiin vaikka sen tietenkin pitäisi auki ollessa vetäytyä oven lukkopesään.

IMAG4693.jpg

Oven saranapuoli. Saranat ovat oven ulkopuolella.

IMAG4694.jpg

Oven alaosa

IMAG4698.jpg

Ja oven toinen reuna, jossa ei siinäkään näy mitään muuta kuin oven lukko ja kahva. Irrotin kahvan ovesta, josko sillä olisin saanut jotain aikaiseksi, mutta se oli yhtä tyhjän kanssa. Ainoastaan lukon ulkopuolinen osa lensi kaaressa parvekkeen lattialle ja jäljelle jäi kolme reikää, joista voi kurkistella parvekkeelle. 😀

IMAG4695.jpgIMAG4697.jpg

KUKKUU! 😀

IMAG4699.jpg

Siellä se toinen osa kahvasta möllöttelee. 😉

Oma villi veikkaukseni on, että tänne jo muuttaessani oven ulkopuolinen metallikarmi joka ympäröi ikkunaa oli vääntynyt ja se piti tulla korjaamaan jo lähes vuosi sitten ja nyt oven rakenteisiin on päässyt kosteutta ja koko helahoito on siksi nyt mäskänä. Oven kahva on jo jonkin aikaa temppuillut, se on ollut välillä aivan liian raskas saada käännettyä auki ja kiinni. Laitoin nämä tiedot kyllä vuositarkastuslomakkeeseen, mutta ei tässä sovi kyllä enää odotella, kun koko ovi on juntturassa. Lukkomiehetkin kävivät tänään aamupäivällä eivätkä hekään kaiken maailman vääntö- ja kääntö- ja tuuppimisyrityksistä huolimatta saaneet ovea auki. Tulevat huomenna takaisin ja voi olla, että joutuvat pyrkimään parvekkeelle ulkokautta kuukulkijan avulla. Kiva homma varmaan, sillä asun toiseksi ylimmässä kerroksessa. 😀

Eniten harmittaa, kun en pääse kastelemaan kukkiani, jotka kovasti varmaan jo ovat janoisia ja kun niistä olen hellästi huolta pitänyt. Onneksi osa tästä päivästä oli pilvinen, niin eivät koko päivää joutuneet kärsimään lähes 40 asteen kuumuudesta. Niin ja vaikka parveke on vain parveke, niin tuntuu kuin olisin oman kotini vanki kun en pääse ulos. Sitä on niin tottunut, että voi mennä iltaa istumaan parvekkeelle silloin kun mieli tekee.

Että semmoinen sunnuntai ja maanantai ollut täällä. Toivottavasti teillä on sujunut paremmin. 🙂

 

Irina / White & Fresh - -

17 kommenttia “Parvekkeelle pääsy kielletty

 1. Miksi et mene ikkunan kautta sinne parvekkeelle? O.o Ei tuo ainakaan liian isolta ikkunalta minusta näytä, etteikö sitä voisi avata (helposti. Mun olkkarin ikkuna on yli kaksi metriä leveä, sitä ei ilman tukia availlakaan :D).

  1. En Irinan parvekkeen ikkunasta tiedä, mutta meidän partsin ikkuna aukeaa parvekkeen puolella. Sitä ei siis saa sisäpuolelta auki.

  2. Sun asunto on joku poikkeus, pääsääntöisestihän nuo aukeavat aina sisään päin 🙂

  3. Liv: Sen verran leveä tuo ikkuna on, että se on kyllä tuettava avattaessa. Mä en silloin sunnuntaina tajunnut, että voisin yrittää ulos ikkunan kautta ja maanantaina kun tajusin, niin apu oli jo melkein tulossa. Olin päättänyt, että jos eilen ei oltaisi päästy oven kautta niin olisin sitten mennyt ikkunan kautta toisen ihmisen avustuksella. Ovi saatiin eilen kuitenkin toimimaan, joten ikkunasta ei mun yksinään tarvinnut lähteä yrittämään ulos. :)<br />
   <br />
   Dara: Todella hassusti teillä kyllä on ikkunat, ne tosiaan aukeaa yleensä sisäpuolelta. 😀

 2. No voi dääääm! :/ Hassua muuten, mun ovi näyttää lukkomekanismeineen ihan samalta ja ongelmat kuulostaa hyvin tutuilta. Mä onnistuin lukitsemaan vaan itseni parvekkeelle ja jotenkin hullun raivolla runttaamaan kahvaa niin että vapauduin. Mun ovi oli tuolloin alle vuoden vanha ja temppuili jatkuvasti. Siihen vaihdettiin silloin takuuna se koko lukkosysteemi ja sen jälkeen on toiminut 🙂

  1. LittleB: Mullakin osoittautui ovessa oleva pitkäsalpa rikkinäiseksi ja se eilen vaihdettiinkin. Oven korjauksesta kerroinkin tarkemmin uusimmassa postauksessani. 🙂

 3. Mä tulisin varmaan hulluksi, jos en pääsis partsille ;D Koita kestää muruseni 🙂

  1. Dara: Kyllä mullakin meni pasmat ja rutiinit aika sekaisin tuosta ovijumista. Oli aika mälsää ravata pari päivää ulkona. 🙂

 4. Toivottavasti kukat säilyvät hengissä läpi parvekekoettelemuksen. Nekin on loppupeleissä aika kalliita, jos joutuu kaikki uusimaan kerralla.

  1. Rouva Jii: Kukat olivatkin aika hurjan näköisiä, kun vihdoin pääsin syöksymään parvekkeelle niitä kastelemaan. 🙂 Onneksi elpyivät kastelusta vielä eikä tarvitse koko puutarhaa uusia. 🙂

 5. Mä niin tiedän tunteen. Ehdin jo taannoisen oravaepisodin takia turhautumaan, kun en päässyt muutamaan tuntiin terassille 🙂 <br />
  Toivottavasti ovi saadaan pian auki ja sekä kukat, että asukkaan hermot pelastettua 😀

  1. Anna: Se on hassua, miten riippuvaiseksi on parvekkeesta tullut. Mulle tuli semmoinen olo, kuin olisin vangittuna omaan kotiini vaikkei asia tosiaan niin vakava ollut. 😀 Onneksi kukat elpyivät, ovi on kutakuinkin kunnossa ja elämä on palannut normaaliksi 😉

 6. Huh, onneksi et jäänyt parvekkeelle jumiin, kyllähän joku talonmies varmastikin osaa tuon korjata, eiköhän nuo parvekkeen ovet kuulu taloyhtiön korjattaviin? Harmillista kuitenkin. Kivaa päivää ja toivotaan että ovi on jo kunnossa!

  1. t: Ovi on kunnossa jo, jeee! 🙂 Tokihan tuo oviongelma kuuluu taloyhtiölle ja nyt menee vielä rakennuttajan takuuseen, kun ensimmäisen vuoden tarkastuskin on vasta tuloillaan. 🙂

 7. Voi ei ompas toimintaa kerrakseen! Toivottavasti pääset pian elvyttämään kukkia 🙂

  1. H-EHHASL: Nyt on onneksi ovi kutakuinkin kunnossa ja kukat elpyneet kastelun avulla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *