Epäjärjestys vie sisustamishalut

Muutama tavara jää laittamatta käytön jälkeen omalle paikalleen ja siitä se alkaa. Voinhan jättää tuonkin hetkeksi tuohon ja siinä se sitten on. Tavaramäärä kasautuu ja lopulta koossa on katastrofi. Ja hetki hetkeltä tilanteeseen tarttuminen vaikeutuu. Nyt olen jossain aallonpohjalla ja eilen vietin aikaa vain sohvalla katsomatta jääneiden sarjojen parissa ja yritin sulkea silmäni todellisuudelta.

Nyt ajattelin jakaa täällä blogin puolella kuvia kesken olevista projekteista sekä tavarakasoista, jotta saan hieman perspektiiviä. Sitten lähden asioille, hetkeksi pois kotoa, jotta saan rutinoitua itseni takaisin arkeen ja hieman välimatkaa kodin kaaokseen. Tämän viikon agendana onkin saada tolkkua räjähtäneeseen kotitilanteeseen ja tavarakaaosta selätettyä.

On niin totta, että raivaaminen ja järjestys luo selkeyttä mieleenkin ja vastaavasti epäjärjestys masentaa.

Alun perin mun piti esitellä vain keskeneräiset projektit, siksi alla on kuvia myös kaapin sisällöistä, jotka pitäisi käydä läpi ja siistiä. Eniten kuitenkin ärsyttää nyt nuo lattia- ja pöytäpinnoilla sikin sokin olevat tavarat. 

IMAG4399.jpg

Vanhan tv-tason laatikoissa olevat tavarat kuten kynttilät yms. etsivät uutta paikkaa.

IMAG4400.jpg

Lehtipino on onneksi pienentynyt jo aika paljon, mutta vielä on selailtavaa jäljellä.

IMAG4401.jpg

Sängyn jalkopäädyssä lattialla myös paikkaa etsiviä tavaroita. Tämä on oikeastaan ainoa paikka, mihin voi kerätä paikkaansa etsiviä tavaroita, muutoin ovat tiellä, kuten esimerkiksi eteisessä olisivat.

IMAG4402.jpgIMAG4403.jpg

Luopumislaatikkoni pursuaa jo yli äyräiden, ne pitää sijoittaa isompaan laatikkoon ja hyvin pian päästävä eroon. Jos ei kerran kukaan sisältöä tahdo, niin hus pois!

IMAG4404.jpgIMAG4405.jpg

Kylppärin tikashyllyn järjestely on edelleen kesken. Tarvittava materiaali kuten säilytyslaatikot odottavat jo vieressä, mutta en ole vain saanut tartuttua hommaan.

IMAG4406.jpg

Keittiön tason roipelaatikko pitää käydä läpi ja arkistoida tärkeät paperit.

IMAG4407.jpgIMAG4408.jpg

Keittiön kaapit olisi myös järjesteltävä uudelleen, onneksi eivät ole kuitenkaan pahimmasta päästä. 

IMAG4409.jpgIMAG4410.jpg

Sama homma liinavaatekaapin suhteen.

IMAG4411.jpgIMAG4412.jpg

Siivouskaappi on murheenkryyni, samoin kuin vanhassa kodissani. Mielessä on toki systeemi, millä tuohon saisi järkevästi tavarat, muttei ole päässyt vielä toteutukseen. Sitä ennen on vaan käytävä sisältö läpi ja yritettävä saada edes jonkinlainen järjestys ennen kunnon säilytysratkaisua.

IMAG4413.jpg

Vähän olisi järjesteltävää myös tässä astiakaapissa, jossa on kaikenlaista ruoan valmistukseen liittyvästä aina maljakoihin asti.

Onhan tämä toki noloa myöntää olevansa onneton, saamaton ja laiska käytännön järjestykseen liittyvissä jutuissa. Halusin vain tuoda esille sen, että aina täydellisyyden tavoittelu ei onnistu ja tilanteet voivat lähteä täysin lapasesta. Kaaos ruokkii itseään ja vaikka voisi kuvitella, että se inspiroisi toiseen suuntaan, se voikin upottaa lisää.

Olen pahoillani, jos tämä ällöttää teitä lukijoita, mutta minussa elää pieni toivo siitä, että tämän julkaisu nostaa minut aallonpohjasta ja saan itseni kasattua ja kaaokseni selätettyä. Sitähän tämä bloggaaminen voi parhaimmillaan olla; inspiroitumista ja tsemppausta monessa eri asiassa. 🙂

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille <3

 

P.S. Tekstiä ei ole läpi luettu eikä sensuroitu ennen julkaisemista -> tajunnanvirtaa

22 kommenttia “Epäjärjestys vie sisustamishalut

 1. eeeh…tiedän niin tunteen!! MÄ olen nyt …mitä…KOLME viikkoa laittanut niitä h*emputin valokuvia eikä vieläkään valmista! Se laatikko vaa vaihtaa paikaa päivittäin. Joka päivä katson, että pitäs tehä jotain …mut sit sohva ja blogit huutelee :))) <br />
  <br />
  Zemppiä! Kyl se siitä :))

 2. Täällä kans ilmoittautuu yksi, jolta voi kodin järjestykseen liittyvät tilanteet välillä ihan karata lapasesta 🙂 Mulle myös oma blogi on antanut motivaatiota pitämään paikkoja paremmin järjestyksessä! Ja olen saanut laihdutettuakin nyt jo neljä kiloa ihan vaan (välillisesti) blogin pitämisen innostamana – ihme juttu tämä blogimaailma 🙂 Tsemppiä ja intoa sulle kaaoksen selättämiseen, tuttu tunne 🙂 Nimimerkillä &quot;Ikean kassit täynnä tarpeetonta tavaraa menossa pian kirpparille&quot;

  1. Riikka: Mulla ei kyllä löytyisi energiaa alkaa kirppistelemään noiden tavaroiden kanssa. Ihmiset saa tulla niitä halutessaan kaivelemaan ja hakemaan, mutta muutoin varmaan olen epäystävällinen ympäristölleni ja viskon ne roskiin. <br />
   <br />
   Ja tosiaan, mieletön paikka tämän blogimaailma. Onneksi olkoon kilojen tiputtamisesta! 🙂 Itse tein sen viime vuonna ja nyt on rippeet (tiukasti) jäljellä enää. 🙂

 3. Ei kuule ällötä yhtään. Kyllä meillä ainakin on välillä tavarat levällään. <br />
  Nyt onneks saan sahattua levyt ja tehtyä meidän onnettomaan siivouskomeroon uudet hyllyt kaaosta helpottamaan. Pitää samalla kartoittaa, voisko mudenkin kaappien tilannetta helpottaa lisähyllyillä/uusilla ratkaisuilla. <br />
  <br />
  Kyllä se siitä. Ei kukaan oo täydellinen ja mun mielestä on vaan kiva huomata, että kyllä jokaisessa &quot;blogikodissa&quot; eletään sitä kotiarkea ja kaaos valtaa välillä alaa 🙂

  1. Pitää vielä tulla vinkkailemaan, että laitoin sulle haastetta tulemaan 🙂

  2. Anna: Olisinpa minäkin tuollainen nikkari ja jos vielä tietäisin, mistä noita samoja hyllylevyjä saisi niin kyllä vaan saisi siivouskaappi hyllyjä! Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, että joudun kekkaamaan jotain muuta. 🙂

  3. Anna: Hih, huomasinkin sen ennen kuin näin tämän sun kommenttisi. 😉 Kiitos paljon &hearts;

 4. Sie oot kyllä ihana &hearts; <br />
  <br />
  Ei ällötä, ja oikeasti ei ole paha. Tästä selvitään :)<br />
  <br />
  Entä jos aloittaisit helpoimmasta päästä? Muutama vinkki tuli mieleen:<br />
  &gt; Luopumiskasa ihan ekana pois ihan suosiolla, johonkin ihan kokonaan poispois. Vaikka kirppis / hyväntekeväisyys?<br />
  &gt; Onko muuta turhaa?<br />
  &gt; Saisitko liinavaatekaappiin tilaa lisäämällä yhden tai kaksi hyllyä – olisi paikka kaapissa pörröviltille ja kelt. tyynylle?<br />
  &gt; Maljakoiden paikka muumikaapin yläpuolelle? Mahtuisko?<br />
  &gt; Kynttilät vaan kiltisti tyhjään valk. koppaan kököttämään ja Beståån tai kaappiin – ja niitä voi poltella pitkin kesää ja sit tulevana syksynä ja talvena, kynttilämeri uuuh :)<br />
  &gt; Lehdet selailuun / lukuun tai pois vain. Kukaan ei kysele, että no luitko sen ja sen lehden :D<br />
  &gt; Jotakin Beståån säilytykseen?<br />
  &gt; Mielikuvamatka tavaroiden sijoituksesta; missä minkin tavaran paikka voisi olla?<br />
  <br />
  Kyllä myö sinut nostetaan aallon pohjalta 🙂 <br />
  Raivaustunnelmissa täälläkin :)<br />
  &hearts; &hearts;

  1. Soili: Kiitos tosi paljon monista vinkeistä! Luopumiskasan siirsin jo isompaan pahvilaatikkoon eikä se enää pursuile pitkin lattioita. Yritän vielä saada tyrkättyä noita tavaroita joillekin ja jos en onnistu niin vien ronskisti roskiin, kirppistelyyn/hyväntekeväisyyteen ei vaan kärsivällisyys riitä ja se johtaa siihen, että tuo laatikko olisi tuossa vielä kymmenen vuoden päästä ja olisin edelleen ahdistunut. 😀 Muutakin turhaa varmasti karsimisprojektissa tulee esiin, olen varma. Pitää vaan olla tiukkana, kun karsimista suorittaa.<br />
   <br />
   Maljakoita voisin toki testata yläkaapin ylähyllylle, vaikka pelkään pahoin ettei korkeus riitä. Täytyy vielä tarkastaa, saako noita hyllyjä siirrettyä vai onko ne laitettu yhtä typerästi kuin mun korkeassa keittiön kaapissa, jossa pitää ottaa ovi irti jotta hyllyt saa pois. Kynttilöistä muutamat ovat menossa kyllä roskiin, nostin ne vaan tuohon lattialle, kun kaappasin ne parvekkeelta sieltä ex-tv-tason korista pois. Kynttilöiden olisi tarkoitus mahtua Bestån sisään.<br />
   <br />
   Lehdistä koen itse huonoa omaatuntoa, jos en edes selaa niitä ennen kierrätystä. Mä olen kuitenkin typeryyksissäni niitä tilaillut ja jättänyt lukematta -&gt; rahan tuhlausta. Eiköhän tässä kesän aikana tule niitä selailtua esimerkiksi parvekkeella. Olen tuosta lattialla olevasta pinosta aina muutaman kiikuttanut parvekkeelle ja siellä käydessäni olen niitä sitten selaillut. Sitten vaan sen jälkeen lehtikeräykseen. Onneksi olen kaikki lehtitilaukset päättänyt tilausjaksojen loppuun. Sisustusinspiraatiota saan kyllä blogeista, lehdistä en juuri koskaan vaikka niissäkin on kyllä kivoja kuvia. Koska muotiblogeja en juurikaan lue, niin ehkä jatkossa voisin siis hakea sisustusinspikset netistä ja lukea vaikka Elleä, Trendiä tai Oliviaa lehtimuodossa. Saapi nähdä. :)<br />
   <br />
   Bestån sisällä täytyy tehdä pikkuisen karsintaa. Olen yhteen kaappiin säilönyt Kassett-laatikoissa CD-levyjä ja koska en niitä kuuntele, niin voisin yrittää suurimmasta osasta päästä eroon. Muutoin tuo Bestå matalampana versiona ei kovin paljon sisäänsä pysty kätkemään.<br />
   <br />
   Ja mitä tulee mielikuvitusmatkasta tavaroiden sijoittelun suhteen, niin se on yksi ongelmani. Inhoan kaaosta, mutta inhoan vielä enemmän tavaroita väärissä paikoissa ja siksi mieluummin kestän kaaosta kuin laittaisin jonkun tavaran paikkaan, joka ei viimeiseen asti tunnu oikealta paikalta. Toi kasa sängyn jalkopäässä on ollut tuossa lähinnä siksi, että olen kierosti ajatellut, että jos niille ei löydy itselleni mieluista paikkaa, niin sitä tavaraa ei sitten sijoiteta. Tätä tämä täydellisyyden tavoittelu ja vaativuus teettää, ristiriitaisia tunteita johtuen ajatustason ja käytännön eroavaisuudesta.

 5. Olet asian ytimessä! Myös meillä asuu kolme kappaletta sottapyttyjä, jotka jättävät tavaroita odottelemaan johonkin epämääräiseen paikkaan. Siitä se ajatus sitten aina lähtee, ja joihinkin tiettyihin paikkoihin kerääntyy jo päivän aikana ihan hurja määrä rojua, siihen kuulumatonta tavaraa. <br />
  <br />
  Itse olen siis yksi näistä kolmesta, joten ei parane osoitella sen koommin muita perheenjäseniä – samassa veneessä siis ollaan! :D<br />
  <br />
  Tsemppiä allonpohjalta nousuun, YOU CAN DO IT!

  1. JuttaEmilia: Voi kiitos tsempistä! Mä uskon, että kyllä tämä tästä, nyt on vaan riistäytynyt käsistä ja tottakai se silloin myös vaikuttaa mielialaan. Milli / tavara kerrallaan ylöspäin! &hearts;

 6. Ai se olitkin sä, joka täällä aallonpohjassa myös rämpii! Ihan ku olisin kuullut jonkun moikkaavan, kun tuossa yritin pelastusrengasta ettiä… ;D<br />
  <br />
  No joo, ei ällötä yhtään eikä tosiaan tunnu yhtään vieraaltakaan. Sulla on sitäpaitsi siistissä kunnossa noi keittiön kaapit ja liinavaatteet verrattuna meikäläiseen ;D

  1. Dara: Hih 😀 Joo siis kaapit siivouskaappia lukuunottamatta ovat suht' ok kunnossa. Mitä nyt toi alakaappi astioineen ja maljakoineen on hieman räjähtänyt ja tavaroita on vaikea sieltä noukkia. Liinavaatekaappikin on vähän levähtänyt ja tavarat eivät ole ihan oikeilla paikoillaan. Lisäksi tuolla on taas turhia juttuja, kuten täysin käyttämätön pyyhesettipaketti ja kaksi kylpypyyhettä jotka kuuluu muuten siihen sarjaan, josta annoin sulle ne mustavalkoiset pikkuiset käsipyyhkeet.

 7. hih, kovin on tuttu tunne tuo! se on se ongelma kun säilytystilaa on liian vähän tai olemassa olevassa säilytystilassa joku logiikka ei toimi niin sitten tavarat ei löydä omia paikkojaan ja ne jää pyörimään mihin sattuu… mutta huomasin saman hassun jutun ku dara: sulla on kaapit kuitenki tosi siistissä kunnossa! mulla on noita epämääräisiä kasoja siellä täällä JA kaappien sisällöt melkein kaikki ihan yhtä epämääräisiä! 😀

  1. neela: Kasat mua eniten nyppiikin ja tyhjän lattiatilan puuttuminen. Niin ja siivouskaappi. Suurin osa kaapeista on onneksi tosiaan ihan ok kunnossa, siitä olenkin tyytyväinen. 🙂 Tsemppiä sullekin kaaoksen selättämiseen! &hearts;

 8. Ei kannata ottaa liikaa stressiä asiasta, kyllä ne siitä sitten järjestyy kun joskus tulee se fiilis! Kuulostaa varmaan tyhmältä kun minä täällä tämmösiä höpöttelen koska ei ole varmaan jäänyt epäselväksi että olen pakkomielteinen järjestelijä 😀 Mutta sekään ei oikesti ole hyvä juttu sillä pitäisi ottaa vaan rennosti välillä!

  1. Sofia: Ihana kommentti &hearts; Kyllä vaan näistä teidän kommenteista saa hyvää fiilistä ja toivottavasti pääsen pian täältä aallonpohjalta takaisin aallonharjalle! 🙂

 9. Aijoo ja muakaan ei ällötä yhtään vaan lähinnä tekis mieli järjestellä kaikki nuo ihanat tavarat ihanasti 🙂

  1. Sofia: Tervetuloa vaan järjestelemään, hihihi! 😀 Olisko joku päivä niin, että kun tulisi kotiin, kaikki olisi tiptop paikoillaan ja lattiapinta keittiötasoineen olisivat tyhjät. 😀

 10. Ihanku mun elämästäni olisit kertonu 🙂 Mä olen pari päivää yrittänyt etsiä meidän kotia tän kaatopaikan alta… Mä TIEDÄN, että koti on täällä jossain, mutta aiks paljon pitää vielä raivsta jätettä, jotta se löytyy 🙂

  1. Teija: Meidän täytyy siis tsempata toisiamma, että varmasti vielä löydetään kotimme! ;D Mä löysin jo pari vilausta, kun kunnolla etsiskelin. ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *