Voi v, mikä moka!!!

En tiedä, mistä kaikki sai alkunsa, mutta silmäni osuivat johonkin, mitä en missään nimessä olisi halunnut nähdä saati tapahtuvan. Mun piti alkaa aiemmassa postauksessa mainitsemiani pestyjä pyykkejä viikkaamaan kaappiin ennen Venäjä-Suomi matsia kun se lävähti verkkokalvoilleni.

Valkoinen nahkasohvani oli ihan siniseksi värjäytynyt siitä, missä olen istunut. Voi p! Ja en edes farkuilla ole siinä istuskellut vaan aina kotihousuilla. Housut olivat uudet, mutta kaiken perusteella ei niiden olisi pitänyt värjätä sohvaa.

IMAG4484.jpgIMAG4486.jpg

Niinpä alkoi hillitön puhdistusrumba; Universal Stonea, nahanpuhdistusainetta ja jopa Vanishia. Eikä mitään tulosta, ei ainakaan mainittavaa. Hiki valui ja kirosin ystävälle puhelimessa, että nyt Venäjä voittaa Suomen ja kaikki muukin mahdollinen menee elämässä pieleen ja voi miten noloa on, kun sohva värjäytyi. 

Lopulta siirsin sohvan istuintyynyt ja selkätyynyt päittäin ja suoritan päivittäin sohvan puhdistuksen, josko tuo värjääntymä vaikka hissukseen puhdistaessa kuluisi pois. 

Sanon vaan että voihan peeveli. 

IMAG4487.jpg

Syön nuo viikonlopuksi ostamani (uutuus-) Julia-keksit yhdeltä istumalta suruuni ja käkin täällä sitten loppuillan pahoinvoivana. 

Jos jollakin on joku ihmeaine, millä sohvan saa pelastettua ikuiselta värjäytymältä, niin keitän kahvit avunantokiitokseksi.

Irina / White & Fresh - -

45 kommenttia “Voi v, mikä moka!!!

 1. Outs ja oijoijoi 🙁 auttaiskohan joku swipe? :D<br />
  Onko sulla raivausta käynnissä? Nalle kurkkaa nimittäin kuvissa tuolla oikealla palkissa.<br />
  Jospa se Suomi voittaisi, niin hetkeksi unohtuu tuhma sininen sohvassa. Arvaahan kenen gant paita hi*tto värjäytyi pyykissä viikko sitten. Näitä sattuu ja tapahtuu. Ei mahda mitään.<br />
  Mukavaa iltaa kaiken keskellä &hearts;

  1. Soili: Täytyy kokeilla erilaisia juttuja tuohon sohvaan ja jos ei auta, niin on toivottava, että ajan kanssa kuluu pois. Ei tässä viittisi uutta sohvaakaan tuon takia lähteä hankkimaan. :/<br />
   <br />
   Nalle pääsi varastoon jo muuton yhteydessä, siksi se tuolla tuijotteleepi. 😉 Mukavaa viikonloppua! Suomikin onneksi voitti sitten Venäjän ja tänään taistellaan Itävaltaa vastaan.

 2. Tosi harmillista.Juuri tuon takia valkoinen nahkasohva on susi ostos.Siihen tarttuu kaikki tai ainakin pelossa saa elää:)Tutuillamme valkoinen nahkasohva ja aina kylään mennessä pitää laittaa viltti persuuksen alle,ettei sohva värjäänny.yleensä sohva myös räteillä peitetty,ettei lika tartu.koko sohvaa ei edes nää.naurettavaa!mikä ilo siitä sitten on?

  1. nanna: Mä olen voinut elellä aika lailla ilman pelkoja ihan perus varovaisuudella, nyt vaan napsahti tämä. En mä silti kankaista sohvaa hankkisia, kankaasta kun on vielä vaikeampi saada liat pois ja aina saisi olla päällisiä pesemässä. Normaalisti nahan voi vaan pyyhkiä ja tahrat lähtee. 🙂

  2. Liv!: Olet ihan oikeassa. En minä valkoisesta nahkasohvasta tästäkään huolimatta ole ajatellut luopua. Kyllä tämä on puhtaampana pysynyt kuin kangassohva olisi. Mulla meni aikanaan hermot, kun sohvan päälliset piti irroittaa, pestä, kuivattaa, pistään takaisin eikä siltikään puhdistuneet kunnolla. Nahka on perus varovaisessa käytössä helppo pyyhkiä puhtaaksi. Tämä mun accident oli vaan valitettava vahinko, jonka kanssa on opittava elämään. 🙂

 3. Jostain Blogista (en viitti julkisesti kertoa että luen Martinan blogia… :)) luin että valkoset nahka vaunut, muistaakseni emmaljungan, oli saatu puhtaaksi ihmesienellä 😉 löytyy kaupoista ja on tosi hyvä! Itse olen putsaillut sillä kyllä kaikkea muuta kuin nahkaa, mut vois toimia! Onnea yritykseen ja sympatiat 🙂

  1. Hande: Kiitos vinkistä! Kokeilen tänään sohvaan ihmesientä, onneksi sellaisia löytyy kaapista. 🙂

 4. Mulla oli nahkasohvan kanssa sama ongelma! ja tiedätkö, valjasrasvalla lähti helposti 🙂 jotkut tosi pinttymäkohdat kaipasi ihmesientä ja se toimi kuin unelma 🙂

  1. Jenna: Valjasrasva kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Kiitos vinkistä! 🙂 Ihmesientä kokeilen tänään.

 5. Kokeile kaupan valkoista ihmesientä. ( Niitä myydään useammalla nimellä ainakin Prismassa).Mulla on valkoiset keinonahkaiset City cross rattaat ja sillä lähtee ainakin kaikki tahrat pois pyyhkimällä. Kannattaa ainakin kokeilla.

  1. Kiitos Katja neuvosta, ihmesieni pääsee kokeiluun tänään. 🙂

 6. Eikä!! Tosi ikävä juttu 🙁 Tosin ihan varmasti se siitä vielä kuluu pois… juuri tänään kiittelin meidän harmaata sekaväristä sohvaa kun huomasin farkuissa varoitustekstin että värjäävät vaalean sohvan helposti ja farkut on tietty useita kuukausia vanhat- eihän tuollaisia nyt tule katsottua uusista housuista!! Näköjään kannattaisi… :/ Noh toivotaan parasta sohvan suhteen!

  1. Sofia: Mä tiesin, että uudet vaatteet – varsinkin farkut – voivat päästää väriä, mutta noista housuista en olisi sitä odottanut. Tänään kokeiluun pääsee ihmesieni!

  1. Love: Pitäs kyllä ehkä käyttää peittoa sohvalla, mut en haluaisi vuorata hienoa sohvaa piiloonkaan. :/ Tänään kokeilen ihmesientä, sitten löytyisi kaapista vielä sappisaippuaa ja Marseille-saippuaakin olisi. Toivotaan parasta!

 7. pikkasen lähtis reklamaatiota nyt sinne mistä ikinä olet farkut hommannutkaan. siis voi juutas miuta ihan vituttaa siun puolestas..

  1. Mehtäemäntä: Farkuissa yleensä sanotaan, että voivat päästää väriä. Nämä eivät olleet edes farkut. :/ Ja kyllä tässä v..uttaa itteensäkin! No, yritän parhaani saada tuon tummentuman pois.

 8. Siis meilläkin on värjäytyny mm. miehen mustista college housuista! Ja on kyllä lähtenyt poiskin. Myös naisten kangashousuista on lähtenyt väriä ja kerran oli samanlainen sininen persuksin muotoinen väriläntti sohvassa..Pahimmat on kyllä lähtenyt pois, pesen sohvaa aina sillä nahanpesuaineella onko se softcare?. Niin sohva on kyllä yleisilmeeltaan raikas valkoinen mutta jos tarkkaan alkaa ihan läheltä kyttäämään huomaa että istuinosat on vähän harmaantuneet, mutta ei tosiaan niin paljoa että häiritsisi. Ja kyllä varmasti saat puhtaaksi jos peset moneen kertaan pitkän ajan kuluessa se haalistuu.

  1. jonsku: Tyhmää, kun vaatteista irtoaa väriä muutenkin kuin pesussa. 🙁 Täytyy joskus hankkia Softcare-sarjan nahalle tarkoitetut tuotteet, nyt mulla on Ikeasta vastaavat. Tänään ajattelin kokeilla ihmesientä, ehkä jopa Marseille- ja sappi-saippuaa. Ja jalassa on harmaat housut, eipä taatusti enää värjää lisää. 😉

 9. Voi harmi :/ jos aiot tuota muiden ehdottamaa ihmesientä kokeilla niin kerro miten kävi..

 10. Jos sohva on keinonahkaa, kannattaa koittaa cif creamia. Sillä olen saanut monet valkoiset tekonahkakengät sekä laukut taas valkoisiksi 🙂 Mutta aitoon nahkaan sitä ei saa käyttää. Olen laittanut ainetta kuivaan sieneen ja sillä hinkannut ja märällä rätillä pyyhkinyt liat ja pesuaineet pois ja hyvin on ainaki mulla toiminut 😀

  1. Sanna: Aitoa nahkaa tämä on, joten Cif Cream ei tule kyseeseen. Seuraavat kokeilut ovat ihmesieni, Marseille- ja sappisaippua.

 11. Onneksi Suomi voitti mahtavalla pelillä! Mutta v-tuttaa kyllä sun puolesta… Taitaa olla parempi, että meille ei valkoista sohvaa olkkariin hommata ikinä, koska mies ei kuitenkaan muistaisi suojella sitä (ja sen kaverit viimeistään sotkisi sen)…

  1. Jossu: Mä tiesin värjääntymismahdollisuudesta, mutta noiden housujen EI pitänyt värjätä. Perus varovaisuudella on pärjännyt tähän asti tosi hyvin, nuo housut vain yllättivät täysin.<br />
   <br />
   Mut onneksi Suomi voitti Venäjän, edes jotain hyvää eilisessä illassa. 😉 Tänään Itävalta vastassa!

 12. Jotkuthan vannovat Marseille -saippuan nimeen, mutta minulla ei ole siitä omakohtaista kokemusta.

 13. Taikasieni voi olla liian hankaava ja se saattaa naarmuttaa nahkaa, toivottavasti saat värin jotenkin pois, minä putsasin yhtä aiempaa nahkasovaani niin tehokkaasti että siitä lähti pinta ja jälki oli paljon pahempi kuin pieni tahra jota yritin poistaa. No onneksi Suomi kuitenkin voitti pelin.<br />
  Hyvää yötä ja kivaa viikonloppua. Ihana tuo Mehtis kun sanoo asiat niin kuin ne on, hih!!

  1. t: Yritän taikasienellä varovasti, sitten löytyy myös Marseille- ja sappisaippuaa. Katsotaan mitä tapahtuu, pidetään peukkuja! Ja tosiaan, kiva että Leijonat voitti Venäjän, tänään jännätään sitten Itävaltaa. Sen pitäisi olla suht' helppo vastus. 🙂

 14. Käy ostamassa kunnon huonekalukliikkeestä esim. Leather Master for bright colors, pitäisi lähteä kyllä kaikki värjäytymät irti. On nimenomaan tarkoitettu valkoiselle nahalle. 🙂 En ole vielä omaan valkoiseen nahkasohvaani ehtinut kokeilla, kun ei ole mitään sotkuja tai värjöytymiä tullut. Ja vieraat kyllä ovat saaneet ihan farkuilla istua. 😉 Tsemppiä puhdistamiseen!

  1. Heidi: Kiitos paljon neuvosta, pistän tuon aineen korvan taakse ehdottomasti! &hearts;

 15. Kurjuus! Minä ehdottaisin vimiä tai mikä cif se nykyään on. Sllä lähtee yleensä kaikki ja päälle valkoista kenkäplankkia!

  1. Kiitos Jenny tuesta! Mitenköhän Vimit, Cifit ja kenkäplankit reagoivat aidon nahan kanssa, ettei vaan menisi entistä enempi pilalla?!! 😮

  2. Cifissä ainakin mielestäni lukee ettei aitoon nahkaan saa käyttää. Ja nuo mut ovat samaa tavaraa. Kerran kokeilin eikä hyvää jälkeä tullut 😀

 16. Mäkin suosittelen sitä Softcaren nahanpuhdistusainetta. Ei ole kokemusta niistä Ikean versioista, mutta meidän valkoisesta nahkasohvasta lähti Softcarella kaikki värjäytymät 🙂 Onhan se toki vähän kallista, mut halvemmaksi tulee kuin uusi sohva tai vaatteet….

  1. Kiitos Rebecca neuvosta! Jos nää mun muut keinot ei auta, niin ostan sitä Softcarea. Ihan jatkoakin ajatellen. 🙂

 17. Ai hitto, miten huono tuuri. Onneks oot näköjään saanut paljon vinkkejä. Toivottavasti joku niistä pelastaa sohvan.

 18. Auts… kokeile vauvojen peppupyyhkeitä! Niillä lähtee mikä vaan irti mistä vaan! Jopa vedenkestävät meikit naamasta ja mustekynä sohvasta. Nii ja vahaliidut valkoiseksi maalatusta pulpetista…

  1. Teija: No johan on 😀 Ehkä niitä pitää hankkia yleisesti siivoukseen, jos ovat noin tehokkaita. 🙂

 19. Olipas kurja juttu tuo sohvan likaantuminen. Toivottavasti saat sen puhtaaksi. Meillä on farkuista tullut jälkiä Alcantaraan ja kyllä harmittaa.

  1. Nanna S: Kyllä harmittaa kovasti, niin paljon, että pyhitin tämän päivän &quot;unohtamiselle&quot; ja jatkan puhdistustoimia vasta huomenna. Ja voi ei teidänkin Alcantara-sohvaa. Sehän on kangasta, vaikka ns. likaa hylkivää onkin. Kangassohvat on kans aika vaikeita, varsinkin vaaleina. :/

 20. Ei mitään kemikaalimyrkkyjä aitoon nahkaan! Luen aivan pöyristyneenä näitä vinkkejä. Sen jälkeen siihen vasta kaikki tarttuukin, kun sitä on käsitelty hankaavilla aineilla ja pintakerros rikki. Ihmesienet, Vimit sun muut on vain koville pinnoille, ei luonnonmateriaaleille.<br />
  <br />
  Mars kauppaan ostamaan nahanhoitoainesetti. Valjasrasvakin sopii hyvin ja ratsastusliikkeistä saa nahanhoitoaineita, joka nostaa lian pois nahan huokosista. Huonekaluliikkeissä ja mm. Kodin ykkösessä myydään nahanhoito- ja puhdistusaineita myös, vähän ratsastusliikkeitä kalliimpia, mutta molemmat varmasti ajavat asiansa.<br />
  <br />
  Toivottavasti et jo ehtinyt pilata sohvaa hankaamalla sitä millään pinnan rikkovalla. Itse en olisi uskaltanut edes Vanishilla, sen verran myrkkyä se on. Kenkälankkikin on vain pintakiilloke, toivon, ettet sitä joudu käyttämään ja peittämään sillä tuhoja…

 21. Anna: Kiitos paljon neuvoista! Täytyy varmastikin käydä ostamassa sitä nahanpuhdistusainetta. Mulla on Ikeasta ostettu nahanpuhdistusaine, joka normikäytössä on kyllä puhdistanut, mutta tuota tummentumaa ei puhdistanut. Harmittaa kyllä, olo on niin pessimistinen etten siitä Softcarestakaan tiedä. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *