Uusi ruukku ja hoitoa orkidealle

Ikeasta tarttui mukaan uusi valkoinen suojaruukku orkidealle. Ajattelin nyt kokeilla ruukkua lasimaljan sijaan, kun eräs lukijani kertoi läpinäkyvien orkidearuukkujen olevan ”orkidean tapporuukkuja”. Netistä löytämässäni ohjeessa – useammassakin itse asiassa – sanottiin, että ruukun pitäisi olla läpinäkyvä, jotta orkidean juuret saisivat valoa. Lukijani kertoi tämän olevan tarpeetonta ja että orkidea saa tarpeeksi valoa pelkästään lehtiensä kautta.

Kokeillaan tätä neuvoa nyt sitten.

5172d0c489ac61ed12000019.jpg

5172d0c789ac61c01400000c.jpg

5172d0c489ac61c014000007.jpg

5172d0e289ac61a11600000c.jpg

Tykkäsin tosi paljon orkideasta, kun se oli lasimaljassa, mutta kyllä se on kaunis valkoisessa modernissa ruukussakin. Ruukku kuitenkin löytää kaverit Beståsta ja televisiosta. Niin ja orvokin ruukusta.

Eilen ensimmäistä kertaa pistin orkidean kylpyyn. 🙂 Orkidean kastelutarve on kuulema järkevin katsoa juurien väristä. Kun orkidean juuret ovat kirkkaan vihreät on vettä tarpeeksi. Kun juuret ovat puolestaan jo lähes hopeisen harmahtavat, niin on aika kastella.

Upotin orkidean siis haalean viileään veteen noin tunniksi. Vettä oli altaassa lähes ruukun reunaan asti (itse kukkaa ja multaosaa ei siis kastella, muutoinhan siellä lilluu sitten mullat ympäriinsä). Kastelun jälkeen juuret olivatkin kauniin vihreät taas. 🙂

Huomenna suunnitelmissa yleistä möllöttelyä ja pikkupuuhaa kotona, ehkä saatan jopa jaksaa raahautua pesutupaan, jos vapaita aikoja on. Nyt toivottelen mukavaa lauantai-illan jatkoa. <3

14 kommenttia “Uusi ruukku ja hoitoa orkidealle

 1. Mäkin haluun pian jo ikeaan 🙂 Orkideaa enoo koskaan uskaltanut ostaa, se varmana nuukahtais jo kassan jälkeen kun tajuis kuka sen ostikaan 😀 <br />
  Tykkään että se näyttää todella tyylikkäältä tuossa ruukussa!

  1. Marika: Mä joudun käymään uudelleen Ikeassa hyvinkin pian, sillä unohdin eilen ostaa sen mitä menin hakemaan eli pöydän parvekkeelle. 😀 Ja hei, rohkeasti vain kokeilemaan orkideaa, kerran se kirpasee, jos ei onnistu. &hearts;

 2. Mulla on sama ruukku, kaunis 🙂 <br />
  <br />
  Orkidea on vaan niiiiin kaunis muutenkin &hearts;

 3. Ihana orkidea! Sulla on kyllä niin kaunista että ilolla aina käyn lukemassa uusia postauksiasi:)

  1. Nanna: Mä yritän pikkuhiljaa edetä projektini kanssa ja oon ollut tosi tyytyväinen, kun (ainakaan toistaiseksi) Bestå ei ole kerännyt tasolleen ylimääräistä rompetta. Ihanaa, että tykkäät käydä täällä juttujani katsomassa! &hearts;<br />

 4. Hei, mikä toi toinen kukka kuvissa on? <br />
  Minä sain samanlaisen tyttären syntymäpäivänä, mutta ei ole mitään hajua mikä se on (tai mitään tietoa hoito-ohjeista tai tarvitseeko se valoa vai ei :D).

  1. Liv: Kyseessä on orvokki. 🙂 Sille hoidoksi riittää kastelu 2-3 päivän välein, ainakin mulla. 🙂 Jos kastelee heti, kun huomaa orvokin nuupahtaneen niin aika pian kastelun jälkeen se herää ja nousee ylös kukoistukseensa. 🙂

 5. Minusta tuo ruukku on parempi!! :))) Ne juuret ei meinaan ole mitkään maailman kauneimmat! :))<br />
  <br />
  Oikein nappi valinta! Ja mulla siis tammikuun lopusta asti ollut valkoisessa ruukussa orkidea ja on vielä elossa!! :)))

  1. Love. Eipä ole joo juuret kauneudella pilattuja, ne tuo ruukku mukavasti piilottaakin. 🙂 Ihana kuulla, että oot saanut pidettyä orkideasi hengissä, toivon samaa itsellenikin!

 6. Orkideat ovat kyllä tosi kauniita 🙂 Ja tosi hyvältä näyttää tuo sun bestå-tason kokonaisuus 🙂

  1. Katja: Jännityksellä seuraan, miten kauan mun orkidea pysyy elossa. En meinaan ole mikään viherpeukalo 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *