Vilkaisu ruokaostoksiin

Tänään olin päättänyt, että käyn iltasella kaupassa ja tällä kertaa yritän mahdollisimman hyvin suoriutua reissusta ilman suuria hutiostoksia. Olen laiska ruoanlaittaja eikä ruokavalioni ole oikein raiteillaan vieläkään. Kiertelin ja kaartelin kaupassa ja huolellisesti mietin jokaisen hyllyn kohdalla, mitä kannattaa ostaa. Ei kaikille varmaan mikään ongelma, mutta kun ei oikein jaksa laittaa ruokaa, ei sitä jaksa oikein suunnitellakaan ja silloin tulee helposti ostettua mitä sattuu. Koen, että ostokseni olivat ihan hyvät loppujen lopuksi.

5171769989ac614157000036.jpg

Auringonkukansiemeniä ainakin salaatteihin lisättäväksi sekä pakastemustikoita rahkaan tms.

5171769c89ac61b15a000014.jpg

Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja ja omenia

517176ae89ac615c5a000016.jpg

Sitruunaa ja kurkkua

5171769f89ac612850000043.jpg

Raejuustoa, jota yleisimmin käytän aamupuurossa. Smetanaa ajattelin käyttää kalaruoassa ja juustot on salaatteja varten.

517176a389ac615e5a000014.jpg

Yleisin iltapalani on maustamaton rahka ja purkki ananasta. Nyt olen miettinyt, josko lisäisin annokseen myös mustikoita.

517176a789ac61b15a00001e.jpg

Rasvatonta maitoa (kahviin) ja mustikkakeittoa (puuroon)

517176aa89ac61625700003d.jpg

Porsaan ulkofileepihvejä ja broilerin suikaleita. Olisin halunnut oikeasti naudanpihvejä, mutta varmaan kaikki tietävät ettei nauta ole halvimmasta päästä. :/ Pihvejä ja broiskua ajattelin syödä ihan vain (feta)salaatin kanssa.

5171769889ac61285000003e.jpg

Naturdiet pirtelöitä korvaamaan väli- ja iltapaloja ja samalla pientä helpotusta makeannälkään. 

517176b189ac614b5a00001b.jpg

Purkkaa, namnam! Ja hyvää hampuleille. <3

Tällainen valikoima tuotteita sitten valikoitui kotiin. Ei paha mun mielestä. Vai mitä te sanotte, oliko hitti vai huti? 😉

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

23 kommenttia “Vilkaisu ruokaostoksiin

 1. Tosi terveelliseltähän noi sun ostokset näyttävät! Taidat vähän huijata, ettet muka terveellisesti söisi 😉

  1. Jenna: No enkä huijaa! 🙂 Mä syön kyllä kaurapuuroa raejuustolla ja mehukeitolla, rahkaa ja ananasta sekä aika paljon broiskua. Mutta mun ruokarytmi on pielessä ja liian usein sorrun korvaamaan ruokia herkuilla. Viime aikoina olen muutaman kerran syönyt pelkkää makaronia margariinilla, laiskuuttani kun en ole jaksanut keksiä muuta laitettavaa. En viitsi ihan yksityiskohtiin mennä, koska hävettää niin paljon. 😀

 2. No hitti todellakin!:) Rahkaa kuluu täälläkin vähintään pari purkkia päivässä, mehukeiton kanssa.<br />
  Mukavaa viikonloppua!

  1. Niina: Kiitos &hearts; Rahka on ihan parasta! Mä ostan aina tota X-traa puolen kilon pönikän. Siitä syö kaksi annosta. Yritän syödä muutakin päivän mittaan ja syödä sitä rahkaa vain yhden annoksen päivässä, yleensä iltapalaksi. Joskus kun en jaksa laittaa ruokaa, niin vatsa täyttyy hyvin kyllä rahkalla ja ananaksellakin. Mut ei se kyllä oikeasti ole ruokaa vaan ennemminkin väli- tai iltapalaa. 🙂

  1. Love: Kiitos &hearts; &hearts; Mä ostin elämäni ensimmäistä kertaa auringonkukansiemeniä. Kiitos siitä sinulle! 😀

 3. Kyllä vaikuttaa hyvältä ostokset! Kokeileppa vielä valoin rasvatonta,pehmeää maitorahkaa sekoitettuna noihin marjoihin. Mun ihan lempparivälipala!!!

  1. Kiitos vinkistä Marika! 🙂 Täytyy joskus ehkä kokeilla. Ainoana miinuksena on se, että vähän välttelen Valion tuotteita (periaatesyistä) ja ne on vähän kalliimpiakin. Toi 500g X-tra maksaa vaan 0,99 € 🙂

 4. Haha pakko vähän nillittää, mutta mozarella ja feta… Aijaijai. TOSI epäterveellistä. Saat sun parin viikon suolat ja rasvat noista (muistetaan nyt kuitenki et meinaat syödä näiden kanssa salaattia ym terveellistä, etkö suinkaan vaaleeta leipää, että ehkä tällaisen hairahduksen saa anteeksi ;D;D;D). <br />
  Toinen niin noi Naturdietin pirtelöt. Siis yhessä tuommoisessa on hei 180kcal, se on ihan hillitön määrä:O söisit kunnon välipalan, vaikka hedelmiä tai näkkäriä tai muuta 🙂 <br />
  <br />
  Tiedän ton makean himon. Jestas. Mulla on aina mennyt kausittain et milloin syö makeeta ja milloin ei. Nyt alku vuodesta se &quot;makeankausi&quot; ei meinannut mennä ohi ollenkaan, joten päätin pistää makeankierteen vain simppelisti poikki. Jumankeuta, että oli vaikeeta. Ajatukset pyöri suklaassa ja karkissa ja olo oli hankalampi kuin tupakointia lopettaessa. Se on koukuttavaa kamaa tuo sokeri :/

  1. Pia: Ihan totta, varsinkin tuo salaattijuusto on tosi suolaista. Ei auta syödä paljon ja usein. Ja mozzarellassa on toki rasvaa, nämäkin tiedostin ostaessani. Ja noi Naturdietin pirtelöt on aikamoisia tavallaan, mutta niiden onkin sitten korvattava kokonainen ateria, jolloin kilokalorimäärä ei haittaa. Noista ei kuitenkaan ole tulossa vakituinen osa ruokavaliota. :)<br />
   <br />
   Hyviä pointteja sulla oli, samoja juttuja ajattelin itsekin ostoksilla ollessa ja noita tuotteita blogiin kuvatessa. Mukavaa viikonloppua! 🙂

  2. Mä olen sellainen sokerihiiri, että mun on pakko saada tietty makea-annos päivässä. Ja mulla tehoaa niin yksinkertainen asia kuin salmiakin makuinen d-vitamiini. <br />
   Aamulla on myös pakko saada makeaa ja makean himo menee sillä että laitan vanilijarahkaa aamupuuron sekaan. Itse olen juonut nutriletin suklaapirtelöä ja se myös tekee saman asian. Noi kaikki ovat aina parempi vaihtoehto kuin esim rehellinen suklaa. Jotkut kun eivät osaa sitä sokerihiirtä hätistää kropastaan vaikka kuinka yrittää.

  3. lanttuleikkuri: Makeanhimo on mulla aivan mieletön ongelma, isolla oolla. :/ Olen päättänyt sallia itselleni viikonloppuherkkuja, ehdoton ykkönen on suklaalevy kahvin kanssa. Muutoin yritän hillitä makeanhimoani jollain muulla. Hyvä keino on tosiaan rahka ja sen sekaan ananaspaloja. Myös makea omena auttaa. Nyt myös nuo Naturdietin shaket toimii makeannälkään. Mulla ei auta makean kieltäminen itseltäni kokonaan, sillä sitä olen yrittänyt ja se ei katoa viikoissakaan mihinkään. Ainoa toimiva keino on ollut sallia itselleni viikonloppuna herkkua ja olla muutoin ilman. Myöskään kromitabletit eivät vaikuta muhun mitenkään. :/

 5. Nälkä ihan tuli, kun noita nyt katselee 😀 Smetanakala on lurps ihanaa. Kivaa viikonloppua &hearts;

  1. Soili: Ajattelin sekoittaa pieneen määrään smetanaa sitruunan mehua ja ripotella sekaan sitruunapippuria ja kuivattua tilliä. 🙂 Namskis!<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua! &hearts;

 6. En tiedä pussisi mustikoiden alkuperää, mutta kannattaa tarkistaa asia ennen lautaselle laittoa. Listeriavaata on oikeasti ihan olemassa.<br />
  Vähän aika sitten oli Lidlissä lauantai-tarjouksessa mustikoita ja innoissan niitä ostin sen enempää ajattelematta. Vasta kotona huomasin valmistusmaa Puola = listerian luvattu maa.<br />
  No, hella päälle, kuumensin ja survoin. 4 pussia, 10 pakastepurkkia ja yhdessä on aina kahden aamiaisen annos. Tuli vähän extratyötä, mutta mitä ei halpojen marjojen eteen tekis.<br />
  Illalla kun otan marjat sulamaan, on aamulla sulaneet. Ei hirveesti vaivaa loppupeleissä vst pakkasessa sunkin mustikoita säilytetään.

  1. lanttuleikkuri: Kiitos vinkistä! Olen tietoinen marjojen sisältämästä riskistä. Yleensähän ongelma koskee mansikoita ja vadelmia ja niiden käyttö onkin hieman juuri jäänyt, kun en ole aina jaksanut alkaa kiehautushommiin. Näin kuitenkin on tosiaan tehtävä, jotta haluaa pelata varman päälle. Voi kunpa Puolassa joko lopettaisivat marjojen viljelyn tai voisivat varmistaa sen, että viljelykseen käytetty kasteluvesi olisi puhdasta. :/

  2. Vadelmat ovat Puolassa niin paljon upeampia kuin meillä, eli varmaan siksi juuri niistä on puhuttu. Ensimmäistä kertaa eläessään näen puolalaisia mustikoita meidän pakkasessa. Tämä johtuu siitä että äitini on meidän mustikoiden tuottaja, yleensä ne toimitetaan vielä kotiinkantoperiaatteella. Halpa hinta ja kolo pakkasessa sai minut poikkeamaan tutulta polulta. <br />
   <br />
   Listeriaa esiintyy lähes kaikissa elintarvikkeissa. Ruokapuolella, esim lihassa on se hyvä puoli että listeria tuhoutuu kuumentuessa, n 70 asteessa ja esim jos lihaa ruskistaa, lämpötila ylittyy. Nyt vähän aikaa sitten luin listeriasta joka löytyi kanasta. <br />
   Kotimainen raaka-aine, vaikka onkin usein paljon kalliimpaa, on yleensä niin paljon parempi vaihtoehto. Varsinkin näin opiskelijana sitä on vaan tosi hankala noudattaa.

  3. lanttuleikkuri: Mä olen tehnyt tuota kiehauttamista pakastemansikoiden kanssa, joten on tuttua puuhaa. Penteleen Puola! No, toivottavasti nuo Rainbown mustikat olisivat kotimaisia tai vaikka ruotsalaisia. Peukut pystyyn! (nyt en jaksa millään nousta sohvalta katsomaan, mitä pussissa lukee ;))

  4. lanttuleikkuri: Mä suosisin ehdottomasti kotimaista, jos ne eivät olisi niin kiskurihintaisia. Muutoinkin ruoka on tosi kallista, jäi siksi ne naudanlihapihvitkin ostamatta.

  5. Sohvalla on mukava olla :).<br />
   Lisäksi jos lukeekin Puola, sitten vaan teet mustikkapiirakan ja pääset siitä pälkähästä. En hirveesti marjapaistoksista tykkää, mutta piirakka jossa on MUSTIKOITA, ei mustikoita vaan PALJON MUSTIKOITA ja sitten vielä jotain vispijuttua vieressä on vaan mielettömän hyvää !

  6. Lanttuleikkuri: Mustikkapiirakka olisi muuten niiiiin hyvää! Sen kanssa vaan pitäisi saada vaniljakastiketta ja sitten mennäänkin epäterveelliseen suuntaan ja kovaa. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *