Parvekkeen (ongelmallinen) lattiapinta

Tänään saapui H&M:n paketti, jossa on vielä pari koristetyynynpäällistä. Perjantaina ajattelin suunnata Ikeaan ostamaan parvekkeelle pöydän. Pöytäsuunnitelmasta kerroin postauksessani Vielä yksi juttu parvekkeelle…

Sitten parveke alkaisi olemaan valmis kesää varten. Paitsi että… parveke täytyisi siivota ja pestä. PLÄÄH sanon minä. 😀

Mietin aivan liikaa siivoustaktiikoita parvekkeen suhteen enkä siksi ole tähän mennessä vielä saanut sitä tehtyä. Samoin oli käydä parvekelasituksen pesun kanssa. Mietiskelin ja pohdiskelin sopivaa pesutaktiikkaa ja lopulta turhauduin ja pistin vaan tuulemaan. Tulipahan tehtyä vaikka ei ihan täydellisestä tulosta tullutkaan. Parvekkeen siivouksessa koen ongelmaksi lattiapinnan tai lähinnä sen materiaalin. Pinta on röpelöistä betonia. Ei niin röpelöinen, että sattuisi paljaalla jalalla astuminen, mutta sen verran kuitenkin, että hieman olen ajatellut imurin ”telan” mahdollisesti rikkoutuvan röpelöistä pintaa imuroidessa. Voisiko niin todella tapahtua?!

516efe5789ac61cd37000007.jpg

516efe5689ac61cf37000007.jpg

516efe5b89ac61cf3700000c.jpg

Yksi vaihtoehto olisi harjata lattia ja sitten harjattu lika imuroida (rikka)imurilla ja vettä päälle. Yleensähän parvekkeiden peseminen runsaalla vedellä on kiellettyä kerrostaloissa, mutta ei meillä. Parvekkeen nurkassa on reikä, josta vedet valuvat putkea pitkin pois eikä vedet roisku yleensä parvekkeen kaiteen alaosassa sijaitsevista poistoputkista muiden parvekkeille.

Aika rasittavaa tällainen taktinen suunnittelu, liiallinen sellainen. Sehän mulla tosin on ongelma muutoinkin, sillä mietin aina sitä täydellisintä ratkaisua niin kauan, että en saa mitään aikaiseksi. Tämä pätee tavaroiden järjestelyssä, siivoamisessa ja kaikessa. Tätä piirrettä minussa kuvaa täysin seuraava lainaus, joka on kirjasta nimeltä Kaaoksen kesyttäjä.

Täydellisyyden tavoittelija

Kunnianhimoinen täydellisyydentavoittelija rakastaa yksityiskohtaisia järjestelmiä, eikä tyydy muuhun kuin kaikkein parhaaseen. Hän on perfektionisti, joka ei suostu kompromisseihin. Niinpä hänen tavaransa saavat loppumattomiin odottaa sitä yhtä ja ainoaa täydellistä kaaoksenselättävää arkistointijärjestelmää, joka on jo melkein valmis tai valmistuu kohta.. ”

Tuosta tunnistin itseni välittömästi ja myös ystäväni repesi nauramaan vain siksi, kun teksti sopii minuun kuin nenä päähän. 🙂

Joten te ihanat lukijani, olisiko teillä antaa vinkkejä mulle, miten järkevimmin tuon parvekkeen putsaisin? Olisi kiva saada se tehtyä ettei menisi jahkailuksi vain. 😀

12 kommenttia “Parvekkeen (ongelmallinen) lattiapinta

 1. Irtoroska varmaan kannattaa ensin harjata, mutta varmaan sen jälkeen joku kevyt harjapesu on paikallaan. Enpä oo ennen vastaavanlaiseen lattiamateriaaliin törmännyt. <br />
  Innostuisinkohan mäkin tänä vuonna ekaa kertaa laittamaan parvekkeelle muutakin kuin pyykinkuivaustelineen. Meillä kukaan ei koskaan oo parvekkeella, kun terassi on kivempi paikka 🙂

  1. Anna: Voipi olla, että taktiikaksi muodostuu harjaus, imurointi ja pesu. Harjapesu kuulostaa aika kätevältä. Ja ehdottomasti parveketta sisustamaan, vaikka ihan pikkusen. Sen verran, että silmä lepää, mutta ei liikaa jos parvekkeella ei oleskella juurikaan. 🙂

 2. Itse varmasti vain vähän ruiskuttelisin vettä vaikka isolla sienellä ja pyyhkisin likaa pois ja antaisin kuivua. Tuo on sellainen pinta ettei sen välttämättä nyt niin super puhdas tarvi ollakaan…

  1. Sitruunahappoa: Kiitos neuvosta. Ehdottomasti irtolika ja pöly ainakin on saatava pois. 🙂

 3. No ohhoh onpas haastavannäköinen lattia (ja kaunis!!!). Mopilla ja pesuainevettä suihkimaan vaan ja sit vähän vettä lattian päälle.. en tiedä, toinen hyvä täällä yrittää neuvoa :D<br />
  <br />
  Kivan kuuloinen kirja siulla; otat vaan ihan rennosti välillä ja silleen hurlumhei, niin siitä se perfektionismi karisee &hearts;

  1. Soili: Mopilla ei varmaan paljon saa tuollaisessa lattiapinnassa paljon aikaiseksi (pesubetonia), mutta varmaan jotenkin sen pesun suoritan. 😀 Ja voi että, kun mulla olisikin tuo kirja, mutta ei, löysin tuon eräästä blogista, jonka kirjoittajalla on tuo kirja. 🙂 Ehkä voisi itsekin hankkia sen 😀

 4. Mä kyllä tekisin ihan niin, miten säkin olit ajatellut, eli ensin enimpien roskien lakaisu yhteen läjään ja siitä imurointi. Sitten vaan väljällä vedellä huuhtelu, käytä huuhbteluvaiheessa vaikka juuriharjaa apuna likakohtiin. Noin mä ajattelin toimia oman partsini suhteen, mutta vasta sitten kun ikkunaremppa on valmis. Hah, eipä tartte vielä ajatellakaan mitään ikkunoiden ja partsin pesuja! ;D Elämän pieniä iloja… 😀

  1. Dara: Toi kyllä kuulostaa kaikkein järkevimmältä tavalta tähän mennessä. Ja ole onnellinen, ettei sun tarvii pohdiskella mitään pesuja 😀

 5. Hih! Ämpäriin vaa vettä ja huuhdot sillä lattian :))<br />
  <br />
  Munkin täytyy käydä ikeassaaaaa!!!! Hmm…Vitsi kun ois huominen vapaata :))

  1. Love: Ämpärillinen vettä voi olla ihan näppärä keino! 🙂 Ja voi että ku sulla olisi ollutkin huominen vapaana niin olisit päässyt mun kaa Ikeaaaaan. &hearts;

 6. Täytyy mainita, että pesubetonipintaa kun hinkkaa kovalla harjalla, niin siitä irtoaa enemmän pienirakeisia kiviä. Vedellä huuhtominen kuulostaa helpoimmalta ja myös järkevimmältä. <br />
  Pesubetonipinta valittu varmaankin siksi, että se ei ole yhtään liukas edes talvella ja tosiaakin myös kaunis ns. luonnollinen.

  1. Tande: Kiitos suuresti neuvosta. Tuo nimi pesubetoni tuli ihan uutena ja pitikin käydä heti googlettamassa. 🙂 Taitaa vaan olla paras lattiaharjalla kevyesti harjata isommat liat yhteen nippuun, imuroida ne imurin suuhun ja sitten huuhtoa vedellä lattiapinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *