Vaatesäilytys kesäkuntoon

Eilen touhusin vaatekaappien parissa pitkät tovit. Kävin vaatteita läpi ja siirtelin talvisempia vaatteita pois kaapeista kevät- ja kesävaatteiden tieltä, samoin talvikengät saivat lähtöpassit näkyviltä.

51650ccac98c7ecc4a000002.jpg

51650ccac98c7ecd4a000002.jpg

51650ccdc98c7ec94a000007.jpg

Yllä olevassa kaapissa säilytän toppeja, alusvaatteita, sukkia ja kotivaatteita. Sukkalaatikosta lähti paksumpia sukkahousuja ja leggingssejä, over kneesukkia sekä säärystimiä. Samoin kävin läpi vaatteet muutoinkin ja pari kauhtunutta vaatekappaletta lähti kokonaan valikoimasta. Tuon kaapin oikealla puolella oleva kaappi on vielä tarkempaa syyniä vailla, mutta se on pikkujuttu. Samalla, kun kävin hyllyt läpi, suoritin myös hyllyjen pyyhinnän.

51650cd0c98c7ec94a00000c.jpg

Eteisen toisella puolella on tankokaappi, jossa säilytän henkarivaatteita. Nekin kävin läpi ja poistin paksuimmat neuleet ja muut. Järjestin vaatteita paremmin värijärjestykseen samassa hötäkässä. Lopputulos on oikeasti parempi, henkarit ovat lopullisessa vaiheessa oikeasti suorassa ja oikein päin.

51650cd3c98c7ecd4a00000c.jpg

51650cd6c98c7ecb4a000011.jpg

51650cd9c98c7ecc4a000016.jpg

Tangolla roikkuvien vaatteiden alapuolella säilytän kenkiä. Sinne sujahtivat omiin laatikoihinsa Sorelit ja Uggit sekä saappaat ja nilkkurit. Keväisemmät kengät siirsin eteisen avosyvennykseen.

51650cdcc98c7ec94a000016.jpg

51650cdfc98c7eca4a000020.jpg

51650ce2c98c7ecb4a00001b.jpg

Tanko kaapin ylähyllyltä kaivoin läpinäkyvistä Clas Ohlsonilta hankituista Clothes-laatikoista kesävaatteet ja vaihdoin tilalle talvisemmat. Ylemmästä laatikosta puuttuu vielä joitain talvisempia vaatteita ja siihen aion vielä nätisti viikata villakangastakkini. Päätin siirtyä jo ohuempaan takkiin, laitan vaikka neuletta alle, jos on tarvis. Haluan vain talvivarusteet äkkiä pois näkyviltä.

51650ce7c98c7eca4a00002a.jpg

51650ceac98c7ecd4a000020.jpg

Nyt naulakkosyvennyksessä roikkuvat ohuemmat takit ja keväiset kengät ovat esillä/laatikoissaan. Syvennyksen hyllyllä kannellissa Tigerista ostamassani korissa on kaulaliinat, pipot yms. Jos vain suinkin tilaa riittää kaapeissa, siirrän tuonkin korin pois näkyviltä. Ja villakangastakki siirtyy myös tänään säilöön, se olikin yön tuulettumassa parvekkeella.

Sellainen projekti mulla oli eilen ja olen todella tyytyväinen, että sain sen hoidettua. Vielä siis tuon syvennyksen vasemalla puolella olevan vaatekaapin pikasyynäys, liinavaatekaapin ylähyllyltä muutamien kesäkenkien siirto esille sekä pussitettujen talvitakkien vieminen varastoon. Sitten se on siinä! 🙂

51650ce5c98c7ecb4a000020.jpg

Joko teillä on viety talvivarusteet säilöön kevään tieltä? Ovat ennustaneet ensi viikolla vesisateita ja EHKÄ jopa 15 asteen lämpötiloja. 😀

21 kommenttia “Vaatesäilytys kesäkuntoon

 1. Edessä on vielä. Vaatehuone täytyisi ottaa joku päivä syyniin ennen kuin sinne saa mitään muuta mahtumaan. Ei ole meinaan koolla pilattu. 😉

 2. Vitsit, miten väljää ja ihanaa sun kaapissa onkaan!! Mulle tulee jo sääliksi omia vaatteitani kun näitä ihania kuvia katselee 😉 Oot saanu paljon aikaan! Mulla vasta edessä tuokin rupeama, kun nyt ei olla kotonakaan, onneksi… 😉 Siis just tultiin moottorikelkka-ajelulta ja fiilis on vieläkin ihan kympit!!!

  1. Dara: Mä olen tyytyväinen, että mun kaapeissa on väljää. Melkein toivoisin, että olisi vielä väljempää mutta samalla jotenkin monipuolisempaa vielä. 🙂

 3. Sä oot ollut ihan mielettömän ahkera. Ihanan siistit kaapit. <br />
  En kyllä aio ainakaan lähiaikoina meidän kaappien sisältöä kuvailla. Vyöryisivät vielä päälle 🙂

  1. Anna: Mulla on tässä kodissa pysynyt kaapit koko ajan aika siistinä, jos ei ota huomioon sitä, että paidat ei ole viimeiseen asti nätisti viikattuna. Inhoan paitojen viikkaamista enkä näe suurta vaivaa siinä hommassa ja sen näkee kyllä kun lähemmin tarkastelee. 😉

 4. ihanan siistit kaapit, voisi sanoa jopa melkein että tyhjät! 🙂 omat talvivaatteet on kaikki tossa ns. esillä vielä, mutta mä näin tuon saman sääennusteen ens viikosta ja heti tuli mieleen että nyt viimeistään ois aika untuvatakit ym. pakata pois. jee, kevät tulee viimeinkin!!

  1. neela: Kaappien väljyyteen olen tyytyväinen, vaikka valikoima voisi olla vielä paremmin kuosissa. 🙂

 5. Vaude sie oot selvitelly vaatekaapit 🙂 <br />
  Täällä mennään villatakki päällä ja villasukat jalassa sisällä, ja sit vielä paksussa toppatakissa ulkona, lämpimin talvihattu päässä 😀 Ehkä sit kesä-heinäkuussa otan pois villasukat.<br />
  <br />
  Nirhaajatkin muuten näytti jo niin kilteiltä tuossa laatikossa 😉

  1. Soili: Mä olenkin tosi tyytyväinen itseeni, että sain kaapit kesäksi kuntoon jo tässä vaiheessa. 🙂 Villasukkia lukuunottamatta kaikki talvisemmat varusteet on nyt pakattu. Villasukat saavat olla kaapissa ympäri vuoden. Ensi talvena sitten pohditaan muun muassa sitä, mitä noille nirhaajakengille keksitään. 😀

 6. ihanan tyhjät ja avarat kaapit siulla. mieki haluan noista talvikamoista eroon jo..mutta koska lunta on viel niin paljon ni ei uskalla. kattellaan vappuna, joskos sillon saisi pois. en tänä keväänä tahtois itteäni tietentahtoen sairastuttaa. tää kevät kun on flunssan kannalta melko petollista aikaa 🙂

  1. Mehtäemäntä: Täällä etelässä on odotettavissa hieman keväisempiä kelejä ensi viikon puolessa välissä. Sitä ennen tulee (inhottavat) vesisateet, jotka onneksi sulattavat suurimman osan lumesta pois. 🙂

  2. heinie: Mä en halua nähdä vilaustakaan talvivaatteista kesällä. 😀 Siksi pakkaan ne laatikoihin tai vien varastoon. Mä en ole yleensä järjestänyt vaatteita värien mukaan, mutta nyt hieman hifistelin. 😉

 7. Voi että kuinka ihanan siistit kaapit ja vaatteet kauniisti pinoissa 🙂 Sait mut tekemään kevätsiivouksen ja vetelen huomenna kaappini ympäri ämpäri ja UFF:lle kaikki mitä en käytä, tein sen jo viikko sitten kodarissa ja heti helpotti 😉 Voin sitten hyvällä omalla tunnolla ostaa uusia tilalle 🙂

  1. Kiva, että mun postaus sai sut inspiroitumaan Minna! 😀 Ja mun paidat ei ole niin kauhean sileissä pinoissa, mutta vähän sinne suuntaan kuitenkin. 😉

 8. Voi olispa mulla noin paljon vaatesäilytys tilaa.<br />
  7 hengen perheessä kaapit pursuaa, kun esim lustimia meiltä löytyy 10 paria (muutamat ylimääräiset jotka odottavat pienempiä isompien jäljiltä).<br />
  <br />
  Meillä on vielä täys talvi, joten talvivaatteilla mennään varmasti vielä jonkin aikaa.<br />
  Silloin kun oli itse pieni, sain laittaa vappuna keväisemmät vaatteet. Niillä säännöillä ollaan meidänkin perheessä menty. Saas nähdä miten tänä keväänä 🙁

  1. Mia: Meillä kun oli pieni oli myös tuo vappu sellainen ajallinen raja, mä muistan aina saaneeni vappuna polkupyörän käyttöön, edellyttäen ettei takatalvi ollut päällä. 😀

 9. No kyllä nyt kelpaa!! Todella siististi olet saanut kaapit laitettua ja kun on noin järjestyksessä niin helposti löytää tavaratkin!<br />
  <br />
  Mulla on tää edessä, kun tullaan takaisin matkalta :):)

  1. Love: Mulla on aika hyvin pysynyt kaapit siistinä tässä kodissa muutoinkin, mitä nyt välillä sukka- ja alusvaatelaatikot on rönsyillyt. Samoin tuo avonaulakko on pitänyt sisällään välillä vaikka mitä kaikkea sekalaista seurakuntaa. 😀

 10. Hieman kateellinen siitä, että sulla on noin vähän vaatteita! :D<br />
  <br />
  Itselläni rönsyilee ihanasta. Laskeskelin joskus ettei tarttisi varmaan kuukauteen pestä vaatteita, ja silti voisi joka päivä laittaa uudet vaatteet päälle. Enkä edes shoppaile mitenkään paljoa mielestäni… Minimalistisuus kunniaan.<br />
  <br />
  | mustikkasmoothie.blogspot.com |

  1. Rouva G: Mäkin olen tyytyväinen vähäisestä vaatekokoelmastani, mutta en ole ihan täysin tyytyväinen sen sisältöön. Tosin ennen kuin oma kroppa ja pää on prosessin &quot;päättyessä&quot; kunnossa on turha hirveästi alkaa tekemään valikoimaan täysremppaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *