Aurinkoenergiaa!

WAU!
2013-01-17_1358421145.jpg
Aivan ihana auringonpaiste ollut tänään ja se saikin minut jo herättyäni päättämään, että tänään on lenkkeilypäivä. 🙂
2013-01-17_1358422298.jpg
Varusteet kasaan, päälle ja menoksi!
IMAG2520.jpg

IMAG2517.jpg

IMAG2522.jpg
Pakkanen oli tuulen kera hieman pureva, mutta kun vetäsi pipon lisäksi vielä hupun päähän, niin kävely oli ihanaa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin piti, ylläri. 😉
Ehdin kävellä ja nauttia ulkoilmasta noin vartin yhteen suuntaan, kunnes akillesjänteen kohdalta ihanat Sorelini alkoivat hiertää niin pahasti, että kävelystä ei olisi tullut enää mitään. Niinpä sitten linkutin lähimmälle bussipysäkille ja palasin kotiin.
IMAG2524.jpg
Ei ihme, että hieman koski. :/ No, tulipahan kuitenkin oltua hetki ulkona ja hieman sai käveltyäkin. Parempi vähän kuin ei mitään!
Onko kellään muulla Sorelit omistavalla ollut samaa hiertämisongelmaa? Muutoinhan noi kengät ovat aivan unelmat, sillä ovat lämpimät ja keveät. Ensi kerralla – jos muu ei auta – täytyy vaan laittaa hiertymäkohtaan laastaria pari kerrosta, niin ei pääse iho rikkoutumaan. Voihan se olla, että käytössä kenkä muovautuisi niin ettei hierrä? Vähän niin kuin ballerinoissa? 😉
Irina / White & Fresh - -

18 kommenttia “Aurinkoenergiaa!

 1. Kokeileppa rakkolaastaria. Se on musta oikeasti tosi hyvä; pysyy kuin toinen iho, ei rullaa sukissa kuten tavallinen laastari, lievittää kipua ja estää uusien hiertymien syntymistä. Mulla ei ole noista kengistä kokemusta, mutta melkein kaikki kengät hiertävät mulla uusina. Tavallaiset laastarit on hiertymien hoidossa ihan onnettomia rakkolaastariin verrattuna.&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;<a rel="external nofollow" href="http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/TE2058501<br&quot; target="_blank">http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/TE2058501<br</a&gt; /&gt;&lt;br /&gt;

 2. Rakkolaastarit olisivatkin hyviä, mutta aika kalliiksi muodostuu niiden käyttö pidemmällä tähtäimellä. 🙂

 3. Ulkoilma on parasta 🙂 mutta oijoi rakkulat 🙁 Jos budjetti sallii, niin uudet hyvät hiertymättömät kengät kehiin ja nuo jonnekin…öö -kiertoon. Itselläni on vanhat hyvät Sievit, rohjot mutta toimivat :DD Mulla oli yhdet luistimet, joihin piti &amp;quot;olevinaan tottua&amp;quot;, ja varmaan ois vieläkin joka luistelukerta just nuo karmeen kipeät rakkulat. Kahden luistelukerran jälkeen laitoin ne luistimet (liian kalliit vieläpä) pois kokonaan ja ostin jaloille sopivammat, jopa halvemmat, eikä oo ollu mitään ongelmia niitten kanssa. Silittele jalkoja ja laita punaraitaista Bepanthenia niille &amp;lt;3. &lt;br /&gt;Torkkupeitot on liian ihanat… ostan-en-ostan-en-ostan-en.. &lt;br /&gt;Parantumista sinnekin ;)&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Soili DM Koti

 4. Kalliitahan nuo on kyllä, mä tosin olen selvinnyt aina yhdellä pakkauksella kunnes kengät on sen verran sisäänajettu, etteivät enää rakoille hierrä. Kestävät mulla kantapäässä parit suihkutkin… 😉 Ja itse en laita rakkolaastaria kuin oikeasti rakon päälle, eli jos hiertymiä ei ole molemmissa jaloissa, saa se terveempi koipi vaan jotain Pirkan laastaria suojakseen uusissa kengissä… Schollin rakkolaastarit muuten ovat vähän edullisempia kuin nuo Compeedit, maksavat esim. Sokoksen verkkokaupassa 6,90€/5kpl. &lt;br /&gt;Toivottavasti saat koipesi pikaisesti kuntoon. Mua sattuu pelkästään kun katson tota sun kuvaa :)&lt;br /&gt;

 5. Täällä toinen, jolle tulee usein rakko kantapäähän. Nyt jopa vagabondin talvisaappaat on alkanu hiertää :/. samati kaikki ballerinat,jotka eivät ole aitoa nahkaa. Inhottavaa. Olen ostanut pirkan rakkolaastareita ja aina joskus laittanut sellaisen valmiiksi/ottanut mukaan jos alkaa hiertää pahasti.

 6. Urheilusukkia ehkä kannattaa kokeilla. Varsinkin muotoillut, oikealle ja vasemmalle jalalle erikseen, ovat ainakin minulla toimineet hyvin rakkojen ehkäisijöinä 🙂

 7. auts. en muuten itse sitten ottanut niitä kenkiä vaan annoin omani siskolle ja sain häneltä vähän samantapaiset, mutta omaan jalkaani paremmat tilalle 🙂 hän ei ainakaan ole valittanut, että hiertymiä olisi tullut..

 8. OUCH OUCH OUCH!!! Muistakko ku mä ostin Sorellit? Tiex, mä en ole vielä kertaakaan ees KÄYTTÄNYT niitä!! eeeeh…ois voinu jättää ostamatta tänä talvena. Mut onneksi on aika ajattomat niin menee tulevina talvina myös!!!&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Hyvää yötä! 🙂

 9. Kieltämättä teki hieman kipeää. 😉 Nyt on helpompi, kun on laastari päällä eikä satu vaikka ottaisi jonnekin pienä osumaa. Kiitos kuitenkin ihanainen vinkeistä. &amp;lt;3

 10. Kiitos ihana Soili &amp;lt;3 Mä aion antaa mun Soreleille vielä mahdollisuuden, ehkä niiden on vaan hieman pehmennyttävä. Sen verta tyyriit kengät, että en aio ihan heti luovuttaa. 😀 Mut toi Bepanthen on hyvä idis, kaivanpa sen tuolta varastoistani!

 11. Hei onko mulla mennyt sun Sorel-ostos ihan ohi?! No mut hei otapa käyttöön ku käyttö tytön kanssa ulkoilemassa, ne on tooooosi hyvät! Elleivät sitten ala hiertämään 😀 Hyviä öitä myös sulle pirtsakkainen &amp;lt;3

 12. Voi olla ja toivottavasti onkin niin, että ajan kanssa hiertäminen loppuu. Muutoin niin kivat kengät!

 13. Ehkä sul meni 🙂 mulla siis samaiset :)) noh, just kun eilen sanoin etten oi käyttänyt niin tänään kun oli se -20 mittarissa –&amp;gt; EIKU JALKAAN! On kyl lämpimät! Ei o varpaat kylmät ;)))&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Halihali

 14. Hyvä hyvä, täytyyhän jalkojen pysyä lämpiminä ja Sorelit on laadukkaat kengät. 🙂

 15. Mulla on ne caribout, niissä on ehkä paksumpi pohja ja villa, koska eivät ole kevyet. Ne ei ole hiertänyt, ehkä siitä villakerroksen paksuudesta johtuen. Monet ovat sanoneet, että ne pehmenee parin käytön jälkeen, kuten monet muutkin tuollaiset muotoillut kengät. Kaksi sukkaa päällekkäin ja ne turvalaastarit ja menoksi vain… kaksi sukkaa päällekkäin estää hiertymiä – näin vaelluksilla yleensä tehdään!

 16. Kiitos vinkistä, kokeilen kahta sukkaa seuraavalla kerralla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *