Ostoslistaa Iittalalle

Pari päivää sitten Lahjakortti Ostohyvitykseltä -postauksessani pohdiskelin voittamani lahjakortin käyttömahdollisuuksia ja yksi suurimmista himotuksistani olisi käydä ostoksilla Iittalan myymälässä ja hankkia sieltä jo pidempään himoitsemiani ja tarvitsemiani juttuja. Kartoitin hieman valikoimaa, tarpeitani ja halujani ja seuraavia juttuja haluaisin.
Desktop5.jpg
Kastehelmi-kynttilälyhtyjä kirkkaana, mattakirkkaana sekä harmaana ja tietenkin sitruunankeltaisena. 🙂

Desktop6.jpg

Nykyään minulla on juomalaseina Ikeasta ostetut lasit. Täysin toimivat ja ulkonäöltään simppelit, joten kyllästymistäkään ei ole juurikaan. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa miettinyt lasien uusimista ja jotenkin Iittalan Lempi-sarja kiehtoo. Sopisi niin arkeen kuin juhlaankin. Stockmannilla piipahtaessani jäin miettimään myös Iittalan Essence-sarjan vesilaseja, eivät pöllömmät nekään.

Desktop7.jpg

Kivi-kynttilälyhdyt lähtisivät kotiin samoissa väreissä kuin Kastehelmet eli kirkkaana, mattakirkkaana, harmaana ja sitruunankeltaisena. Tuota sitruunankeltaista tarvitsee kuitenkin käydä livenä vielä katsomassa, että minkälainen keltainen se loppujen lopuksi onkaan.

Desktop9.jpg

Haluaisin kirkkaana Iittalan Aalto-maljakon joko 16 tai 20 senttisenä. Livenä tarvitsee vielä hieman tutkailla kokoeroja. Olisikohan esimerkiksi tulppaaneille ja ruusuille 16 senttinen tarpeeksi korkea, vai pitäisikö olla 20cm? Jotenkin en kamalasti innostu niistä korkeista maljakoista vaan ennemmin tästä hieman laakeammasta. Lisäksi Aalto-malja kirkkaana olisi kiva. Minulla onkin jo se kaikista pienin eli 30 x 98 mm.

Hiljattain+pa%CC%88ivitetty9.jpg

Olen aloittanut keräämään astiasarjana valkoista Teemaa. Mulla on jo ruoka- ja leipälautaset, mutta vielä puuttuu kulhot ja kahvikupit. Olen hyvin pärjännyt niin, että kulhoina ja kahvikuppeina on valkoiset House-sarjan (S-ryhmän merkki) Kombit. Ovat muotokieleltään aika samanlaiset kuin Teema. Nyt pitäisi sitten miettiä, että kerätäkö astiat nyt kasaan vaiko sitten joskus.
Iittala+Kastehelmi+kulho+1,9l.jpg
Kastehelmi-tarjoilukulho olisi kiva. Kulhon tilavuus on 1,9 litraa ja siihen saisi kauniisti esille hedelmät ym.

Iittala+Vitriini+kirkas+108x108mm.jpg

Minulla on myös kaksi Vitriiniä, isompi ja pienempi. Joskus haluaisin vielä ainakin yhden isomman. Tämä tosin ei ole kovin korkealla ostoslistallani, sillä jo olemassaolevilla pärjään ihan kivasti. 

Desktop8.jpg

Iittala Collective Tools-sarjan juustohöylää voisi miettiä ja harkita. Oma juustohöyläni alkaa olla jo aikansa elänyt eikä sillä kovin sharppeja viipaleita enää saa, joten uuden hankkiminen alkaa olla pian ajankohtaista. Samoin ihastuin näihin Origo-astioihin mustana eli ylläolevan kuvan mukaisina. Ihanan raikas, voisi ostaa pari mukia ja pitää vaikka esilläkin kun on väriltään noin raikas. Tämä ihastus menee tosin ennemminkin sinne himoituslistalle, tarvetta näille ei ole. 🙂
Nyt pitäisi sitten vaan käydä myymälässä hieman hipelöimässä näitä, tehdä oikea ostoslista hintoineen päivineen ja sitten tilata Superlahjakortilla sopivan summainen lahjakortti Iittalaan. Turhat ilmat pois siis lahjakortista. Toisaalta ostoslistalle voisi lisätä pari Muumimukiakin, sillä pari niistä on taas poistumassa tuotannosta. Tosin
onneksi vasta kesällä 2013. Toinen poistuvista oli muistaakseni Vilijonkka. Tähän Muumiaiheeseen palaan kyllä taatusti vielä jossain kohtaa. 🙂
Mutta että sellaisia aatoksia tällen lauantain ratoksi. Mitäs mieltä te olette tästä ajatuksesta, että hankkisin kauan kaipaamiani Iittalan tuotteita tuolla lahjakortilla? Olisiko fiksu veto? 🙂
Kuvat: Iittala

13 kommenttia “Ostoslistaa Iittalalle

 1. Meillä on tuo juustohöylä enkä tykkää ollenkaan siitä kun se leikkaa niin paksuja viipaleita 🙁

 2. Iiiiso kiitos kokemuksesta, en meinaan tahdo paksuja viipaleita. 🙂

 3. Tuo keltainen kastehelmi on kyllä ihana! nyt sellainen itselläkin haaveena.

 4. Meillä on 16 mm kirkas aaltomaljakko ja se on ihan huippukokoinen ja värinen tulppaaneille, risuille ja ruusuille ym ihanille <3. Kirkas käy minusta kaikkien kanssa ja on aika fengshuikin 😉 Muita maljakoita en periaatteessa enää tarvitsisi, on sen verran hyvä tuo ja käytössä melkeinpä aina vain se, kun laitan kukkia esille. Harkitse tarkkaan, mitä tarviit…eiks jeh… helpottaa sit myöhemmässä vaiheessa (kun iskee raivausvimma keittiökomeroihin) hihii 😀 <br /><3 Soili DM Koti & astiat

 5. Tyrskähdin nauramaan sun kommentista tuossa raivausvimma-kohdassa 😀 Ihana Soili sä olet <3

 6. Ihania kaikki:) Iittala-fanina kannatan ajatusta. Tästä inspiroituneena asettelin heti olohuoneen pöydälle kirkkaiden kiwi- ja kastehelmituikkujen sekaan vanhat keltaiset tuikkuni…keväällä se aina iskee – keltaisen kaipuu.

 7. Inspiroituminen on ihanaa! Mikähän siinä keltaisessa onkin, kun se niin miellyttää. <3

 8. hei, oletko käynyt katsomassa luonnossa tuon Kivi-kynttilälyhdyn sitruunankeltaisen? Oliko hyvä väri? Mullakin on keväällä aina keltaisen kaipuu. Keltaiset tulppaanit ja koristeet tuovat näin tammikuussa kevättä rintaan 🙂

 9. Heippahei tuisku! Vielä en ole käynyt värejä katsomassa, mutta tulevalla viikolla olisi tarkoitus. 🙂

 10. Moi! Jäin miettimään, onko tuota mustaa Origo-mukia jossain myynnissä? Haluaisin ostaa, mutta en ole löytänyt. Itselläni on neljä eikä tahdo oikein riittää. Kivoja valintoja olet tehnyt. Keltainen miellyttää myös täällä aina keväisin. Kiva blogi sinulla.<br />T. elina

 11. En tullut tutkineeksi tänään myymälässä, mutta verkkokaupassa noita ainakin tai sieltä mä sen bongasin. 🙂 Ja ihanaa, kiitos että tykkäät blogistani. <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *