Hyasintti

Nyt on tiedossa jouluista tuoksua kotiin, sillä sain äidiltäni hyasintin. Tai sain kaksi, mutta toisen lahjoitan tuomaan jouluntuoksua toiseen kotiin. Hyasintti on vielä ihan nupuillaan, mutta tässä on mukavasti aikaa ennen joulua.
IMG_2751.JPG

IMG_2753.JPG

IMG_2755.JPG

IMG_2763.JPG

IMG_2767.JPG

IMG_2770.JPG

IMG_2772.JPG
Hyasintti kuuluu (kotiin tuotaessa) kastella kerran maltillisesti ja sitten antaa olla vain. Tämän ainoan kastelun jälkeen hyasintti saa kaiken tarvitsemansa sipulistaan.
Tuossa se nyt nököttää ja pääsee pian paraatipaikalle olohuoneen pöydälle. Pienissä kodeissa hyasintti voi olla aika haastava, sillä se on hyvin voimakkaasti tuoksuva. Jos tilanne on esimerkiksi se, että joutuu elämään ja nukkumaan jatkuvasti samassa huoneessa, voi yöunet turvatakseen kääriä hyasintin huolellisesti sanomalehteen ja sijoittaa sen yöksi vaikkapa parvekkeelle. Pakattuna se sen kyllä kestää ja päiväksi voi taas tuoda kukan sisätiloihin. Nämä siis ihan kukka-asiantuntijan vinkkejä. 🙂
Täällä on meneillään tavaroiden sijoittelu kaappeihin. Nyt on saatava koti pelkistetyksi mahdollisuuksien mukaan, jotta voi miettiä tarkemmin joulun lisäämistä sisustukseen. Päätin, että kamat kaappiin ja sitten jossain kohtaa raivausta kaappi kerrallaan. Myöskin Luopumislaatikko, josta kerroin syyskuussa saa sisäänsä nyt aika herkästi kaikenlaista.

11 kommenttia “Hyasintti

  1. Hyvä että muistutit, pitääkin käydä pikapikaa huomenna hakemassa, kun ne saa heittää sitten joulun alla menemään kun astmaatikko saapuu takaisin kotiin. 😀 On ollut edelliset joulut vähän vaikeita ilman hyasintteja…

  2. Olisi ihanaa hankkia hyasintti, mutta en uskalla sen myrkyllisyyden takia. Meidän ADHD kun syö viherkasveja muutenkin, niin en tosiaan yhtään halua herätä joku aamu vain huomatakseni puoliksi syödyn hyasintin ja kissan henkitoreissaan vieressä… Tästä syystähän meillä ei oikeita kasveja harrasteta, ei edes niitä myrkyttömiä. Niistäkään kun ei kauhean pitkäksi aikaa silmän iloa ole, kun tän karvaisen täystuhon käsitys niiden käyttötarkoituksesta on vain niin erilainen kuin minulla. <br /><br />Varmaan ihan hyvä juttu kokeilla tuota, että sullot kamat kaappin vaan ja siivoat sitten myöhemmin kaappi kerrallaan. Siten saa ainakin siistimmän yleisilmeen kotiin ja sitä myötä paremman yleisfiiliksenkin. Mun tapani on juuri tuo, että tungen sellaiset ajelehtivat, sortteeraamista vailla olevat rojut vaan jonnekin odottamaan parempia siivousinspiksiä. <br /><br />Ainoa huono puoli siinä on se, että "poissa silmistä, poissa mielestä", ja siivousinspiskin sattuu kohdalle tämän tästä joka viides vuosi… Sitten kun sieltä tavaroiden joukosta oikeasti jotain yksittäistä juttua tarttisi, on suunnilleen helvetti irrallaan ja sen asian etsiminen kamalan itkupotkuraivarin kera edessä ;D Sellaisina hetkinä sitä sitten itseään ja omaa laiskuuttaan inhoaa sydämensä pohjasta.<br /><br />Mä hain tänään mun ihanan Yvesin paketin paikallispostista! Vähäks on taas iloinen mieli 🙂

  3. Ihana ihana hyasintti <3 <br />Minua harmittaa, kun meidän pojat ovat niin allergisia, että hyasintteja ei voi olla kuin ulkotiloissa :-(. Nenät niiskuu melkein jo tekokukista 😀 … Sykähdyttävän kaunis kuva tuo kuudes, jään varmaan tähän tuijottelemaan sitä tunnneiksi <3 <3 Kukissa on muuten jotain käsittämättömän hoitavaa ja eheyttävää energiaa :)<br /><3 Soili DM Koti

  4. Hyasintti on kieltämättä hieman hankala kukka, mutta kyllä vaan niin ihana. 🙂

  5. Olikin niin ihana, kun isä käydessään kylässä onnitteli siististä kodista. 😉 Paljon on vielä tehtävää, mutta pikkuhiljaa. Nyt on kiva, kun yleisilme on siistimpi niin voi sitten järjestellä sopivan hetken tullen kaappien sisältöä.<br /><br />Oliko YR:n paketin sisältö mieleen? 🙂

  6. Se kuva onnistuikin aika kivasti 🙂 Ja kyllä maar on kiva fiilis, kun kotona on kukkia tai kasveja.

  7. Kiitos neuvoista, itse olen huomannut että jos hyasinttia kastelee, niin se kasvattaa tosi pitkän varren, huasintti on ihana joulun tuoksuinen kukka <3

  8. Juuri siksi sitä ei pidäkään kastella kuin sen kerran. 🙂 Sipuli on varastoinut kaiken tarvitsemansa loppuikänsä ajaksi.

  9. Paketin sisältö oli kovasti mieleen 🙂 Tilasin lähinnä vain suihkugeelejä (ihan niinku niitä ei ennästään olisikaan ollut). Kaupan päälle sain meikkipuuterin ja suihkupallon. Ja vielä ilman toimituskulujakin, vaikka tilauksen kokonaissumma tarjoukset hyödynnettynä oli vain runsaat 15€. Oon kyllä tosi tyytyväinen 🙂

  10. Ihana kuulla, että eka tilaus osui nappiin. YR:lta saa monesti tosi kivoja juttuja eikä hinta kauhistuta kovin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *