Kettlebell aka kahvakuula

Jonkunlaista kehonhuoltoa tarttis kyllä tehdä. Lihakseni ovat kestävyydeltään olemattomat useammastakin syystä, yksi syistä on valehtelematta puhdas laiskuus. Selkäni on aamuisin jumissa niin, että ei ihan heti uskoisi ikää olevan vasta ripauksen yli 30.
Niinpä pitkään mietittyäni kävin ostoksilla.
IMAG1063.jpg

IMAG1065.jpg
Kahvakuula 6 kg. Olen kuullut, että aloittelevalle naiselle suositellaan alkuun 8 kg:n kuulaa, mutta kaupassa kokeillessa totesin, että ehkä se kuitenkin on mulle liian painava. Olen aika heikko. Nyt sitten vain opettelemaan kahvakuulaliikkeitä. En ole vielä ehtinyt tutkailla netin ohjevalikoimaa, mutta alkuun löysin aloittelijoille tietoa Suomen kahvakuula ry:n sivuilta, joten sieltä ajattelin aloittaa.
Myös teidän lukijoiden vinkkejä otan vastaan, jos sellaisia on. Haluaisin nyt alkuun saada kropan liikkeelle tämän kuulan avulla ja siitä sitten jatkaa yksityiskohtaisemmin. Tällä hetkellä tuntuu kuin kroppani olisi rautakanki.

12 kommenttia “Kettlebell aka kahvakuula

 1. Hyvä ostos! 🙂 Liikevinkkejä saa varmaan kätevimmin ryhmäliikuntatunneilta, esim. kertamaksulla jos joskus käyt, niin voit samoja juttuja tehdä kotonakin? Kuuden kilon kuula on kyllä hyvä, itsekin olen tehnyt sillä kun en ole mikään aktiivinen kahvakuulailija. Parempi pienemmällä painolla & hyvällä tekniikalla.

 2. Kiitos vinkistä! Luulen kuitenkin, että skippaan ryhmäliikuntatunnit, en oikein ole semmoinen ihminen. 🙂

 3. Aloita tosi varovaisesti ja muista, että kaikki liikkeet perustuvat tiukkaan keskivartalonhallintaan 🙂 Tuloksia tulee varmaan nopeasti (ja voisin ehkä itsekin käydä liikuttelemassa takkahuoneen nurkassa pölyyntyvää kuulaa)!

 4. Mullapas on loistovinkki, mihin itsekin tartuin! Alman blogissa oli helppo kahvakuulatreeni, jonka yritän itsekin ottaa omaan ohjelmaani muutaman kerran viikossa. Eka kokeilulla tuntui tuossa alkulämmittelyssäkin olevan mulle jo tarpeeks hien valumiseen 🙂 Tehokas laji!&lt;br /&gt;Ja tässäpä siis:&lt;br /&gt;<a rel="external nofollow" href="http://alma-alma-alma.blogspot.fi/2012/11/kahvakuulatreeni-almalle.html&quot; target="_blank">http://alma-alma-alma.blogspot.fi/2012/11/kahvakuulatreeni-almalle.html</a&gt;

 5. Täytyy aloittaa varovasti juu! Varsinkin, kun takana on noi pari pullistumaa ja niiden puukotukset, niin ei kantsi kauheasti revitellä. 🙂

 6. Voi, munkin on pitäny jo kauan sitten ostaa kyseinen juttu! Mutta mä oon niin heikko, etten varmaan jaksais kantaa sitä ulos kaupasta.. tuolla painolla tein salilla ja sain sen nostettua peräti olkapäälle, siitä ylöspäin ei noussu ei, vaikka kuinka yritin 🙂

 7. Hih, mustakin tuntu etten olisi jaksanut suositeltua kahdeksan kilon kuulaa kaupasta kotiin saati sitten treenata sen kanssa. 😀

 8. 6kg on oikein hyvä aloituspaino! 🙂 Suositukset on 4-8kg naiselle aloituspainoksi ja se 8kg on tarkoitettu aloituspainoksi enemmänkin jo ennestään urheilevalle (ja mielellään jotain lihaskuntoa nimenomaan harrastavalle) naiselle. terkuin fysioterapeutin vaimo 😉 Ei muuta ku kuula heilumaan, siinä se hiki kyllä virtaa! Ja muista pitää korsetti (selkä ja vatsa) tiukkana, ettei selkäkipu pahene entisestään.

 9. &quot;Parempi pienemmällä painolla ; hyvällä tekniikalla.&quot;<br />
  <br />
  Ei se nyt ihan näinkään ole. &quot;Liian&quot; kevyellä kuulalla ja jos se on vielä muotoilultaan tuollainen &quot;prismakuula&quot; oppii helposti vääränlaisen tekniikan. JOS ja KUN kuitenkin innostuu tuota kuulaa jatkossakin heiluttelemaan (voimahan otetaan hommassa keskivartalosta, jaloista ja koko kehosta eikä vain käsistä) on järkevintä hommata ns. virallinen kisakuula, koska ne ovat painosta riippumatta aina samankokoisia 🙂

  1. Jukka Harinko: Kiitos kommentistasi ja vinkistä. 🙂 Kuulailu on jäänyt tosi vähälle, mutta ne parit kerrat olen todellakin yrittänyt mennä oikealla tekniikalla eli nimenomaan saamaan voiman keskivartalosta. Pitäisi ehkä skarpata ja kaivaa kuula kaapista tuohon näkyville. Tuntuu, että kunto on niin olematon, että pieni harjoittelu tekisi terää. Ja jos joskus yhtään innostun enemmän kuulailusta niin varmasti kuulakin vaihtuu ammattimaisempaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *