Liedelle palanut vesi

Keraamiselle liedelleni läikkyi taannoin kiehuvaa vettä, kun keitin jotain ja se paloi siihen sitten tietenkin kiinni. Eikä lähde pois… ei Methodin ikkunanpesuaineella, jota usein käytän lieden lasisen pinnan puhdistukseen eikä myöskään yleispuhdistusaineella. Kokeilin myös kaikkeen toimivaa Universal Stonea, mutta tällä kertaa siitä ei ollut apua.
IMAG0190.jpg

IMAG0191.jpg
Kuvat juuri Universal Stonella pyyhkimisen jälkeen.
Nyt tarvitsen todellakin apua tähän, kertokaa ihmeessä jos teillä on hyviä vinkkejä! En ole uskaltanut alkaa rapsuttelemaan tuota millään, sillä en halua pilata lieden pintaa.
Kääk!

39 kommenttia “Liedelle palanut vesi

 1. Keraamiselle liedelle on olemassa sellainen raappa, jolla voi huoletta rapsutella palaneet ruuat yms. liedeltä pois. Olen jopa sellaisella poistanut ikkunastakin kalvopiirrustuksia. En tosin tiedä mistä sellaisia löytää… varmaan isoista marketeista.

 2. Meillä ainakin tuli keraamisen lieden mukana metallilasta jolla raaputetaan liedelle palaneet pois!

 3. Moi.<br />Näyttää ikävältä vaivalta:/. Entä jos liottaisi jollakin vesi-pesuaineseoksella ja sitten kokeilee varovasti sillä teräsraaputtimella, joka on tarkoitettu keraamisille liesille…

 4. Raaputa. Saattaa jäädä jälki enivei. <br />Keraamiselle liedelle tehdään semmossia raaputuslastoja, millä raaputetaan ikkunoitakin. 🙂 <br />Mulla toimii yhdistelmä: raaputin + Dr. Beckman keraamisten tasojen puhistusaine. <br /><br />/Elle

 5. Minä ehdottaisin kokeilemaan keraamisen lieden puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta. Saa ihan marketeista ja niitä on monilla valmistajilla, semmoinen pikkuinen pullo. Toinen vaihtoehto on sitten tuo Hannan ehdottama kaavin.

 6. Toimisikohan Fairy-pesuaine vesi/liuos ja hankaukseen sokeripala.(?) Niin puhdistan aina uunin sisälasin mutta EN OLE VARMA tuleeko naarmuja lieteen!!

 7. Otan osaa lietesi johdosta, tosin eiköhän homma hoidu noilla saamillasi vinkeillä 🙂 <br />Meikäläinen puolestaan sulatteli kappaleen muovista leikkuulautaa hellalevylle tuossa männäviikolla… Fiksua toimintaa kertakaikkiaan, vaikka itse sanonkin. Liesi on onneksi sellainen vanhanaikainen sähköhella, jota olen uskaltanut vähän raaputellakin. Vaan kyllä siinä meinasi itku päästä, kun tajusin tapahtuneen. Mieheni lohdutteli mua, että saahan noita uusia leikkuulautoja parilla eurolla… Justiinsa. Se leikkuulautahan mua tietenkin eniten harmittikin, mitäs nyt liedestä poraamaan… 😉

 8. Irina mulla on niin sama ongelma!!! Oon ihan paniikissa että miten saan ton putsattua ennen kun muutetaan täältä pois! Mä mietin myös tuota lastaa, mutta aiemmasta kokemuksesta sillä saa vaan siitä pinnasta pois sitä ruokaa, muttei varsinaista "harmautta". Onkohan toi sun universal stone saman tyyppinen kuin se ihmesieni? Mietin aiemmin josko sitä kannattais kokeilla…

 9. Meilläkin oli sellaisen hopean värisiä rantuja liedessä (alumiinen kattilan pohja oli vissiin aiheuttanut.) Googlettamisella löysin Electrolux (Toprens) puhdistusaineen keraamiselle liedelle ja sillä lähti. Sitä saa ainakin Gigantista, Kannattaa testata!

 10. Meillä tuo Dr.Beckman ei auttanut, mutta tuolla Electroluxin aineella lähti.

 11. Mister Muscle (en ole varma kirjoitetaanko noin) liedenpuhdistusaine. Sillä lähtee aivan kaikki liat pois keraamiselta liedeltä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

 12. Kumma juttu mutta äsken siivotessani löysin Ecoverin hankausnesteen, eli ns. "vimin" ja kokeilin sitä meidän lieteen ja noi tosiaan lähti!!

 13. Kokkeile taikasientä…mutta se pittää kastella kunnolla ja hinkata kunnolla, muuten ei toimi 🙂

 14. Naarmuttaakohan sokeripala? Ei nimittäin tulisi ainakaan kalliiksi kokeilla kostuttaa sokeripalaa ja varovasti hinkata "harmaaseen" kohtaan… Mulla kyllä ei ole laisinkaan kokemusta tuollaisista liesistä, omani kun ovat aina olleet sellaisia "vanhanaikaisia"…

 15. Mun täytyy myöntää, etten ole oikein sisäitänyt miksi tuollaisia liesiä on alettu valmistamaan? Tuntuu aivan liian työläälle. Kyseessä on kuitenkin päivittäinen käyttötuote. Itse olen ajatellut jatkossakin pysyä vanhassa perinteisessä, jos itse pitää ostaa. Kaasuhan se ihanin olisi. Oijoi niitä ihania Helsingin kaasuaikoja.

 16. Muistaakseni Sinol niminen keraamisen lieden pesuaine ja metalli "kaavin" poistaa kaiken lian keraamiselta liedeltä.

 17. Pitää kotoa katsoa, onko mulla tuommoista raappaa/kaavinta. Jos ei, niin sitten pohtimaan sellaisen hankintaa. 🙂

 18. Pitääkin kotiin päästyäni kurkistaa, olisiko mulla semmoista. En muista kyllä nähneeni. 🙂

 19. Mä en itse asiassa tiedä onko sellaista meille tullut lieden mukana ollenkaan, mutta täytyy tarkastaa tilanne kun pääsen kotiin. 🙂

 20. Itsessään varmaan vesi-pesuaineseos ei auta, kun tuo Universal Stonekaan ei tehonnut. Katson kuitenkin kotiin päästyäni, olisiko lieden mukana tullut semmoinen kaavin. En tosin muista sellaista nähneeni. 🙂

 21. Täytyy katsoa, josko lieden mukana olisi (huomaamattani ;)) tullut lasta. Sitten on kai harkittava noita keraamisen lieden puhdistusaineitakin. 🙂

 22. En usko, että Fairy-vesiliuos toimii, kun ei Universal Stonekaan toiminut. Sokeripalalla onnistuin vanhan kodin perinteiseen lieteen saamaan naarmuja, joten oikein uskalla sitä taktiikkaa käyttää keraamiseen lieteen. Olen kyllä kuullut, että sokeripalalla saisi likaa irti, en vain tiedä miten se onnistuu ilman naarmuja. :/

 23. Voi hitsi, hauska mies sulla 😀 No ei, ikävä tuollainen tilanne. Sulan muovin puhdistaminen ei varmaan ole ihan helpoimmasta päästä ja varsinkaan kun minäkin pohdiskelen täällä kiinni palanutta vettä. Hih! No, noita vinkkejä on tullut tosi kivasti, niistä voi lähteä sitten jotenkin järjestelmällisesti etsimään toimimaan ratkaisua. 🙂

 24. Tuo pinta on kyllä vähän rosoinen, että hyvällä tuurilla sen saisikin raaputettua. Mutta tosiaan US:lla pyyhkiminen (mikrokuituliinalla) ei ainakaan tehonnut, ei vaikka käytin voimaakin. Universal Stone on hyvä ja tehokas puhdistusaine, mutta en ehkä vertaisi ihmesieneen. Tai no en oikeastaan edes ihmesienistä tiedä mitään, joten olen kai huono sanomaan mitään. Pistän ihmesienen kuitenkin listoilleni!

 25. Listalle pääsee sitte myös tämä muskelimieskin, katsotaan mikä on lopulta se keino, jolla lika lähtee 🙂

 26. Listoille täytyy tämä taikasienikin nyt sitten pistää. Vielä kun keksisi mitä näistä vinkeistä kokeilisi ensimmäisenä 😉

 27. Mun mielestä tuo keraaminen liesi on sinänsä hyvä, kun koko pinta on lasia niin puhdistuskin on helpompaa kuin erikseen lieden pinta ja erikseen hellan levyt. Mutta hassua kyllä, jos vesikin palaa pohjaan niin sanotusti 😉

 28. Kiitti! Tämänkin neuvon pidän mielessäni sitten kun pääsen kotiin ja aloitan taiston lieden puhdistuksessa 🙂

 29. Kiitos vielä kaikille yhteisesti neuvoistanne, on ollut äärettömän ilahduttavaa nähdä miten runsain mitoin ootte käyneet minuu jelppimässä. Juuri tällaisesta tykkään. Ja teistä! <3

 30. Keraaminen liesihän on siivouksen puolesta siitä helppo, että lika ja ruoka ei tartu niihin valurautalieden reunoihin kiinni. Toki valurauta kestää paljon kovempaa kohtelua kuin keraaminen liesitaso, mutta jos liat pyyhkii pois tuoreeltaa pois, niin tuo keraaminen on osoittautunut moneen kertaan helpommaksi.

 31. Tuossa päivittäisessä puhdistuksessa olen huomannut myös keraamisen lieden olevan helpompi kuin perinteinen. Pinta kun on tasainen, niin pyyhkiminen on helpompaa.

 32. Viledalla on sellai sieni keraamisille liesille, ihan loisto vehje 🙂 Jos se ei auta, ni sitten keraamisen lieden srkapa käyttöön.

 33. Kiitos vinkistä! Mä en kyl tiedä tuliko lieden mukana skrapaa, mut jos ei niin ehkä semmoisen joutuu jossain kohtaa ostaa 🙂

 34. Olen tullut siihen tulokseen että puun tuhka märällä talouspaperilla hieroen on uskomaton puhdistaja. Lasipinnasta lähtee kaikki ylimääräinen paitsi olemassaolevat naarmut. EIKÄ MAKSA PALJON.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *