Lasipurkit

Viime viikolla kaivelin lapsuudenkotini kaappeja ja käsiini osui Riihimäen lasitehtaan valmistama Ilves-tölkki. Sehän sitten siltä seisomalta lähti mukaani. Näistä purkeista pyydetään aika paljon kirppareilla ja muualla. Lasin laatu on ollut aina hyvä ja sillä menekkikin on ollut runsasta. Ja onhan se näin, näillä Riihimäen Lasin lasipurkeilla onkin jo ikää ja silti ovat kestäviä.
Riihimäen lasitehtaan tunnusmerkiksi muodostui aikanaan juurikin tämä Ilves. Tehdas oli toiminnassa vuosina 1910-1990. Tehtaan suunnittelijoiden joukossa on ollut muun muassa myös Timo Sarpaneva, joka on kuulu esimerkiksi omasta nimikkopadastaan.
IMG_6989.JPG

IMG_6992.JPG

Tämä Ilves-tölkki sai sisuksiina tattaria. Juuri sopiva hiutaleille, jauhoille ja muille kuivatarvikkeille.

IMG_7002.JPG

IMG_7006.JPG

Ja uudella dymolla kirjuuttelin tarran tölkin kylkeen.
Clas Ohlsonilta muiden ostosten lisäksi mukaan tarttui iso kahden litran lasitölkki. Kannen silikonitiiviste ja klipsikiinnitys pitävät sisällön turvassa.

IMG_6990.JPG

IMG_6991.JPG

Tämä tölkki sai asukiksi muroja. Olen jo hetken etsinyt sopivaa säilytysastiaa muroille. On ollut hieman hankalaa, kun muroja on niin paljon, että ei herkästi mahdu koko paketin sisältö yhdellä kertaa purkkiin.

IMG_6997.JPG

IMG_6998.JPG

IMG_7007.JPG

IMG_7008.JPG

Siinä ne nyt nököttävät. Mielestäni niin söpöt purnukat ja vähän niinku olis itte tehnyt. 😉 Kelpaa olla tuossa tasolla näkyvillä. 🙂
Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *