Ensimmäiset neilikat

Ostin eilen kauppareissulta uuden kotini ja myös elämäni ensimmäiset neilikat. Nyt sohvapöydän myötä leikkokukille on paikka ja tykkään myös neilikoiden yksinkertaisesta, mutta kauniista ulkonäöstä. Plussaa siitä, että neilikat ovat Reilun kaupan tuote. 🙂
IMG_6946.JPG

IMG_6949.JPG

IMG_6950.JPG

IMG_6951.JPG

IMG_6947.JPG

IMG_6948.JPG

IMG_6958.JPG

IMG_6959.JPG

IMG_6957.JPG

IMG_6954.JPG

IMG_6955.JPG

IMG_6961.JPG

IMG_6952.JPG
Kaunista kertakaikkiaan!
Ja ai miten rakastankaan kuvata järkkärillä! <3 Saisinpa aina ottaa kuvia järjestelmäkameralla… kyllä se vaan antaa paljon anteeksi kokemattomallakin kuvaajalla. Taloustilanteen parantumista odotellessa siis! 

Vielä kerran kiitos Canonille!

14 kommenttia “Ensimmäiset neilikat

 1. Neilikka&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Neilikkaan leikataan imupinta vinottain varren nivelten välistä. Auenneet kukat pitävät viileästä vedestä, mutta nupullaan oleville neilikoille on kädenlämpöinen vesi parasta. Neilikka voi kestää maljakossa hyvänä parikin viikkoa.&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Ida

 2. Kiitos Ida! Imupinnat jo maljakkoon laittaessa leikkasinkin. Toivottavasti neilikkani kestää mahdollisimman kauan! Pitääkö vesi vaihtaa päivittäin vai esim. joka toinen päivä?

 3. Itse vaihdan veden miten satun muistamaan, mutta laitan veteen sokeripalan, se estää bakteerien kasvun ja kun vaihdan veden pesen myös maljakon ja huolehdin siitä ettei yhtään lehtiä pääse veden alle, ne kun lisää bakteeriston kasvua ja siten kukat ei kestä niin kauan. Mummoni kertoo että ennenvanhaan neilikat laitettiin sitruunasoodaan ja ne kestivät ja kestivät. Tuota limua ei taida enää saada,&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Ida

 4. Ihania neilikoita ja kyllä järkkärillä kuvaaminen on parasta, kuviin saa niin kolmiulotteisuutta ja terävyyttä 🙂

 5. Ja kun vielä taannoisella Porvoon reissulla opin tarkennuksen lukitsemisen, niin kivoja kuvia yksityiskohdista. 🙂 Se on oikeastaan toistaiseksi ollut itselleni hyödyllisin oppi. Ja sekin tietty, että löysin sopivan kuvausmoodin enkä käytä sitä automaattista kuva-asetusta. Vielä kun oppisi kuva kuvalta säätämään asetukset manuaalisesti. Sen oppiminen todennäköisesti on edessä vasta kun on ihan oma kamera käsissä. 🙂

 6. Neilikat on mun ihan ykköslemppareita. Ja Hakaniemen torin kukkamyyjä antoi joskus vinkin, kun juottaa neilikoille sokerillista spritea (tai vastaavaa), kukat pysyy kauniina pitkään. Ja olihan sitä pakko kokeilla, lopputulos oli että 3 viikkoa melkein pysyi neilikkakimppu kauniina.&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;-Mari

 7. Aika hieno homma, jos nuo on tyyliltään pitkäkestoisempia verrattuna esimerkiksi markettitulppaaneihin tai -ruusuihin. 🙂

 8. Kauniita kukkasia! Itse olen myös ihan koukussa järkkärillä kuvaamiseen, hienoa hommaa! 🙂

 9. Kiitos, munkin mielestä noi neilikat on tosi kauniit. Hyvä, että tuli hankittua vaikka aluksi epäröinkin. 🙂

 10. Neilikat on kyllä ihania ja kestää tosi pitkään.. viimeks kun oli niin varmaan pari viikkoa olivat hengissä! 🙂

 11. Muistaakseni nuokin kestivät lähes sen pari viikkoa. 🙂 Olivat kauniita ja ostan taatusti jatkossakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *