Millaiset valaisimet olohuoneeseen?

Syksy lähenee uhkaavaa vauhtia ja on aika pohtia valaisimia olohuoneen kattoon. Kesän on pärjännyt mainiosti lattiavalaisimella ja keittiön loisteputkivalaisimilla. Pidän kotona ollessa aika vähän valoja päällä, usein vain lattiavalaisinta ja esimerkiksi liesituulettimen valoa. Mutta koska joskus valoa tarvitsee enemmän ja nuo valaisinpaikat näyttävät pöljiltä ilman valaisimia, niin jotain on hankittava.
Picture+065.jpg
Kuva parvekkeelta päin

Picture+066.jpg
Kuva eteisestä päin

Näin pienessä huoneessa ei voi harkita mitään varsinaisia kohdevalaisimia. Ei erillistä keittiön valaisinta, ei olohuoneen valaisinta eikä varsinkaan ”makuuhuoneen” valaisinta. Valaisimien paikat on sijoitettu niin, ettei ne ole järkevästi ajatellen jotain tiettyä valaisinta. Niinpä hakusessa on ihan vain yleisvalaisin tai oikeastaan kaksi, koska muutoin näyttää pöljältä jos on vain yksi, kun nuo valaisinpaikat ovat selkeästi vähän niin kuin sisarukset. 😉 Ja koska huone on pieni, ei myöskään mikään roikkuva valaisin tule kysymykseen. Niinpä kävin hieman kurkistelemassa netissä plafondi-valikoimia ja seuraavanlaisia valaisimia löysin.
valaisinheatcameronplafondikodin1.jpg
Kodin Ykkönen

valaisininnoluxjasminaplafondi35cmnetant
NetAnttila

valaisinphilipsmylivingspottivalaisinlaa
Laatuvalaisin

valaisinroomlightplafondimerkur45cmnetan
NetAnttila

valaisinwanckauttawkattokauttasein%C3%A4
Room21

valaisintriokruunukattovalaisinlaatuvala
Laatuvalaisin

valaisinmassivetombaspottivalaisin300mml
Laatuvalaisin

valaisinbrilliantkattovalaisinchico3-osa
Kodin Ykkönen

valaisinmassivekattovalaisinaura2-osaine
Kodin Ykkönen
Pieni luksus ei olisi paha, varsinkaan jos se on katossa olevassa maltillisen kokoisessa kristallivalaisimessa. 🙂 Jotenkin luulen, ettei noi kohdespottivalaisimet sovi, mutta pistinpä silti korvan taakse. Laatuvalaisimella oli ihan suhteellisen edullisia valaisimia ja mitään törkeän hintaista ei viitsi hankkia, koska niitä pitää olla kaksi.
Mitäs olette mieltä löytämistäni valaisimista ja muutoinkin valaisintyypistä tällaiseen pieneen huoneeseen? Pientä luksusta saa siis olla, mutta hyvin maltillista ja modernismi on myös sallittua. 😉 Valaisimet siis tulevat yleisvalaistukseen pimeän ajaksi, siivoamiseen ja valokuvaamiseen pääasiassa.

2 kommenttia “Millaiset valaisimet olohuoneeseen?

  1. Aika veikee systeemi! Itse olen eniten lämmennyt noille Kodin Ykkösen ja Laatuvalaisimen kristalliplafondeille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *