Hämmentävä yrttiruukku

Mä en tiedä, en ihan oikeasti tiedä miten mun yrttiruukun kuuluisi toimia.
yrttiruukku.jpg
Kyseessähän on siis aikoinaan KN2 Collectionilta ostettu Sagaformin Duo yrittiruukku 

yrttiruukku1.jpg
Onko tarkoitus laittaa yrtit ostoruukkuineen päivineen noista rei’istä sisään vai täyttää tuo alempi matala astia mullalla ja upottaa yrtit siihen multaan? Tuntuu jotenkin kummalliselta jälkimmäinen vaihtoehto, sillä tuo astia on todellakin matala. Vai yltääkö yrttiruukut tuosta rei’ästä pohjaan ja sitten vaan lirutellaan vettä astian pohjalle tuosta aukosta?
En löytänyt informaatiota mistään, tietääkö kukaan miten tuo ”toimii”?
t. Yksinkertainen(ko?)
Irina / White & Fresh - -

16 kommenttia “Hämmentävä yrttiruukku

 1. Mä vaan laitan kaupan ruukussa yrtin/salaatin sinne ja kastelen kaatamalla vettä siitä sivussa olevasta aukosta. Tosin sitä en tiedä, olenko itsekään ymmärtänyt vempainta oikein. 😀

 2. Sullako on tuo sama? Ja että noi rei'ät on sopivan kokoiset niille yrttiruukuille? Mitenkä alas ne ruukkujen pohjat yltää, että kun sinne sitä vettä sitten laittaa niin saako ne yrtit sieltä ruukkujen pohjien kautta sen veden miten hyvin?

 3. Itseasiassa mulla on tuosta se yhden ruukun malli! Siinä ainakin aukkoon mahtuu isompikin yrttiruukku, ja yltää hyvin pohjaan asti. Imee näin kaiken veden mitä kaataakin. Aika pieniä ne kaupan yrttien ruukut on, onko tuossa tuplamallissa sitten pienemmät aukot? Luulisi tosiaan mahtuvan ihan heittämällä, niinkun yhden ruukun mallissakin. 🙂

 4. Kahdeksan senttiä on halkaisija. Ei ole vissiin hetkeen tullut tuoreita yrttejä ostettua, kun ei ole mielikuvaa yrttiruukkujen koosta. 😉

 5. Uskoisin, että mahtuvat oikein hyvin. Sinne vaan nakkaat ja vettä mukaan. 🙂

 6. Mullakin on yhden ruukun malli samaisesta hökötyksestä ja tosiaan, jos yrtti mahtuu ruukkuineen, laitan niin, mutta esim. kerran oli herneessä niin iso oma ruukku, ettei mahtunut. Silloin otin multineen yrtin ruukustaan ja laitoin tuohon yrttiruukkuun ja kastelin sen reiästä. Toimii!

 7. Joo,, ihan vettä vain ja siivoomisen kannalta helpointa että ruukun kanssa. Ideana että juuret voi ottaa vettä sen verran kuin haluaa ja kasvi pysyy freesinä kunnes on käytetty. Ideana ei mielestäni ole viljellä tuossa mitään. Näin olen päätellyt ja kastelun helppouden takia sellaisen hankkia aion. Sopii allergiakoteihin joissa mullan pienetkin homepitoisuudet aiheuttaa oireita. Kertookoot viisaammat jos olen väärässä. 🙂 mutta uskon olevani oikeassa. Ihanan naisellista hyödykkeiden ostoskelua sinulle <3 tuli jotenkin hyvä mieli tästä postauksesta vaikka. 😀

 8. Täytyykin alkaa miettiä, mitä yrttejä tuohon sitten ostaisi. 🙂 Syksyllä ja talvella mielellään sitruunamelissaa, sillä se on herkkua teen joukossa.

 9. teen joukkoonhan se sopii. Mulla kasvaa, mutten tiedä mihin käytän. 🙂 Teehenhän tietenkin.

 10. Moikka! ekaa kertaa tänne löysin tieni ja piti heti kommentoida tuosta ongelmastasi. Meillä on nimittäin samanlainen yhden ruukun juttu ja sinne vaan laitetaan se kaupasta ostettu yritti purkkeineen (joka mahtuu hyvin) ja kastellaan tosiaan siitä reiästä. Tosin mä olen saanut kyllä aina yrttini tuossa kuolemaan ja nyt meillä on käytössä sellainen indoor garden oman valon kanssa, jossa yrtit oikein rehottaa. Siitä tulossa postauskin lähiaikoina blogiini.

 11. Kiitos vinkistä Cride ja tervetuloa käymään, toivottavasti tulet jatkossakin! 🙂

 12. Otin taas toiveikkaasti kaapista kahden yrtin ruukkuni. Kun ei toimi niin ei toimi.<br />
  Olen kokeillut vähän kaikkea:juurelle, ala-astiaan ja vuoron perään näitä.<br />
  <br />
  Yrtit nuukahtavat päivässä parissa, onpa multa kuivaa tai kosteaa. Ajattelin vielä leikata viilipurkeista yrttiruukun alle vesiastian ja toiselle multa-astian. Sitten olen valmis luovuttamaan.

  1. Soili: Mä luovutin jo aikaa sitten ja myin oman yrttiruukkuni. Olen kuullut Eva Solon yrttiruukuista paljon hyvää, ehkä seuraavaksi kokeilen sellaista.

 13. Hei! Ruukun käyttöohjeissa (myynti-ilmoituksissa) käsketään kyllä ottamaan muoviruukku ja multakin pois ja laittamaan yrtti pelkkine juurineen ruukun aukosta. En tiedä toimiiko. mutta ruukun idea vaikuttaa kuitenkin hyvältä ja varsinkin nuo isommat ruukut ovat suorastaan keittiön sisustuelementtejä – siis nättejä. Olen harkinnut ostaa, mutta ehkä en sittenkään osta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *