Pohdintaa matoista

Olohuoneen mattoni kaipaa pesua. Haluan uuden kotini lattialle puhtaan maton ja tuohon nykyiseen on ehtinyt kertyä kaikenlaista moskaa, vaikkei näkyvää likaa olekaan. Sellaista se eläinperheessä on. Muutoin on matto palvellut kivasti, mutta nyt tosiaan pesuun pitäisi viedä ja uuteen kotiin haluaisin – jos rehellisiä ollaan – ihan uuden maton. Väri saisi olla valkoinen, sillä sekin lisännee tilantuntua. Olen vain hieman hämmentyneenä katsellut mattovalikoimia eri paikoissa. Nyt löysin Hobby Hallin kanta-asiakastarjouksista ihan kivoja valkoisia mattoja, mutta kuvissa ovat kovin luonnonvalkoisia. Nekin, joita valkoisiksi tuotetiedoissa kutsutaan. Mistä sen netin kautta tilatessa tietää, mikä on oikeasti valkoinen ja mikä luonnonvalkoinen. Kuvatkin vielä vääristävät värejä.
monaryijymattovalkoinenharmaahobbyhall16

monaryijymattovalkoinenharmaahobbyhall16

monaryijymattovalkoinenharmaahobbyhall16
Tämä Mona ryijymatto on ihan rehellisesti valkoharmaa. Silti valkoinen osuus näyttää minusta luonnonvalkoiselta.
vistaryijymattoluonnonvalkoinenhobbyhall

vistaryijymattoluonnonvalkoinenhobbyhall
Tämä Vista ryijymatto on tuotetietojenkin mukaan luonnonvalkoinen.
vmcarpetfioreryijymattohobbyhallluonnonv

vmcarpetfioreryijymattohobbyhallluonnonv

vmcarpetfioreryijymattohobbyhallluonnonv
Ja luonnonvalkoinen on myös tämä VM Carpetin Fiore ryijymatto. Mutta senhän näkee ihan kuvastakin. Ystäväni suositteli Kodin Ykkösestä Luksus nukkamattoa ja ihan omalla kokemuksellaan pystyi sanomaan, että se on oikeasti valkoinen. Ei niin valkoinen kuin paperi, mutta kuitenkin luokaltaan ennemmin valkoinen kuin luonnonvalkoinen. Ja eihän uusi sohvanikaan tule olemaan paperin valkoinen.
luksusnukkamattokodinykk%C3%B6nen.jpg

luksusnukkamattokodinykk%C3%B6nen1.jpg

luksusnukkamattokodinykk%C3%B6nen2.jpg
Mutta miksi, oi miksi tämänkin maton väri ainakin minun silmissä vivahtaa luonnonvalkoiseen?! Kyse ei nyt ole siitä ettenkö uskoisi ystävääni. Uskon minä. Mutta noin yleisellä tasolla jos maton sanotaan olevan valkoinen ja se näyttää luonnonvalkoiselta kuten ne oikeastikin luonnonvalkoiset matot, niin mistä tilatessa tietää onko se tilaamansa valkoinen matto todellakin valkoinen? 🙂
Kuvat: Hobby Hall / Kodin Ykkönen

10 kommenttia “Pohdintaa matoista

  1. Paperinvalkoisia mattoja on aika harvassa, Askosta löytyy sellainen, jossa on mukana myös kimalletta ja Ikean Hampen on myös.<br /><br />Lähes kaikki valkoisena myydyt matot ovat jotain väliltä paperinvalkoinen – luonnonvalkoinen. Sävyjä on montaa erilaista. Itse tekisin niin, että hakisin Tikkurilan pahvisia värilastuja erivalkoisista, etsisin sen, mikä on lähinnä sohvan väriä ja menisin lastun kanssa kauppaan katsomaan mikä on mahdollisimman oikea. 🙂

  2. Niin ja sitten jos päädyt tilaamaan luonnonvalkoisen, ei niistä aina tiedä ovatko ne kellertävän valkoisia vai vaan luonnonvalkoisia.. vaikea on valita valkoinen matto tilaamalla jos ei paikanpäällä ole katsomassa. Mutta jos haluat oikeasti täysin valkoisen, kyllä sen pitäisi kuvastakin näkyä, luulisin.

  3. Tuossa voi olla ideaa kyllä, kiitos vinkistä! 🙂 Ei maton onneksi vitivalkoinen tarvitsekaan olla, kunhan olisi vain puhtaan värinen. Ja tälle luonnonvalkoinen-kauhulle löytyy taustaa mun vanhasta sohvasta joka sai aikaan tämän suhtautumisen luonnonvalkoiseen (likaisen väriseen?).

  4. Netin kautta oikean värin tilaaminen ei olekaan varmasti helppoa. Tuo Luksus nukkamatto kuulema on hyvän valkoinen, vaikka kuvassa näyttääkin luonnonvalkoiselta. Mutta jos en sitä tietäisi, niin en uskaltaisi tilata. Maton tilaaminen ei ole ihan tämän päivän juttu onneksi, vaan voin rauhassa katsastella eri vaihtoehtoja. Halusin vain tuoda esiin tämän värin vääristymän, joka esiintyy kuvissa. 🙂

  5. Askon Vivaldi mattoa saa valkoisena. Mä oon ollu supertyytyväinen siihen, kestänyt koiran ja kahen lapsen puklut ja kuset :)<br />Tasasin väliajoin ku pesettää ni avot.

  6. Kyllä mäkin vielä valkoisen maton löydän, välillä vaan turhauttaa kun monissa kuvissa on noita luonnonvalkosii 😀

  7. Samat pohdinnat ovat olleet mullakin. Toivoisin tarkkuutta tuotetietoihin esim. juuri Hobbyhallissa. Tilasin luonnonvalkoisen maton, myös kuvan mukaan ja kotiutuessaan olikin vaalean beige.

  8. Mä en käsitä kyllä myöskään, miten ei saa otettua oikean värisiä kuvia. Luulis, että siellä olisi ammattivehkeet kuvauksia varten. Ja jos kuva on väriltään vääristynyt, niin tuotetiedoissa lukisi sitten vaikka että "tämä luonnonvalkoinen matto vivahtaa enemmän beigeen kuin valkoiseen".

  9. Suosittelen ikean hampenia, ostin niitä uuteen kotiin yhteensä 6kpl valkoisena ja mustana. Ja valkoinen on todella valkoinen eikä kellertävä 🙂

  10. Kiitos vinkistä. Pitääkin ensi viikolla vähän tutkailla Hampenia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *