Muji

Tukholman reissullani pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan Mujiin
muji.jpg
Kyseinen merkki pitää sisällään ns. brändittömiä laatutuotteita. Ideana on myydä yksinkertaisia, moderneja ja käytännöllisiä tuotteita kaikille elämän osa-alueille. Kierrätysmateriaali on yksi iso osa tuoteideologiaa.

NO BRAND QUALITY GOODS

The Company’s basic principle is to develop new simple products at reasonable prices by making the best use of materials while considering environmental issues.
 
Through the careful selection of materials, streamlining manufacturing processes and simplifying our packaging, we have continually introduced high quality Muji brand products onto the market, at lower than usual prices. Presently there are more than 5,000 Muji products sold in Japan. Muji’s natural and simple design complements today’s lifestyles perfectly.
 
SELECTION OF MATERIALS 
For MUJI the materials we use to make our products are of the utmost importance; consequently, considerable attention is given to their selection. We search worldwide for the most suitable raw materials. We use many industrial materials as well as recycling unused materials where possible. The overriding selection criteria is always quality. These activities underpin our ability to create low-priced, high-quality products.
 
PACKAGING 
When packaging products, MUJI seeks not to adorn them but rather to highlight their natural colours and shapes. For this reason, we use bulk packaging and place products in plain, uniform containers. Faithful to our philosophy of simplicity, this approach is also in keeping with our policy of conserving resources and reducing waste. Thus, all Muji products appear on store shelves in simple packaging bearing only product-related information and a price tag.”

Lähin Muji Euroopassa on tosiaan Tukholmassa Åhlénsilla. Kiersin pikkuisen osaston moneen kertaan läpi ja ihastelin ihania tavaroita. Todella käytännöllisiä juttuja kyllä oli ja vaikka mitä olisi mieli tehnyt napata mukaan.
picture+004.jpg

picture+005.jpg

picture+007.jpg

picture+008.jpg

picture+009.jpg

picture+010.jpg

picture+011.jpg
Olisin voinut kuvata vaikka kaikki jutut tuolta osastolta, mutta ehkä näistä kuvista saa jo idean selväksi. 😉 Oli matkakokoisia pulloja, puteleita, pillerirasioita, kynttilöitä, saippuoita, kyniä, vihkoja jne.
Mujin nettikaupasta voi onneksi kuitenkin tilata myös Suomeen. Åhlénsin Mujista lähti mukaani vain pari pientä juttuja, mutta ehkä sitä joutuu jossain vaiheessa tilaamaan tuolta netistäkin ja ehdott
omasti pitää vierailla paikan päällä Tukholmassa sitten seuraavalla kerralla. Tästä tuli uusi suosikkini. 🙂
Irina / White & Fresh - -

6 kommenttia “Muji

  1. Noita Mujin tuotteita oli ainakin yhteen väliin, liekö vieläkin, myynnissä täällä Kodin Anttilassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *