Aamupäivä Helsingissä

Tänään suunnatessani keskustaan lounaalle, päätin hieman tarkemmin pitää silmäni auki ja katsella ihan tavallisia asioita ja nauttia aamupäivän tunnelmasta.

picture+001.jpg
Kluuvikatu

picture+004.jpg
Kauniit tähti-jouluvalot (hieman pimee kuva ;))

picture+003.jpg
Kaunis somistus Fazerin kahvilan ikkunassa

picture+005.jpg

picture+006.jpg

picture+007.jpg

picture+008.jpg
Kesällä sai etsimällä etsiä vapaita paikkoja näiltä penkeiltä 🙂

picture+009.jpg

picture+010.jpg

picture+012.jpg
Kohti Unioninkatua. Taustalla Kauppatori ja Uspenskin katedraali.

picture+013.jpg
”Tapahtumatalo Bank on ainutlaatuinen ravintola, joka istuu 1950-luvun tyylikkääseen pankkimiljööseen luontevasti. Se on jännittävä yhdistelmä avaraa tilaa ja mahtipontista arkkitehtuuria, pehmeitä sohvia, kotoisuutta ja eloisaa ilmapiiriä. Toimii erinomaisena kokous- ja juhlatilana tai pelkästään erinomaisena lounasravintolana.”

picture+014.jpg
Hassut tuolit, tosi upottavat selän osalta. Melkein kuin makuuasennossa istuisi.

picture+015.jpg

picture+017.jpg
Tämmönenkin veikeys, tätä tosin en kokeillut. 🙂

picture+016.jpg
Kanapastaa pestokastikkeessa by Fast´n Fantastic -lounas

picture+019.jpg
”Jälkiruokamaito kahvilla”

picture+018.jpg
Tunnustus: Oli ihan pakko nappaa nämä teepussit mukaan Bankista, olivat niin herkullisen näköisiä. 🙂

Olin jo tovin halunnut käydä Bankissa. Sali oli aika mahtava ja tosiaan sali-/hallimainen sekä jykevä. Tapahtumatalo Bankin nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Lunch Club on raikas ja aurinkoinen free flow itsepalvelulounasravintola. Lounasvaihtoehtoja on neljä, kaikki lounassetelihintaan. Cosy´n Creative on maittava ja konstailematon lounas, hyvin tehtyä skandinaavista kotiruokaa. Light´n Lovely -lounas on raikas salaattibuffet, jossa maukas ja persoonallinen kuuma keitto kruunaa kokonaisuuden. Fast´n Fantastic tarkoittaa Välimeren tai Kaukoidän herkkuja. Bistron puolella on tarjolla päivän kasvislounas.”


Tämän päivän lounas eli kanapasta pestokastikkeessa oli ihan ok. Jotain siellä oli seassa, mistä en pitänyt ja koska ruokahalu ei ollut tänään parhaimmillaan, en jaksanut ihan kaikkea syödä. Uskon kyllä, että lounasvaihtoehdoissa on varmasti myös erittäin maukkaitakin ruokia. Vaikka sali oli hieno – vanha pankkisali – oli se ehkä vähän turhan kolkko eikä kovin kodikas ainakaan. 🙂 Mutta jos mahdollisuus, käykää ihmeessä kokeilemassa. Netissä ravintolan kotisivuilla on myös ruokalista, josta voi käydä kurkistelemassa, mitä viikon aikana on tarjolla.

Kotiin pääsin vasta hieman ennen seitsemää illalla, mutta päivän ja illan on kruunanneet Salkkarit, Greyn anatomia, BB ja maailman paras Stockan Herkun broileri-caesarsalaatti. <3

picture.jpg

Hyvää yötä <3 Ja hei joo, lukijakuntanikin on taas kasvanut. Tervetuloa! 🙂

4 kommenttia “Aamupäivä Helsingissä

  1. Helsinki on kyllä kaunis kaupunki, harmi että siitä jää katseella nauttimaan niin harvoin :(&lt;br /&gt;Kaikilla on aina niin kiire, ja itse sortuu siihen massan mukana!&lt;br /&gt;Bank on kyl ihana paikka, se on tehty entiseen pankkisaliin! Olen joskus käynyt tutustumassa paikkaan.&lt;br /&gt;Ja Uspenski &amp;lt;3 &amp;lt;3 mun hääkirkko, snif.

  2. Outi: Voisi joskus vaan lähteä pelkästään kävelemään ympäri kaupunkia. Eilen vaan sattui olemaan pikkusen aikaa ennen lounasta, niin ehdin kuvata. Ei ihmeellisiä juttuja, mut ei niiden tarvitsekaan. :)&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Mä en ole koskaan käynyt Uspenskissa, tahtoisin kyllä kovasti! Pääseeköhän sinne ihan tavallisia pulliaisia?&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Satu: Älä muuta sano! Tänne sieltä ylempää 🙂

  3. Sinne vaan kävelet sisään. Jos siellä on palvelus niin ovet on auki. Meidänkin hääseremonian aikana turistit oli salin takaosassa kuvailemassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *